Skocz do zawartości
  • 0

Czyszczenie roweru

Gość Andrzej

Pytanie

Gość Andrzej

Witam wszystkich :)

Po każdej zimie borykam się z problemem czyszczenia roweru. W domu mam 3 zwierzaki (psa i dwa koty), przez co zawsze jest tona sierści, która przez zimę radośnie osiada na moim rowerze w każdym miejscu, gdzie jest chociaż odrobina smaru czy jakiegoś innego czegoś, czego używają podczas serwisowania. Mam więc do Was pytanie: czy ktokolwiek z was miał taki problem, albo może mi polecić, jak mam sobie z tym poradzić, czym czyścić rower, żeby nie szkodząc mu pozbyć się całej tej sierści i kurzu? Może jakieś pomysły, jak zabezpieczyć rower na zimę, żeby kurz i sierść tak na nim nie osiadały?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Jakąkolwiek folią, plandeką można zabezpieczyć rower... Sapakuj rower do samochodu, pojedź na myjnię bezdotykową i wodą pod ciśnieniem umyj z grubsza całość. Potem szmatka, woda z mydłem, płynem i jazda ściereczką. Napęd ogarniesz pędzlem i benzyną, kasetę też można tak wyczyścić lub sznurkami z mopa. Powodzenia :)

Gość Andrzej

Dzięki wielkie za rady co do czyszczenia. W kwestii zabezpieczenia roweru niestety pokrowiec (kupiony na allegro) nie zdał egzaminu, bo jak prawie każdy nie jest całkowicie szczelny - na dole ma tylko ściągacz, więc mój ukochany kotek, który jest bardzo ciekawski pierwsze co zrobił, to sprawdził, czy da się wejść pod pokrowiec i posiedzieć tuż obok łańcucha, a drugą czynnością było zajęcie tego miejsca dla siebie jako nowej skryjówki... Niestety wówczas poczułem się pokonany :D Chyba spróbuję z tymi workami na śmieci :)

PS. Artex232 - fajny rower, akurat w takiej kolorystyce, jak lubię :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...