Mody Napisano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Ja mam lancuch XT/XTR, ale taki jakis starszy, kupilem jako nowy. Chcialem zalozyc spinke, ale zadna nie pasuje. Ten lancuch jest troche szerszy po prostu. Mialem Srama (zlota), nastepnie Connexa na 8 i 9 przelozen, no i KMC. Zadna nie pasuje i musialem skuc lancuch oryginalnym pinem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 18 Maja 2008 Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Pozwalam sobie żartobliwie odkopać temat . Wszyscy tak chwalicie spinki, nie myślał nikt, żeby zrobić ze spinek cały łańcuch? Potrzebne są: - torba blaszek wewnętrznych - torba tulejek - oczywiście torba spinek Łańcuch wyszedłby drogi, licząc średnio 60spinek, plus reszta ale jakby ktoś miał dostęp w hurcie, to żywotność takiego łańcucha byłaby ciekawa. Na dawcę reszty można ewentualnie poświęcić nowy łańcuch, choć to dodatkowa robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 odkopuję temat(nieżartobliwie) jaka spinka będzie pasowała do łańcucha HG-70?? mam jedną spinkę KMC do ośmiorzędowych(używałem wcześniej z łańcuchem KMC) i drugą, przed chwilką kupioną rzekomo również KMC też do 8rz. -ma ona nawet taki sam kształt jak tamta stara ale różnią się kolorem(ta jest srebrna) i ma napis "QR" a nie "KMC"... tak czy inaczej obie nie pasują... są za wąskie:/ jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubiiDubii Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 U siebie mam HG93 a moja Pani HG73 obie zapięte żółtym SRAMEM za 3zł zero problemów napędy wymienione na nowe kilka dni temu ostatnie 3 lata również miałem HG93 i spinkę SRAMA również bez najmniejszego zajęknięcia podczas pracy, to co powiedzieli w sklepie to czysta bzdura jak dla mnie. Pozdrawiam i polecam spinkę SRAMA :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 ale to są 9rzędowe łańcuchy... i do nich łatwiej dobrać spinkę :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Może ta? http://www.allegro.pl/item384998041_spinka...edow_nowa_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 pojadę jutro do sklepu i zobaczymy... ktoś może ma taką i mógłby podać jej szerokość, lub szerokość kompatybilnych z nią łańcuchów srama?? to by ułatwiło sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 mam taką, jutro podam Ci szerokość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 ale teraz tak się zastanawiam... skoro różnica pomiędzy spinkami to dziesiąte części milimetra... to czy uda się to zmierzyć?? :/ a spinki innych firm?? niekoniecznie Shimano/KMC, SRAMa są szanse że będą pasować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morf99 Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Ja spinam łańcuchy shimano na spinki sram'a i zawsze pracuję bez żadnych problemów, moim zdaniem to że te spinki nie pasują to jedna wielka bujda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rufus295 Napisano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Ja używam do ośmiorzędowego hg-40 spinki Accenta i póki co najlepiej mi się sprawdza(bez problemu z rozpinaniem).http://e-rower.pl/accent-m-12.html?page=2&sort=3a&sort=3a&filter_id=188 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Mam obecnie HG 93 i spinkę sram, złota, do 9 rzędów JEST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osik Napisano 16 Maja 2009 Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 8 rzędowe łańcuchy 9 rzędowe łańcuchy tzn chodzi o to ? o ilość trybek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Maja 2009 Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 chodzi o szerokosc lancucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osik Napisano 16 Maja 2009 Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 to jaki ja mam? ilu rzędowy? [HG53] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybek Napisano 16 Maja 2009 Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 to jaki ja mam? ilu rzędowy?[HG53] A Google gryzie. Masz 9-cio rzędowy łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vmark Napisano 22 Maja 2009 Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Czekajcie bo ja już nic nie rozumiem, to ten podział na łańcuchy ośmio, dziewięcio rzędowe - to nie jest zależny ode ilości zębatek przy tylnim kole?? A jak mam sprawdzić jaki mam łańcuch w rowerze fabrycznym MATTS TFS XC 300-V http://www.rowerymerida.com.pl/rowery2.php...r=76&id=502 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 22 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 8 rzędowe łańcuchy9 rzędowe łańcuchy tzn chodzi o to ? o ilość trybek? Ilość czego? Tak, chodzi o ilość zębatek kasety. to jaki ja mam? ilu rzędowy?[HG53] HG53 to łańcuch do 9-rzędowych kaset. Czekajcie bo ja już nic nie rozumiem, to ten podział na łańcuchy ośmio, dziewięcio rzędowe - to nie jest zależny ode ilości zębatek przy tylnim kole??A jak mam sprawdzić jaki mam łańcuch w rowerze fabrycznym MATTS TFS XC 300-V http://www.rowerymerida.com.pl/rowery2.php...r=76&id=502 Nie "tylnim" a tylnym. Tak - chodzi o ilość zębatek i odpowiednią do tego szerokość łańcucha. Według specyfikacji masz 27 biegów więc łańcuch musi być 9-rzędowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MieszkoI Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam. Moje pytanie brzmi: czy srebrna spinka srama będzie pasować do łancucha KMC Z.. (nie wiem dokładnie co to za model). Będzie to dobre połączenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Jeżeli masz łańcuch na 8sp to tak, będzie pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.