Skocz do zawartości

[spinka Sram] sprzedawca mówi że do nowych Shimano nie pasuje.

Tomlsv

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam lancuch XT/XTR, ale taki jakis starszy, kupilem jako nowy. Chcialem zalozyc spinke, ale zadna nie pasuje. Ten lancuch jest troche szerszy po prostu. Mialem Srama (zlota), nastepnie Connexa na 8 i 9 przelozen, no i KMC. Zadna nie pasuje i musialem skuc lancuch oryginalnym pinem.

• 1 miesiąc temu...

Pozwalam sobie żartobliwie odkopać temat ;) . Wszyscy tak chwalicie spinki, nie myślał nikt, żeby zrobić ze spinek cały łańcuch? Potrzebne są:

- torba blaszek wewnętrznych

- torba tulejek

- oczywiście torba spinek

Łańcuch wyszedłby drogi, licząc średnio 60spinek, plus reszta ale jakby ktoś miał dostęp w hurcie, to żywotność takiego łańcucha byłaby ciekawa. Na dawcę reszty można ewentualnie poświęcić nowy łańcuch, choć to dodatkowa robota.

• 1 miesiąc temu...

odkopuję temat(nieżartobliwie)

jaka spinka będzie pasowała do łańcucha HG-70??

mam jedną spinkę KMC do ośmiorzędowych(używałem wcześniej z łańcuchem KMC) i drugą, przed chwilką kupioną rzekomo również KMC też do 8rz. -ma ona nawet taki sam kształt jak tamta stara ale różnią się kolorem(ta jest srebrna) i ma napis "QR" a nie "KMC"... tak czy inaczej obie nie pasują... są za wąskie:/

jakieś propozycje?

U siebie mam HG93 a moja Pani HG73 obie zapięte żółtym SRAMEM za 3zł zero problemów napędy wymienione na nowe kilka dni temu ostatnie 3 lata również miałem HG93 i spinkę SRAMA również bez najmniejszego zajęknięcia podczas pracy, to co powiedzieli w sklepie to czysta bzdura jak dla mnie. Pozdrawiam i polecam spinkę SRAMA :]

• 10 miesięcy temu...
  • Mod Team
8 rzędowe łańcuchy

9 rzędowe łańcuchy

tzn chodzi o to ? o ilość trybek?

Ilość czego?

Tak, chodzi o ilość zębatek kasety.

to jaki ja mam? ilu rzędowy?

[HG53]

HG53 to łańcuch do 9-rzędowych kaset.

Czekajcie bo ja już nic nie rozumiem, to ten podział na łańcuchy ośmio, dziewięcio rzędowe - to nie jest zależny ode ilości zębatek przy tylnim kole??

A jak mam sprawdzić jaki mam łańcuch w rowerze fabrycznym MATTS TFS XC 300-V http://www.rowerymerida.com.pl/rowery2.php...r=76&id=502

Nie "tylnim" a tylnym. Tak - chodzi o ilość zębatek i odpowiednią do tego szerokość łańcucha. Według specyfikacji masz 27 biegów więc łańcuch musi być 9-rzędowy.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...