natash Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Witam, Szukam przyczepki do roweru dla dziecka od 6 miesiąca życia, co możecie ze swojego doświadczenia polecić, na razie szukam modelu, ale chyba ze względu na ceny i znajomości w DE i UK, czegoś będę szukał tam na rynku wtórnym, zależy mi na bezpieczeństwie, raczej 2 dzieci (przyszłościowo) oraz jakiejś wkładce dla niemowlaka? Co możecie polecić?
natash Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Napisano 22 Kwietnia 2013 Witam, Szukam przyczepki do roweru dla dziecka od 6 miesiąca życia, co możecie ze swojego doświadczenia polecić, na razie szukam modelu, ale chyba ze względu na ceny i znajomości w DE i UK, czegoś będę szukał tam na rynku wtórnym, zależy mi na bezpieczeństwie, raczej 2 dzieci (przyszłościowo) oraz jakiejś wkładce dla niemowlaka? Co możecie polecić? Pomoże ktoś, zależy mi na dobrej amortyzacji i bezpieczeństwu.
gad Napisano 23 Kwietnia 2013 Napisano 23 Kwietnia 2013 Moim zdaniem takie dziecko jest jeszcze za małe aby podróżować w przyczepce
CMIK Napisano 23 Kwietnia 2013 Napisano 23 Kwietnia 2013 Nie jest za małe, chociaż to zależy od dziecka czy będzie chciało w takiej przyczepce jeździć. Ja używam Chariot Cougar, tyle że jedynki. Moje dziecko ma 11 miesięcy i wycieczki 3-4h nie stanowią problemu, chętnie śpi w przyczepce. Pierwsza przejażdżka była kiedy miał 7 miesięcy, od tego czasu przejechaliśmy kilkaset km. Oczywiście trzeba jechać z głową, nie za szybko, ale dziecko ma na pewno wygodniej niż w wózku spacerowym, w którym, śmiem twierdzić, trzęsie dużo bardziej. Chariot ma amortyzatory piórowe, które zadziwiająco dobrze "wybierają" nawet niewielkie krawężniki, przyczepka się lekko kołysze, ale na pewno nie trzęsie i nie podskakuje. Z mojej strony polecam, jednak nie używałem nigdy żadnej innej przyczepki. Mogę jeszcze tylko powiedzieć, że kiedy zacząłem jeździć z Chariotem z amortyzacją to przestałem mieć złudzenia co do tego, że po polskich miastach czy drogach da się jeździć z przyczepką bez amortyzacji.
sexiflexi Napisano 26 Kwietnia 2013 Napisano 26 Kwietnia 2013 moim zdaniem ta przyczepka rowerowa wygląda na dosyć porządną http://sprzedajemy.pl/przyczepka-rowerowa-dla-dziecka,3981757 i może Tobie też przypadnie do gustu, mnie akurat podoba się głównie dlatego, że jest z osłonką, więc będzie chyba dużo bezpieczniej
idelka Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 Ja polecam sprawdzoną przez nas dwusobową przyczepkę Kid Car Comfort. My zaczęliśmy wozić malucha gdy miał około 8 miesięcy, siedział pewnie. Przyczepka posiada wkładkę dla niemowlaka, ale my jej już nie używaliśmy. Ma trzy pozycje położenia oparcia, więc teoretycznie dziecko może półleżeć. Jeździliśy głównie po lasach i mały, ululany kołysianiem, właściwie od razu zasypiał. Przez dłuższy czas dwóch synków tak woziliśmy, potem starszy przesiadł się na swój rowerek i młodszy sam ochoczo w niej jeździł. Więcej informacji o tej przyczepce z naszej perspektywy znajdziesz na naszej stronie http://www.rodzinkanasportowo.pl/?p=645. Ja polecam sprawdzoną przez nas dwusobową przyczepkę Kid Car Comfort. My zaczęliśmy wozić malucha gdy miał około 8 miesięcy, siedział pewnie. Przyczepka posiada wkładkę dla niemowlaka, ale my jej już nie używaliśmy. Ma trzy pozycje położenia oparcia, więc teoretycznie dziecko może półleżeć. Jeździliśy głównie po lasach i mały, ululany kołysianiem, właściwie od razu zasypiał. Przez dłuższy czas dwóch synków tak woziliśmy, potem starszy przesiadł się na swój rowerek i młodszy sam ochoczo w niej jeździł. Więcej informacji o tej przyczepce z naszej perspektywy znajdziesz na naszej stronie http://www.rodzinkanasportowo.pl/?p=645. Muszę jednak dodać, że po pewnym czasie śpiące dziecko przechylało się na bok, mimo że w przyczepce są pięciopunktowe i szerokie pasy. Trzeba było naprawdę porządnie je przypiąć, żeby ów przechył zminimalizować. Nie wiem, jak jest w innych przyczepkach, ale w niektórych już same pasy były wąskie i sprawiające wrażenie słabiej trzymających. My mocowaliśmy porządnie i w razie potrzeby podkładaliśmy coś pod główkę, wtedy było w miarę nieźle.
Pinio46 Napisano 28 Kwietnia 2013 Napisano 28 Kwietnia 2013 Tez jestem ciekaw jako ojciec 4 miesięcznych bliźniaczek widziałem dziś w intersporcie gianta podobną za 999 złotych Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.