adammat Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Witajcie,kilka lat temu dostałem od rodzeństwa na urodziny licznik Kellys KCC-13 Od jakiegoś czasu zaczynał on mało wyraźnie pokazywać dane, aż w końcu w ogóle przestał. Podejrzewam, że wyczerpała się bateria, ale mogę się mylić. Nie jestem jakoś super wymagający, jeśli chodzi o funkcje licznika, więc nawet w tym nie korzystałem z wszystkich funkcji . Teraz mam do Was pytanie: ile kosztuje wymiana baterii w liczniku, bo może opłaca się kupić:http://allegro.pl/licznik-rowerowy-kls-kcc-09-nowy-bmk-i3175927652.html ?Firma ta sama, tylko o półkę niżej, ale mi brak tych kilku funkcji nie przeszkadza . Dodatkowo nie jestem pewien, czy przy wymianie baterii nie utracę zapisanych danych. Ewentualnie, jeśli możecie polećcie coś w tej cenie. Chodzi mi o bardziej o niską cenę i wytrzymałość, niż o funkcje . Pozdrawiam:)
kporys Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Bateria do licznika to zapewne koszt ok. 5 PLN, przed wymianą zapamiętaj jaki dystans miałeś przejechany itd. I przy uruchomieniu z nową baterią możesz spokojnie go wklepać )
iza121 Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 zdecydowanie zakup nowej baterii, po co kupować nowy
rado52 Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 zdecydowanie zakup nowej baterii, po co kupować nowy oczywiście, że tak za baterie zapłacisz max. 10 zł a wymienić baterię możesz sam
Sansei6 Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Ło bony, a mówią, ze kryzys, a tu ludzie zamiast wymienić baterię wolą kupić nowy sprzęt, szok! Jeśli padną ci baterie w kluczykach w pilocie do samochodu to daj znać, pewnie kupisz sobie nowy, to mi możesz oddać stary
adammat Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Napisano 19 Kwietnia 2013 Ło bony, a mówią, ze kryzys, a tu ludzie zamiast wymienić baterię wolą kupić nowy sprzęt, szok! Jeśli padną ci baterie w kluczykach w pilocie do samochodu to daj znać, pewnie kupisz sobie nowy, to mi możesz oddać stary Po prostu nie wiedziałem jaka jest cena baterii-jasne, że w tej sytuacji wolę kupić baterię, a zaoszczędzoną kasę wydać w inny sposób .
lyndowss Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 Polecam baterię MAXELL'a. Sam używam i są dobre. Nie jest to jakaś chińszczyzna, która po 5 godzinach pada. Nie wiem ile do tego licznika wchodzi baterii, ale 5, albo 10 razy tańsze jest wymienienie w nim baterii niż kupno nowego i to z kosztami wysyłki. http://allegro.pl/maxell-oryginalna-bateria-cr2016-cr-2016-wyprzedaz-i3176548627.html
adammat Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Napisano 26 Kwietnia 2013 Sprawa załatwiona, biję się w pierś: za bateryjkę zapłaciłem całe 1,50zł. Ile by nie potrzymała, to i tak się opłaca bardziej, niż nowy licznik . Dzięki Wam serdeczne .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.