Skocz do zawartości

[licznik] wymiana baterii, czy nowy?

adammat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

kilka lat temu dostałem od rodzeństwa na urodziny licznik Kellys KCC-13

Od jakiegoś czasu zaczynał on mało wyraźnie pokazywać dane, aż w końcu w ogóle przestał. Podejrzewam, że wyczerpała się bateria, ale mogę się mylić. Nie jestem jakoś super wymagający, jeśli chodzi o funkcje licznika, więc nawet w tym nie korzystałem z wszystkich funkcji :). Teraz mam do Was pytanie: ile kosztuje wymiana baterii w liczniku, bo może opłaca się kupić:
http://allegro.pl/licznik-rowerowy-kls-kcc-09-nowy-bmk-i3175927652.html  ?
Firma ta sama, tylko o półkę niżej, ale mi brak tych kilku funkcji nie przeszkadza :). Dodatkowo nie jestem pewien, czy przy wymianie baterii nie utracę zapisanych danych.

Ewentualnie, jeśli możecie polećcie coś w tej cenie. Chodzi mi o bardziej o niską cenę i wytrzymałość, niż o funkcje :).

Pozdrawiam:)

Napisano

Bateria do licznika to zapewne koszt ok. 5 PLN, przed wymianą zapamiętaj jaki dystans miałeś przejechany itd. I przy uruchomieniu z nową baterią możesz spokojnie go wklepać :))

Napisano

zdecydowanie zakup nowej baterii, po co kupować nowy  :whistling:

oczywiście, że tak :icon_cool:  za baterie zapłacisz max. 10 zł a wymienić baterię możesz sam

Napisano

Ło bony, a mówią, ze kryzys, a tu ludzie zamiast wymienić baterię wolą kupić nowy sprzęt, szok!

Jeśli padną ci baterie w kluczykach w pilocie do samochodu to daj znać, pewnie kupisz sobie nowy, to mi możesz oddać stary ;) 

Napisano

Ło bony, a mówią, ze kryzys, a tu ludzie zamiast wymienić baterię wolą kupić nowy sprzęt, szok!

Jeśli padną ci baterie w kluczykach w pilocie do samochodu to daj znać, pewnie kupisz sobie nowy, to mi możesz oddać stary ;)

Po prostu nie wiedziałem jaka jest cena baterii-jasne, że w tej sytuacji wolę kupić baterię, a zaoszczędzoną kasę wydać w inny sposób :).

Napisano

Sprawa załatwiona, biję się w pierś: za bateryjkę zapłaciłem całe 1,50zł. Ile by nie potrzymała, to i tak się opłaca bardziej, niż nowy licznik :). Dzięki Wam serdeczne :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...