Ubotek Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Siemka wszystkim Chce kupić jakieś uzywane koła. I tak sobie przegladam. 1. http://allegro.pl/kola-ztr-podium-mmx-dt-swiss-350-sapim-kcnc-1370g-i3152139969.html Co myslicie o czyms takim ? 1000zł za uzywane koła na tych elementach to duzo ? Kto mi powie co tam sa za szprychy ??
1415chris Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 "Plaskie Sapim" = Cx ray Troche dziwne kolka, bardzo wylajtowane obrecze, lekkie szprychy, alu nyple, a piasty od kowala... Najslabszym punktem tego zestawu sa obrecze, aczkolwiek jesli kola sa w dobrym stanie i nie wazysz zbyt wiele....
Ubotek Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 Waze 61kg wiec spokojnie, na jesieni doszedłem do 63. Ale piasty chyba poza waga sa spoko ? Jak z ich uszczelnieniem itp. ? Co ktorego modelu mozna je porownac ? A wygladaja jak CX-Ray ? Bo ja nie bardzo sie znam na szprychach. Na stornie sapima znalazłem, ze albo CX albo CX Ray. Tylko czemu nie pisze ze CX Raye, przeciez to drogie szprychy . Czym sieroznia CX od CX Rayi ? I gdzie rozpoznać na szprychach czy to na 100% sapim ?
ukaniex Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Koła się sprzedały to o co tu pianę bić? Piasty są porównywalne do 240s. Jeżeli szukasz używanych na dobrych komponentach to podnieś nieco pułap cenowy i często zaglądaj. Ostatnio sprzedały się koła (a właściwie tylne + przednia piasta) na piastach Tune (za 700 zł), wcześniej koła na ZTR/CX Ray/Extralite Rearhub(?). Kilka miesięcy temu schodziły komplety Ritchey WCS Carbon czy koła Tune/FRM/Aerolite, wszystko do 1500 zł! Nie mniej ja bym ostrożnie podchodził do takich zakupów, w większości przypadków nie sprzedają takich części ludzie jeżdżący rowerem po bułki.
Ubotek Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 A 1000zł za te koła z linku? Wychodzi na to ze Podium/CX ray/ dt 350
1415chris Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Ja widze "licytacja zakonczona" Swoja droga ciekawy nick "cheater" - oszust..... Co do szprych, CX sa szersze i grubsze od ray. Nikt raczej nie stosuje ich do tego typu kol. Na zgrubieniu, od strony piasty jest tloczony napis SAPIM.
ukaniex Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Warto aczkolwiek osobiście sprzedałbym od razu obręcze.
ukaniex Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Tu należy pytać tych którzy je ujeżdżają, ale nie sądzę by przy moim traktowaniu kół wytrzymały długo proste.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.