maspex Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 W domku znalazlem,nada sie do jakiejs malej konserwacji roweru ?? czy raczej jakiej profesionalne specyfiki lepsze??
Stary Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Najlepiej używać do roweru środków do roweru! Specjalnie wyprodukowanych do tego celu. Przeszukaj dokładnie forum - można tu znaleźć wiele opini o różnych środkach. Osobiście polecam (do napędu) Finish Line CC/Dry Pzdr!
maspex Napisano 29 Kwietnia 2006 Autor Napisano 29 Kwietnia 2006 Najlepiej używać do roweru środków do roweru! Specjalnie wyprodukowanych do tego celu. Przeszukaj dokładnie forum - można tu znaleźć wiele opini o różnych środkach. Osobiście polecam (do napędu) Finish Line CC/Dry Pzdr! a gdzie mozna kupic te Finish Line CC/Dry ?? w sklepie rowerowym bedzie??masz moe jakiegos linka do tego ?? A co psikac w amory ??olej sylikonowy ?
Mod Team Odi Napisano 30 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2006 Najlepiej używać do roweru środków do roweru! Specjalnie wyprodukowanych do tego celu. Dla producentów na pewno najlepiej bo drogie to wszystko. Tymczasem choćby smarowanie łańcucha można załatwić olejem do pił łańcuchowych, który świetnie się do tego nadaje i jest niedrogi.
ShK Napisano 30 Kwietnia 2006 Napisano 30 Kwietnia 2006 wydaje mi sie że smar do łańcucha do pily przylepia troche wiecej syfu niż środek specjalistyczny do smarowania łańcucha. Równie dobrze mozna ludwikiem smarowac łańcuch (gdzies na forum ktos o tym wspominał i podobno dobrze sie sprawuje)
Mod Team Odi Napisano 1 Maja 2006 Mod Team Napisano 1 Maja 2006 wydaje mi sie że smar do łańcucha do pily przylepia troche wiecej syfu niż środek specjalistyczny do smarowania łańcucha. Ha, widzisz Tobie się wydaje a ja się przekonałem, że wcale tak nie jest Używam też czasem oliwki Maraton i ona niestety łapie dużo więcej syfu.
maspex Napisano 4 Maja 2006 Autor Napisano 4 Maja 2006 mi sie wydaje,ze te srodki do konserwacji niby ze przeznaczone do rowerow to lipa wielka i zdzieranie kasy....np ten srodek ktory dalem zdjecie(ten teflon dupont) to jest to samo co http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/382 wystarczy poszukac w motoryzacyjnym czegos podobnego...albo ten finish line cross coutry..zwykly smar zawierajacy dwusiarczek molibdenu. To sa ogolno dostepne smary,tylko pod innymi nazwami. Pozdrawiam ps: na amorki lepiej psiknac olejem sylikonowym czy tefonem??
Mod Team Odi Napisano 4 Maja 2006 Mod Team Napisano 4 Maja 2006 maspex masz sporo racji, ale niestety nie zawsze da się znaleźć tańsze odpowiedniki. Co do Twojego pytania to lepiej teflonowym. Może znasz jakiś niedrogi smar teflonowy?
maspex Napisano 4 Maja 2006 Autor Napisano 4 Maja 2006 wybacz,ale na mysl mi tylko motoryzacyjny przychodzi np. smar valvoline z teflonem 500ml za 25zl..a za 60ml placisz 17zl.... tu masz aukcje z opisem http://allegro.pl/item101735812_valvoline_...onem_spray.html w motoryzacyjnym za podobna cene bedzie i bez wysylki. Ja mam smary z niemiec,w garazu stoja poprostu.
crash_dg Napisano 10 Maja 2006 Napisano 10 Maja 2006 maspex = chyba skorzystam z Twej rady i sobie sprawie taki smar do lancucha PS ktos moze juz ma jakies doswiadzenie z tego typu srodkammi? pozdr
maspex Napisano 13 Maja 2006 Autor Napisano 13 Maja 2006 Psiknalem na golen amortyzatora dzisiaj tym smarem moim z teflonem,ale nie zostaje nic slizgiego,tylko taka szorsta(tarcie ma) warstewka,jak wosk czy cos..i traci blask. Czy tak jest z teflonem?Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.