Skocz do zawartości

[maratony]Okolice śląska

Dworniok

Rekomendowane odpowiedzi

A czy rower typowo amatorsko-parkowy za tysiacpare zlotych poradzi sobie na trasie? Chodzi mi o to ze nie posiada wypierdzielistego amorka, mega tarcz itp. Zwykla sklepowa masówka Authora. Oczywiscie mysle o wersji amatorskiej wyscigu, ktory bedzie w Chorzowie. Czy trasy, ktorych mozna sie spodziewac, moga byc mocno kamieniste, wyboiste badz usłane korzeniami drzew?

Choopie ja się ścigałem na krossie v6 który kosztował 1 tyś a szedł jak burza :D Oczywiście jak go sprzedawałem już nie był za dobrym stanie :D A przejechałem na nim wszystkie śląskie wyścigi bo wtedy tylko właśnie w okolicy się ścigałem :P

Powiem tak 

Skandia w Dąbrowie uchodzi za płaski wyścig ... w zeszłym roku mój kuzyn zrobił ten maraton na Authorze Mystic.

W Chorzowie w sumie nie wiadomo jak trasa będzie wyglądać ...

Ale ustalmy jak nie ścigasz się po miejsce to szafniesz każdy ścig na budżetowym rowerze (nie mylić z marketowym).

@@Dworniok,

Aktualnie goły Cube na wagę wnosi 10420 g ...

Sztyca to węglowa rurka od Accenta jakoś tak lubię tą markę :).

Chcesz więcej to kliknij link w mojej stopce 

Pozdro

Powiem tak 

Skandia w Dąbrowie uchodzi za płaski wyścig ... w zeszłym roku mój kuzyn zrobił ten maraton na Authorze Mystic.

W Chorzowie w sumie nie wiadomo jak trasa będzie wyglądać ...

Ale ustalmy jak nie ścigasz się po miejsce to szafniesz każdy ścig na budżetowym rowerze (nie mylić z marketowym).

Właśnie obejżałem filmik ze zeszło rocznej Skandii w Dabrąwie i zapowiada się całkiem całkiem. Myślałem, że nie będzie tak dużo płaskiego :) Zobaczymy co będzie w tym roku.

Jest już nowa mapa z tego co oglądałem trasa zmieniła się trochę tylko na wzgórzu które tak czy inaczej daje popalić.

Niestety spora część trasy to nadal asfalt ... co nie zmienia faktu ze dystanse w DG są chyba najdłuższe ze wszystkich cykli jakie się rozgrywa w Polsce. 

Jest co pedałować.

Pozdrawiam

Tarnowskie Góry :) trasa bardzo fajna.

Zawody rozgrywane są po parku w Reptach ...

Organizacja ... to przemilczę ... mimo ze to kilkanaście coś tam zawody z kolei to brak pomiaru czasu indywidualnego niestety.

Wiadomo kto jest na pudle i to tyle z oficjalnych wyników :).

Ale zawody mają swój smaczek mi się podobają w tym roku też bedę. 

Tu masz ślad bezpośrednio z zeszłorocznych zawodów ...

http://www.endomondo.com/workouts/60792484/1804218

Pozdro

Tarnowskie Góry :) trasa bardzo fajna.

Zawody rozgrywane są po parku w Reptach ...

Organizacja ... to przemilczę ... mimo ze to kilkanaście coś tam zawody z kolei to brak pomiaru czasu indywidualnego niestety.

Wiadomo kto jest na pudle i to tyle z oficjalnych wyników :).

Ale zawody mają swój smaczek mi się podobają w tym roku też bedę. 

Tu masz ślad bezpośrednio z zeszłorocznych zawodów ...

http://www.endomondo.com/workouts/60792484/1804218

Pozdro

Rzezniol też tak sądze że organizacja szkoda gadać. W tamtym roku jeździłem chyba z 10 razy do sklepu Adventure żeby się zapisać i w końcu nie zapisałem się bo za każdym razem czegoś nie mieli.

Link do stronki ;D ... tak jak już pisałem organizacje przemilczę :)

Informacja o tarnogórskich zawodach co roku była na stronie Pawła Urbańczyka ...

http://www.pawelurbanczyk.pl/

Zobaczymy jak w tym roku ...

Z zapisami jest tak że najlepiej zapisać się w dniu zawodów :).

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...