ukaniex Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Czy ktoś z Was moi drodzy miał przyjemność wejść w posiadanie kierpców tejże marki? Natknął się na nie w kraju Polskim? Przymierzam się do zakupu, jednak rozmiarówki się nie doszukałem, zatem muszę strzelać iż będzie to 42. Interesuje mnie też wygoda butów w połączeniu z blokami jak i trwałość. Interesuje mnie konkretnie model Dice Black, przeglądając sklepy internetowe ceny też są różne, od 70Ł (incl. ship) po 100Ł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Hellość, Tak się składa że właśnie patrzam na jedne takie, niestety jak wspomniałeś cena detaliczna to £89.99. Gdybyś jednak się zdecydowanie napalił to moge Ci je wykręcić za £67.50 plus koszta przesyłki ze Szczecina(bedę słać paczkę do domu w przyszłym tygodniu więc mogę karton z kapciami zapodać...), jesli chodzi o rozmiarówkę to mi wchodzą 46, a w Shimano wbijam w 47. O wygodzie się nie wypowiem, bo nie nosiłem, jesli chodzi o trwałość to mamy je w ofercie od prawie roku, pogoniliśmy kilkanaście par i nikt jeszcze bez podeszwy nie wrócił POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Czy ktoś z Was moi drodzy miał przyjemność wejść w posiadanie kierpców tejże marki? Natknął się na nie w kraju Polskim? Przymierzam się do zakupu, jednak rozmiarówki się nie doszukałem, zatem muszę strzelać iż będzie to 42. Interesuje mnie też wygoda butów w połączeniu z blokami jak i trwałość. Osobiście nie użytkowałem, ale kolega który obecnie kolonizuje wyspę Królowej z Bożej łaski obecnie posiada i użytkuje model Strasse, i do tego sobie je chwali. Kiedyś też rozważałem ich kupno i zasięgałem u niego opinii, stąd wiem, że są wytrzymałe, no ale to trochę inny, wysoki but jest.A tu proszę, jest jakaś rozmiarówka: http://www.alwaysriding.co.uk/dzr-dice-shoe-1330.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 jest jakaś rozmiarówka No jakaś jest, ale rozmiar rozmiarowi nierówny dla przykładu różnica pomiędzy DZR a Shimano(w samej tabeli) to pół rozmiaru, a do tego dochodzi jeszcze szerokośc buta...ja w zasadzie "w ciemno" laczków nie kupuję a jak już to tylko znanych firm gzie znam rozmiarówkę. Może wypytaj znajomego jak porównuje rozmiar do np. sh*tmano? POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 To, że rozmiarówka szitmano zaniżoną jest wiadomo nie od dziś (normalnie, cywilnego paputa kupuję 43,5-44, a szitmano dopiero 45 dobrze leży, za to już np. Mavic mam w rozmiarze 44) .Też kupowałem raz buty on-line (konkretnie Northwave) i musiałem je zwracać, bo były za małe, także teraz przed zakupem zawsze wolę kapcia zmierzyć. No ale, gdybym miał brać te DZR "w ciemno" to celowałbym w rozmiar 44 (9,5 UK).PS. kolega ukaniex zmienił avatar i teraz ludzie nie wiedzą z kim piszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 @kazafaza, niech Ci będzie wynagrodzone przyjacielu! W przyszłym tygodniu może jeszcze nie, ale w maju poprosiłbym Cię o taką przysługę. :-) W moim przypadku z rozmiarem bywa różnie. Buty typu trampki Converse mam w rozmiarze 41.5, sportowe/do biegania Adidas 42, rowerowe Shimano 43. Prawdopodobnie wezmę 42 i się nieco pokatuję aż but się rozlezie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 (...) kolega ukaniex zmienił avatar i teraz ludzie nie wiedzą z kim piszą Dobraliście się z avatarami idealnie, to fakt A ludzie niech patrzają na nicka a nie obrazki @kazafaza, niech Ci będzie wynagrodzone przyjacielu! W przyszłym tygodniu może jeszcze nie, ale w maju poprosiłbym Cię o taką przysługę. :-) Nie ma sprawy, wal na Priv, jedyny problem może być z wysyłką paczki do PL w Maju...możliwe że wtedy wyjdzie drożej niż cytowane wczesniej 70 funi. W czerwcu(raczej pod koniec) będę osobiście wizytować Ojczyznę i ewentualnie wtedy mógłbym je zwieźć bez wybitnych kosztów...będziem w kontakcie! POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Jeśli kolega Adamos życzy to zmienię by nie siać zamętu, wcześniej nawet nie zwróciłem uwagi. :-) W takim razie in touch. ;-) Sent from my using Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Jeśli kolega Adamos życzy to zmienię by nie siać zamętu Nie, nie ma takiej potrzeby, jak kto dobre oko ma to na pewno różnicę zauważy BTW. kolego kazafaza - jeśli oczywiście można zapytać, któraż to rowerowa placówka w Birmingham (spędziłem tam kilka dobrych lat swego żywota) dysponuje polskojęzycznym fachowcem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 (...) któraż to rowerowa placówka w Birmingham (spędziłem tam kilka dobrych lat swego żywota) dysponuje polskojęzycznym fachowcem? Fachowcem? Zadna Pracuje w On Your Bike, ciekawostka: w zamierzchlych czasach byl to odpowiednik naszego "zjezdzaj" POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 21 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Pracuje w On Your Bike Jak dobrze kojarzę, to lokalizacja w Digbeth Znam dobrze, bo przejeżdżałem przez Bradford St., jeżdżąc do pracy. Słyszałem, że wiele się tam pozmieniało na lepsze, przede wszystkim dworzec autobusowy.Stare, dobre czasy... BTW. "on your bike!" swojego znaczenia chyba nie zmieniło??? Sorry za mały, sentymentalny OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.