Deyna Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 Witam mam około 2 tys zł budżetu w oko mi wpadły 2 modele Cross Evado 2.0 i 3.0 http://www.kross.pl/...cross/evado-2-0 http://www.kross.pl/...cross/evado-3-0 czy dużo sie różnią ? bo cena jednak troche daje do zrozumienia a nie chce stracić kasy ;=) . I czy jest spora różnica między jazdą góralem po asfalcie a takim własnie rowerkiem ? chodzi mi o prędkośc średnia itp Z góry dzięki za odpowiedz.
mfabry Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 Różnią się przede wszystkim klasą napędu i hamulcami. Evado 3 ma lepszej klasy przerzutki, więcej przełożeń i kasetę zamiast wolnobiegu. Z tanich hamulców tarczowych lepiej brać hydrauliczne niż mechaniczne. Co do rozmiaru kół to dokładnie nikt ci nie poda o ile szybciej pojedziesz. Generalnie większe koła mają mniejsze opory toczenia. Z drugiej strony jazda przy silnym wietrze z boku jest bardziej utrudniona a rower mniej zwrotny (w sensie większy promień skrętu). Mnie osobiście po mieście lepiej jeździ się na większych kółkach, ale mój nowy rower jest po pierwsze lżejszy od starego górala a po drugie zakupiłam dostosowane do asfaltu opony.
Deyna Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Napisano 20 Kwietnia 2013 Różnią się przede wszystkim klasą napędu i hamulcami. Evado 3 ma lepszej klasy przerzutki, więcej przełożeń i kasetę zamiast wolnobiegu. Z tanich hamulców tarczowych lepiej brać hydrauliczne niż mechaniczne. Co do rozmiaru kół to dokładnie nikt ci nie poda o ile szybciej pojedziesz. Generalnie większe koła mają mniejsze opory toczenia. Z drugiej strony jazda przy silnym wietrze z boku jest bardziej utrudniona a rower mniej zwrotny (w sensie większy promień skrętu). Mnie osobiście po mieście lepiej jeździ się na większych kółkach, ale mój nowy rower jest po pierwsze lżejszy od starego górala a po drugie zakupiłam dostosowane do asfaltu opony. Czyli 3 Polecasz .
Deyna Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Napisano 20 Kwietnia 2013 znajomy ma ten sam rower i serio moim góralkiem starym nie było szans go pyknąć na asfalcie ; D. Dobra poczekam jeszcze na odp innych =)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.