blasterpl Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Poszukuje amora z zewnętrzna regulacja skoku w zakresie ok.90-160.Jaki system regulacji koledzy polecają TALAS , U-Turn może jeszcze jakiś.A jaki absolutnie omijać szerokim lukiem.Wszelkie sugestie od użytkowników mile widziane (serwis,jak się sprawuje w praktyce,konkretne modele itp.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellfirez1 Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 jeśli chodzi o U-turn, to wykorzystasz go jedynie jak się zatrzymasz i nakręcisz pokrętłem. Zbyt wygodne to nie jest- ale działa. Ja w swoim reconie w sumie wykorzystałem go raz, do ustawienia skoku na maksa, i tak teraz się bujam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Tylko czy czasem nie trzeba też zmienić ciśnienia w komorach aby zachować właściwą charakterystykę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Nie trzeba. Ona niejako dostosowuje się do zmiany skoku. Generalnie są, to dość subtelne zmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blasterpl Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Czyli tak,jeśli się mylę to mnie poprawcie U-Turn ma regulacje bezstopniowa TALAS ma regulacje stopniowa (np 100,130,150) Ile obrotów należy wykonać w U-Turn od min do max skoku? Ile obrotów należy wykonać w TALAS od jednego do następnego ustawienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpioro1 Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 W u-turnie to pewnie zależy od modelu, ale w RS Lyrik 115-160 jest to 5 obrotów. W talasie jest to dźwigienka taka jak od blokady. Na youtubie masz filmy które pokazują jak oba systemy działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.