Mathis Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 @demek - Nowy model czego? Scotta Scale 970 czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Patrzac na cyctat wychodzi, ze chodzi o Northteca. Ale jesli nie zauwazyles to chodzi o wyzej wymienionego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathis Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Nie zauważyłem Więc możesz podzielić się opinią o tym RS XC28, bo opinii o nim żadnych praktycznie, oprócz tego że słabszy od XCR ze względu na średnicę goleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Oczywisicie nie omieszkam sie podzielic ale jednak moze nie byc dzisiaj,a w ciagu najblizszego tygodnia. Powiem szczerze, ze rowniez nie sadze, ze bedzie lepiej niz z XCR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathis Napisano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Nawet nie myślałem o dzisiejszym dniu, w końcu co to za opinia po kilku godzinach obcowania, ale za tydzień np. możesz już coś naskrobać, szczególnie sztywność, bo tłumienie itd pewnie ma podobne do XCR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin7609 Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Oczywiście ja też podzielę się wrażeniami i moją skromną opinią na temat Scott Scale 970- jak tylko do mnie dotrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin7609 Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Panowie, mam jeszcze jedną prośbę. Czy w Scott Scale 970 jest ta sama rama i geo co w Scale 960? Czy różnią sie tylko osprzętem? Pytam bo zgłupiałem-facet w sklepie powiedział że to całkiem inny rower. Z góry dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Geo wygląda na identyczne we wszystkich modelach. Natomiast rama różni się trochę. 970 ma inny trójkąt z tyłu i chyba klasyczne mocowanie hampla (IS). Piszą też, że jest podwójnie cieniowana, podczas gdy wyższe modele są light-butted. Co to konkretnie znaczy nie wiem, pewnie potrójne cieniowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin7609 Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Geo wygląda na identyczne we wszystkich modelach. Natomiast rama różni się trochę. 970 ma inny trójkąt z tyłu i chyba klasyczne mocowanie hampla (IS). Piszą też, że jest podwójnie cieniowana, podczas gdy wyższe modele są light-butted. Co to konkretnie znaczy nie wiem, pewnie potrójne cieniowanie. dzięki Sol. Powiedz mi bo nie rozumiem, czy przez inny trójkąt jest on dłuższy? (z tego co oglądałem geometrię to wydawały mi się takie same)- i czy te różnice wpływają na jakość jazdy? czy tylko są technicznymi nowinkami/- z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Nie. Ten w 960 wygląda na nieco masywniejszy przy haku i ma mocowanie PM. Na jakość jazdy nie powinno to mieć żadnego wpływu, podobnie jak sposób mocowania hamulca. Co do tego ostatniego, PM to sposób nowocześniejszy, ale niekoniecznie zaraz lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin7609 Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Dzięki Sol za info- wczoraj odebrałem swojego Scale 970- i jak na razie rewelka (jak dla mnie amatora oczywiście)- na grząskim terenie- błoto, piasek itp- sprawuje się o niebo lepiej niż mój poprzedni 26 kołowiec. może podjazdy trochę cięższe ale to może jeszcze brak kondychy.Jak na moje potrzeby i umiejętności- aż nadto Pytam o to ponieważ dzisiaj wstąpiłem innego salonu- gość zabił mi trochę klina z tą 960.. ale teraz wydaje mi się że za wszelką cenę chciał mi wcisnąć ten model bo 970 nie miał na stanie(a ja oczywiście grałem zainteresowanego . dzięki jeszcze raz i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 970, 960, a co to za różnica, ścigasz się na poziomie profesjonalnym? Jak dla mnie ten rower jest na pewno dobry na Twoje potrzeby, pokaż ino nam foto jak to wygląda w rzeczywistości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin7609 Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) 970, 960, a co to za różnica, ścigasz się na poziomie profesjonalnym? Jak dla mnie ten rower jest na pewno dobry na Twoje potrzeby, pokaż ino nam foto jak to wygląda w rzeczywistości dla mnie żadna chodziło mi tylko o to by skonfrontować dwie sprzeczne informacje- (od sprzedawcy tam gdzie kupowałem, twiedzi że to praktycznie identyczny rower rama, geo, materiał- różni się osprzętem i mocowaniem hamulca, i drugi sklep który twierdził że to ,,całkiem różne rowery" pod względem geo, użytego materiału itp- miał na stanie tylko 960 i myślę że za wszelką cenę chciał mi ją wcisnąć ) tak jak już