maciekpp Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam, czy ktoś z posiadaczy liczników sigma może mi powiedzieć, co oznaczają typy rowerów w tych licznikach? Jeśli wejdziemy w opcje, Setting/bicycle I/ mamy takie coś: Bike type: 1. Race drop 2. Race hoods 3. Mountain Bike. Trzecie określenie jest oczywiste, ale o co chodzi w pierwszych dwóch?
maciekpp Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Napisano 19 Kwietnia 2013 Bike type: 1. Race drop 2. Race hoods 3. Mountain Bike. Trzecie określenie jest oczywiste, ale o co chodzi w pierwszych dwóch? Nikt nie wie o co w tym chodzi? :/
maciekpp Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Napisano 22 Kwietnia 2013 Wybaczcie, że sam sobie odpowiadam, ale napisałem do Sigmy i może kogoś zainteresuje odpowiedz jaka dostałem. "Dear Maciej, the different between 1. and 2. Is about you position while riding. Mit freundlichen Grüßen/Best regards Silke Becker "
OrzelPiotr Napisano 22 Kwietnia 2013 Napisano 22 Kwietnia 2013 Zaciekawiło mnie. Jaki wpływ na wskazania licznika ma pozycja bikera :]chyba, że sigma bierze poprawkę na opór aerodynamiczny ???
GdyniaBiker Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Race drop, to szosówka trzymana w dolnym chwycie, a hood, to w górnym, może licznik podaje spalone kalorie i faktycznie uwzględnia opór powietrza ? Co nie miałoby dużego sensu, bo to relatywnie mało ważny czynnik..
maciekpp Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Napisano 24 Kwietnia 2013 może licznik podaje spalone kalorie i faktycznie uwzględnia opór powietrza ? Potwierdzam, że licznik podaje ilość spalonych kalorii. Nie sądzę jednak, że będę sprawdzał jaka jest różnica między jednym ustawieniem a drugim
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.