Dworniok Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam! Chciałbym wystartować w jakimś ciekawym maratonie, ale że był by to mój pierwszy maraton to nie wiem co gdzie i jak. Może jakiśkolega z forum mi podpowie, gdzie sa jakieś ciekawe maratony w okolicach woj.śląskiego. Chciałbym się spróbować w takim maratonie, bo od ostatniego sezonu jest coraz lepiej... Jakieś porady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Maraton czy zawody XC ? Najbliżej maraton to masz Skandia w Dąbrowie Górniczej ... drugi weekend czerwca ... Generalnie w naszej najbliższej okolicy to około tej daty zapowiadają się dość intensywnie ... Ostatni weekend maja - Hołda Race Chorzów - XC Pierwszy weekend czerwca - Family Cup Radzionków - XC Drugi weekend czerwca - wspomniana Skanidia Dąbrowa G. - maraton MTB Trzeci weekend czerwca - Mistrzostwa Tarnowskich Gór MTB - Repty - XC Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Jeśli chciałbyś wziąć udział w maratonie MTB organizowanym w górach - w sumie masło maślane, przecież ten skrót oznacza góry - to jedyne dwie sensowne imprezy to MTBMaraton Grzesia Golonki i BikeMaraton Macieja Grabka. Obie imprezy mają bardzo fajne edycje w górach województwa śląskiego. Osobiście polecam MTBMaraton, a jeśli jesteś mało doświadczony to weź krótszy dystans niż ten na jaki byś się wybrał na imprezie płaskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 11 Maja BM w Zdzieszowicach?? to prawie śląsk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Rzeniol, mógłbyś podac jakieś dokładne daty albo jakieś strony internetowe wiem, wiem google nie boli ale... Właśnie zastanawiam sie nad startem w Zdzieszowicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Dworniok leniu ... http://www.familycup.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=33 http://skandiamaraton.pl/?etap=dabrowa-gornicza Mistrzostwa Tarnowskich Gór w Kolarstwie Górskim 16 czerwiec ... taki news mam ze środy po wizycie u organizatorów. Wątek o hołda race mosz na forum. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Na family Cup bedę na 100% na hołda race też będe w Reptach też ale nie wiem jak ze skandią. Nie ogarniam rejestracji. Zarejestrowałem już się do Zdzieszowic, tylko nie wiem jak wyglądać będzie opłata za chip. Kiedy trzeba zapłacić, od razu przelewem, czy na miejscu? Drogie startowe mają 60 zł, to dość dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 A może mi ktośpowiedzieć jak to jest z opłatami w Bikemaratonie. Bo w jednej zakladce pisze że osoby do 16lat 50% a w drugiej pisze że do rocznika 1996 50% to nie wiem. Bo chcę jużpłacić, ale nie wiem ile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 a propos Skandi - chyba już wszyscy wiemy na jakich rowerach tam należy startować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 @Dworniok Ja jestem rocznik 96 i zapłaciłem 60 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No to kogo będzie można spotkać z forum w Zdzieszowicach. Ja się pojawie, ale ze względu na pierwszy start na dystansie Mini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldziu Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 ja jade też pierwszy raz ale uważam że szkoda kasy żeby mini jechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 tysz bede Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Ja jakoż że jest to mój pierwszy maraton startuje na mini. Chcę się spróbować, jak będzie dobrze to bede starował na mega, ale na razie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basiq Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Jeśli Twoje rowerowanie to coś więcej niż weekendowe pedałowanie po parku to nie ma czego się obawiać i w BM spokojnie można startować mega... no chyba, że będzie 35' lampa jak w zeszłym roku w Wiśle co jest raczej mało prawdopodobne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Jutro jade na objazd trasy. Będę startował gdzieś około 13.00 na Górze Św. Anny.(spod Domu Pielgrzyma). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 No to kto wpada do Chorzowa ja będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Ja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewek Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Ja mam dylemat pomiędzy Chorzowem a AZS MTB Cup w Kluszkowcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Dworniok leniu ... http://www.familycup.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=33 http://skandiamaraton.pl/?etap=dabrowa-gornicza Mistrzostwa Tarnowskich Gór w Kolarstwie Górskim 16 czerwiec ... taki news mam ze środy po wizycie u organizatorów. Wątek o hołda race mosz na forum. Pozdro Rzezniol, a ty jedziesz na BM'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Nie jadę do Zdzieszowic ... Formy brak ... w sumie dopiero wczoraj poskładałem do kupy rower startowy. Musze objeździć trochę km aby dopasować dupsko do siodełka i wyeliminować wszystkie ewentualne niedopatrzenia monterskie. Nie chciałbym testować roweru na zawodach. Nastawiam się na starty od końca maja ... Z dużych imprez na ten rok to Skandia w Dąbrowie G. i Transjura (Częstochowa - Kraków 185 km). Jak się gdzieś spotkamy to w ewentualnie na Hołdach, w Radzionkowie i Tarnowskich Górach . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 A jaki bike na ten sezon? Już nie ma Cube? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Dalej Cube ale rozebrałem go do ostatniej śrubki po sezonie ... i wrzuciłem na wagę ... Jedyna zmiana na ten sezon to sztyca ... jak na razie Planuje jeszcze kola ale to czas pokaże. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IamMaro Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Chciałbym wystartować w swoim pierwszym wyścigu, ale nie wiem czego się spodziewać. Jak wyglądają te wyścigi w Chorzowie i Dąbrowie ? Chodzi mi głównie o trase czy nie są zbyt hardkorowe, że tak powiem Jestem świeży w tym temacie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Chorzowie powinna być taka w miare... Wydaję mi się, że na pierwszy wyścig będzie dobra. Dalej Cube ale rozebrałem go do ostatniej śrubki po sezonie ... i wrzuciłem na wagę ... Jedyna zmiana na ten sezon to sztyca ... jak na razie Planuje jeszcze kola ale to czas pokaże. Pozdro I co jak wynik z wagi? Jaką sobie kupiłeś sobie sztycę? Ja też mam nowego sprzeta, jest dużo lżejszy też sztyca nowa siodło i rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.