pisałem wcześniej, jak na moje potrzeby- 970 to rower idealny! (jak na razie same plusy, choć zrobiłem dopiero 50km z braku czasu ale w majówkę nadrobię ) Jeszcze raz wszystkim BARDZO DZIĘKUJĘ ZA FACHOWE DORADZTWO. Pozdrawiam ps. Jeszcze obiecane pare fotek Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez Robin7609 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baz Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 To M czy L'ka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin7609 Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 To M czy L'ka?rozmiar to M rozmiar M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 bardzo ładny bardzo teraz nic innego jak wykorzystywać go do tego, do czego został stworzony - DO KATOWANIA hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin7609 Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 bardzo ładny bardzo teraz nic innego jak wykorzystywać go do tego, do czego został stworzony - DO KATOWANIA hehehe Dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 No wiec jak obiecalem tak pomacalem Cayona 2013. Kolorystycznie na zywo wyglada 100 razy lepiej niz na zdjeciach, sa matowe a nie blyszczace. Jesli chodzi o XC TK 28 od RS to chodzi porownywalnie do XCR + ma manetke na kierownicy (w cayonach). Pytanie tylko jak dlugo bedzie tak chodzil ;-))) Ogolnie to za 2500zl nie ma nic lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin7609 Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 No wiec jak obiecalem tak pomacalem Cayona 2013. Kolorystycznie na zywo wyglada 100 razy lepiej niz na zdjeciach, sa matowe a nie blyszczace. Jesli chodzi o XC TK 28 od RS to chodzi porownywalnie do XCR + ma manetke na kierownicy (w cayonach). Pytanie tylko jak dlugo bedzie tak chodzil ;-))) Ogolnie to za 2500zl nie ma nic lepszego. Potwierdzam. Malowanie i wygląd samej ramy na żywo- dużo lepsze niż na zdięciach (oglądałem ten rower w Czechowicach Dziedzicach) tylko wydaje mi się że cena 2500 to za Cayona SLX- bez manetki na kierownicy wersja 27biegowa, z manetką był XT za 2999. Bardzo przyjemny rower i też się nad nim zastanawiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 wersja slx rowniez ma manetke (takowy zostal zakupiony). modele na 2013 maja wszystkie 3, lacznie z tym na xcm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tepih Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Pozwólcie, że dołączę się do dyskusji i zapytam co lepiej wybrać: Northec Canyon SLX 29 czy lepiej dołożyć parę stów i mieć tego Scott Scale 970 (albo Canyon XT 29)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin7609 Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Pozwólcie, że dołączę się do dyskusji i zapytam co lepiej wybrać: Northec Canyon SLX 29 czy lepiej dołożyć parę stów i mieć tego Scott Scale 970 (albo Canyon XT 29)? Tak jak już wcześniej pisałem, mój wybór padł na Scott Scale 970- od razu ten rower mi przypasował a koledzy z forum mnie tylko utwierdzili w wyborze (za co jeszcze raz im bardzo dziękuję)Ja jak na razie jestem MEGA ZADOWOLONY. Najlepiej jakbyś miał możliwośćprzymierzenia i przejechania się jednym i drugim- ja tak zrobiłem. Wg mnie na Northtecu siedzi się podobnie jak na Scott Aspect (trochę mniej wygodnie). Parę róznic między Scale a Cayonem Slx Northtec SLX- lepsza przeprzutka tylna, hamulce (myślałem że amor ale koledzy mówili że nie koniecznie) Scott Scale- korba, kaseta(10biegów) opony, lżejszy, rama bardziej rozwojowa (bo jak to koledzy skwitowali- osprzęt i tak za niedługo trzeba będzie wymienić...) ale jak zwykle to wszystko rzecz gustu. Bierz co Ci bardziej pasuje. to tyle mojej skromnej opinii. Pozdrawiam Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez Robin7609 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 A rama bardziej rozwojowa bo? Bo do cayona czegos nie wsadzimy? ;-)) Imo lepiej brac model SLX a te 500 dolozyc do lepszego amor. Proponuje zapytac w sklepie czy mozna to zrobic u nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathis Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Bo jest bardziej sportowa już bylo ze ze sportowej damy radę zrobić bardziej turystyczna, wydaje mi sie też ze jednak jakość ram Scotta będzie wyższa od Northteca. Ja czekam na swojego Scale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robin7609 Napisano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) A ja już go mam. i jestem z niego mega zadowolony Edytowane 2 Maja 2013 przez Robin7609 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi