Skocz do zawartości

[Sklep Extremebike]Negatywa opinia

Grand231

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym przedstawić swój przypadek z owym sklepem, otóż jestem rozczarowany i zniesmaczony tym że w XXI w może istnieć tak niekompetentny sprzedawca i sklep. Zamówiłem w tym sklepie hamulce Hygia SLP z czarnymi przewodami, zapłaciłem przelewem ok, czekałem tydzień czasu bez odzewu sprzedawcy, w końcu udało mi się po 50 próbach dodzwonić do niego łaskawie odpowiedział że te hamulce występują tylko w białym oplocie a nie w czarnym, mimo że handluje czarnymi http://allegro.pl/show_item.php?item=3125394691&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62#tabsAnchor , ok po jakimś czasie znów po 50 próbach połączenia w końcu powiedział że wysłał hamulce kurierem, upewniłem się czy oby na pewno wysłał z czarnym przewodem i adapterem 160 mm - zarzekał się że tak, ok czekam na przesyłkę po 4 dniach nie doszła, mimo, że kurierem idzie jeden dzień, znów 50 prób połączenia do sprzedawcy, w końcu dodzwoniłem się z innego numeru bo mojego numeru nie odbiera, powiedział że wysłał pocztą polską i to jeszcze ekonomicznym !, paczka dziś doszła i okazało się że przewody są białe, adapter ma 203 mm a nie 160 mm i jest czarny. Normalnie krew człowieka zalewa, do sprzedawcy znów nie idzie się dodzwonić, dzwoniłem już ponad 30 razy, na maile też nie odpisuje. Poradźcie mi koledzy co mam robić z tym fantem, bo pierwszy start za niedługo a ja zostaje bez hamulców. naprawdę irytujący jest ten sprzedawca, sam jestem zdziwiony bo ma ponad 1 tyś pozytywnych komentarzy.

W zeszlym roku 1.5 tyg przed zlotem kupilem u tego sprzedawcy suport. Obiecywal, ze dostarczony bedzie maksymalnie na 3ci dzien po zakupie. Gdy nie dotarl w terminie, kontakt via email, zerowy. Telefoniczny, podobnie. Po tygodniu napisal, ze suport zostal wyslany i mam nieuzasadnione zale wobec krystalicznie uczciwej osoby jego. Suport otrzymalem doslownie 10min przed przyjazdem chlopakow z ktorymi sie zbieralem. W drodze napisalem stosowna wiadomosc do sprzedajacego, bez odzewu.

Wiem, ze sprawe mocno rozdmuchalem bo moglem to przewidziec ale dla mnie slowo drozsze pieniedzy... .

Sent from my 20hpuo3.jpg using wrxb2d.jpg

@@Grand231,Produkt niezgodny z opisem. Jest takie coś jak spór transakcyjny... Często działa ona jak kubeł zimnej wody na niekompetentnych sprzedawców - nagle się budzą... Jeżeli nic nie wyjdzie - negatyw z miejsca i zgłoszenie do allegro (ale proponuję najpierw skorzystać ze sporu transakcyjnego). 

Ja w zeszłym roku wystawiłem sklepom sportowym dwa negatywy. Jeden koleś sprzedawał towar, którego w ogóle nie miał, drugi udawał (mam silne podejrzenia, że to była ściema), że przesyłka została skradziona przez kuriera...

Sugeruję podlinkować ten post w wątku o sklepach internetowych. Jest taki.

Wreszcie udało się dodzwonić do sprzedawcy ! - alleluja. Przedstawiłem mu sytuację, w sumie to muszę napisać że przez telefon mówił od rzeczy, tzn. upierał się że wysłał moje hamulce komuś innemu i że poda mi nr kuriera, który na jego koszt odbierze ode mnie hamulce, i w momencie jak ta osoba, która dostała moje hamulce odeśle mu te hamulce on mi je wyśle z powrotem. Ogólnie to mam mieszane uczucia bo nie wiem ile to "zaraz wyślę" będzie trwać, sezon się zaczął a mi w startówce brakuje hamulców, sprawa jest też nie taka prosta bo podobają mi się te hamulce i chce akurat mieć ten model, i tak się zastanawiam czy wyskakiwać z negatywami na allegro, bo zależy mi żeby je dostać, a jak zacznę pyskować sprzedawcy to kurde może przeciągać mi to wysłanie w nieskończoność. Poza tym powiedzcie mi czy wysyłając mu te hample na jego koszt mogę spać spokojnie, że nie zostanę ogołocony z kasy jak i hampli ?.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...