Skocz do zawartości

[Przyczepka rowerowa] dla 6-cio miesięcznego dziecka

natash

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam przyczepki do roweru dla dziecka od 6 miesiąca życia, co możecie ze swojego doświadczenia polecić, na razie szukam modelu, ale chyba ze względu na ceny i znajomości w DE i UK, czegoś będę szukał tam na rynku wtórnym, zależy mi na bezpieczeństwie, raczej 2 dzieci (przyszłościowo) oraz jakiejś wkładce dla niemowlaka? Co możecie polecić?

Napisano

Witam,

Szukam przyczepki do roweru dla dziecka od 6 miesiąca życia, co możecie ze swojego doświadczenia polecić, na razie szukam modelu, ale chyba ze względu na ceny i znajomości w DE i UK, czegoś będę szukał tam na rynku wtórnym, zależy mi na bezpieczeństwie, raczej 2 dzieci (przyszłościowo) oraz jakiejś wkładce dla niemowlaka? Co możecie polecić?

Pomoże ktoś, zależy mi na dobrej amortyzacji i bezpieczeństwu.

Napisano

Nie jest za małe, chociaż to zależy od dziecka czy będzie chciało w takiej przyczepce jeździć. Ja używam Chariot Cougar, tyle że jedynki. Moje dziecko ma 11 miesięcy i wycieczki 3-4h nie stanowią problemu, chętnie śpi w przyczepce. Pierwsza przejażdżka była kiedy miał 7 miesięcy, od tego czasu przejechaliśmy kilkaset km. Oczywiście trzeba jechać z głową, nie za szybko, ale dziecko ma na pewno wygodniej niż w wózku spacerowym, w którym, śmiem twierdzić, trzęsie dużo bardziej. Chariot ma amortyzatory piórowe, które zadziwiająco dobrze "wybierają" nawet niewielkie krawężniki, przyczepka się lekko kołysze, ale na pewno nie trzęsie i nie podskakuje. Z mojej strony polecam, jednak nie używałem nigdy żadnej innej przyczepki. Mogę jeszcze tylko powiedzieć, że kiedy zacząłem jeździć z Chariotem z amortyzacją to przestałem mieć złudzenia co do tego, że po polskich miastach czy drogach da się jeździć z przyczepką bez amortyzacji.

Napisano

Ja polecam sprawdzoną przez nas dwusobową przyczepkę Kid Car Comfort. My zaczęliśmy wozić malucha gdy miał około 8 miesięcy, siedział pewnie. Przyczepka posiada wkładkę dla niemowlaka, ale my jej już nie używaliśmy. Ma trzy pozycje położenia oparcia, więc teoretycznie dziecko może półleżeć. Jeździliśy głównie po lasach i mały, ululany kołysianiem, właściwie od razu zasypiał. Przez dłuższy czas dwóch synków tak woziliśmy, potem starszy przesiadł się na swój rowerek i młodszy sam ochoczo w niej jeździł. Więcej informacji o tej przyczepce z naszej perspektywy znajdziesz na naszej stronie http://www.rodzinkanasportowo.pl/?p=645.

Ja polecam sprawdzoną przez nas dwusobową przyczepkę Kid Car Comfort. My zaczęliśmy wozić malucha gdy miał około 8 miesięcy, siedział pewnie. Przyczepka posiada wkładkę dla niemowlaka, ale my jej już nie używaliśmy. Ma trzy pozycje położenia oparcia, więc teoretycznie dziecko może półleżeć. Jeździliśy głównie po lasach i mały, ululany kołysianiem, właściwie od razu zasypiał. Przez dłuższy czas dwóch synków tak woziliśmy, potem starszy przesiadł się na swój rowerek i młodszy sam ochoczo w niej jeździł. Więcej informacji o tej przyczepce z naszej perspektywy znajdziesz na naszej stronie http://www.rodzinkanasportowo.pl/?p=645.

Muszę jednak dodać, że po pewnym czasie śpiące dziecko przechylało się na bok, mimo że w przyczepce są pięciopunktowe i szerokie pasy. Trzeba było naprawdę porządnie je przypiąć, żeby ów przechył zminimalizować. Nie wiem, jak jest w innych przyczepkach, ale w niektórych już same pasy były wąskie i sprawiające wrażenie słabiej trzymających. My mocowaliśmy porządnie i w razie potrzeby podkładaliśmy coś pod główkę, wtedy było w miarę nieźle.

Napisano

Tez jestem ciekaw jako ojciec 4 miesięcznych bliźniaczek :D widziałem dziś w intersporcie gianta podobną za 999 złotych

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...