Skocz do zawartości

[srodki do konserwacji] Czy to sie nada ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Najlepiej używać do roweru środków do roweru! Specjalnie wyprodukowanych do tego celu.

Przeszukaj dokładnie forum - można tu znaleźć wiele opini o różnych środkach. Osobiście polecam (do napędu) Finish Line CC/Dry ;)

Pzdr!

Napisano

Najlepiej używać do roweru środków do roweru! Specjalnie wyprodukowanych do tego celu.

Przeszukaj dokładnie forum - można tu znaleźć wiele opini o różnych środkach. Osobiście polecam (do napędu) Finish Line CC/Dry ;)

Pzdr!

a gdzie mozna kupic te Finish Line CC/Dry ?? w sklepie rowerowym bedzie??masz moe jakiegos linka do tego ?? A co psikac w amory ??olej sylikonowy ?

• Mod Team
Napisano

Dla producentów na pewno najlepiej bo drogie to wszystko. Tymczasem choćby smarowanie łańcucha można załatwić olejem do pił łańcuchowych, który świetnie się do tego nadaje i jest niedrogi.

Napisano

wydaje mi sie że smar do łańcucha do pily przylepia troche wiecej syfu niż środek specjalistyczny do smarowania łańcucha.

Równie dobrze mozna ludwikiem smarowac łańcuch (gdzies na forum ktos o tym wspominał i podobno dobrze sie sprawuje)

• Mod Team
Napisano
wydaje mi sie że smar do łańcucha do pily przylepia troche wiecej syfu niż środek specjalistyczny do smarowania łańcucha.

Ha, widzisz Tobie się wydaje a ja się przekonałem, że wcale tak nie jest :P Używam też czasem oliwki Maraton i ona niestety łapie dużo więcej syfu.

Napisano

mi sie wydaje,ze te srodki do konserwacji niby ze przeznaczone do rowerow to lipa wielka i zdzieranie kasy....np ten srodek ktory dalem zdjecie(ten teflon dupont) to jest to samo co http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/382 wystarczy poszukac w motoryzacyjnym czegos podobnego...albo ten finish line cross coutry..zwykly smar zawierajacy dwusiarczek molibdenu. To sa ogolno dostepne smary,tylko pod innymi nazwami. Pozdrawiam

ps: na amorki lepiej psiknac olejem sylikonowym czy tefonem??

• Mod Team
Napisano

maspex masz sporo racji, ale niestety nie zawsze da się znaleźć tańsze odpowiedniki. Co do Twojego pytania to lepiej teflonowym. Może znasz jakiś niedrogi smar teflonowy?

Napisano

maspex = chyba skorzystam z Twej rady i sobie sprawie taki smar do lancucha

PS ktos moze juz ma jakies doswiadzenie z tego typu srodkammi?

pozdr

Napisano

Psiknalem na golen amortyzatora dzisiaj tym smarem moim z teflonem,ale nie zostaje nic slizgiego,tylko taka szorsta(tarcie ma) warstewka,jak wosk czy cos..i traci blask. Czy tak jest z teflonem?Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...