Skocz do zawartości

[Rama]Producent ramy

traffic

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, kilka lat temu zakupiłem w rower w kiepskim stanie, trochę go wyremontowałem, miedzy innymi pomalowałem ramę i nakleiłem naklejki. Stał dłuższy czas nie używany. Teraz chciałbym dokończyć to co zacząłem, między innymi pomalować ramę proszkowo i nakleić odpowiednie naklejki. Niestety nie pamiętam jakiej produkcji była rama i jakie były na niej oznaczenia. Czy ktoś byłby w stanie po geometrii oraz elementach ramy rozpoznać jakiej jest ona produkcji?

IMG_20130420_102442.jpg?psid=1

IMG_20130420_102617.jpg?psid=1

IMG_20130420_102603.jpg?psid=1

IMG_20130420_102546.jpg?psid=1

IMG_20130420_102507.jpg?psid=1

IMG_20130420_102459.jpg?psid=1

• 3 tygodnie później...
Napisano

Odkopuje, ponieważ posiadam nowe fakty na temat ramy na hakach widnieje napis Gipiemme, może to w czymś pomoże.

• Mod Team
Napisano

No i to chyba jest właściwy trop :) Szkoda, że nie dałeś na fotkach zbliżeń na łączenia. Mostek jakby trochę krótszy, ale tak po samej geometrii (chociaż górne pióra w tylnym trójkącie wydają się być u Ciebie sporo dłuższe), jak na moje niewprawne oko, to może być właśnie model Piazza z lat 70-tych. :)

linkacz: http://luciobici.blogspot.com/2009/11/gipiemme-piazza-italian-race-bike.html#comment-form

DSC01336.JPGDSC01340.JPGDSC01343.JPG

• Mod Team
Napisano

No sam widzisz po haku (charakterystyczny "wklęsły" trójkąt) i łączeniach, że to ta sama rama. Pozostaje napisać e-mail do gościa prowadzącego bloga, czy jest jeszcze w posiadaniu (i ewentualnie może odstąpić) szablony naklejek, bo po przekrzywionym "A" i ich staniu zachowania wnioskuję, że nie są one oryginalne.

Pozdrawiam i powodzenia w dalszych pracach nad odrestaurowaniem roweru. :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...