Skocz do zawartości

[maratony]Okolice śląska

Dworniok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym wystartować w jakimś ciekawym maratonie, ale że był by to mój pierwszy maraton to nie wiem co gdzie i jak. Może jakiśkolega z forum mi podpowie, gdzie sa jakieś ciekawe maratony w okolicach woj.śląskiego. Chciałbym się spróbować w takim maratonie, bo od ostatniego sezonu jest coraz lepiej... Jakieś porady?

Maraton czy zawody XC ? :)

Najbliżej maraton to masz Skandia w Dąbrowie Górniczej ... drugi weekend czerwca ...

Generalnie w naszej najbliższej okolicy to około tej daty zapowiadają się dość intensywnie ...

Ostatni weekend maja - Hołda Race Chorzów - XC

Pierwszy weekend czerwca - Family Cup Radzionków - XC

Drugi weekend czerwca - wspomniana Skanidia Dąbrowa G. - maraton MTB 

Trzeci weekend czerwca - Mistrzostwa Tarnowskich Gór MTB - Repty - XC

Pozdro

Jeśli chciałbyś wziąć udział w maratonie MTB organizowanym w górach - w sumie masło maślane, przecież ten skrót oznacza góry ;) - to jedyne dwie sensowne imprezy to MTBMaraton Grzesia Golonki i BikeMaraton Macieja Grabka. Obie imprezy mają bardzo fajne edycje w górach województwa śląskiego. Osobiście polecam MTBMaraton, a jeśli jesteś mało doświadczony to weź krótszy dystans niż ten na jaki byś się wybrał na imprezie płaskiej.

Dworniok leniu ...

http://www.familycup.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=33

http://skandiamaraton.pl/?etap=dabrowa-gornicza

Mistrzostwa Tarnowskich Gór w Kolarstwie Górskim 16 czerwiec ... taki news mam ze środy po wizycie u organizatorów.

Wątek o hołda race mosz na forum.

Pozdro

Na family Cup bedę na 100% na hołda race też będe w Reptach też ale nie wiem jak ze skandią. Nie ogarniam rejestracji.

Zarejestrowałem już się do Zdzieszowic, tylko nie wiem jak wyglądać będzie opłata za chip. Kiedy trzeba zapłacić, od razu przelewem, czy na miejscu? Drogie startowe mają 60 zł, to dość dużo.

Jeśli Twoje rowerowanie to coś więcej niż weekendowe pedałowanie po parku to nie ma czego się obawiać i w BM spokojnie można startować mega... no chyba, że będzie 35' lampa jak w zeszłym roku w Wiśle co jest raczej mało prawdopodobne...

Dworniok leniu ...

http://www.familycup.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=33

http://skandiamaraton.pl/?etap=dabrowa-gornicza

Mistrzostwa Tarnowskich Gór w Kolarstwie Górskim 16 czerwiec ... taki news mam ze środy po wizycie u organizatorów.

Wątek o hołda race mosz na forum.

Pozdro

Rzezniol, a ty jedziesz na BM'a?

Nie jadę do Zdzieszowic ...

Formy brak ... w sumie dopiero wczoraj poskładałem do kupy rower startowy.

Musze objeździć trochę km aby dopasować dupsko do siodełka i wyeliminować wszystkie ewentualne niedopatrzenia monterskie.

Nie chciałbym testować roweru na zawodach. :)

Nastawiam się na starty od końca maja  ...

Z dużych imprez na ten rok to Skandia w Dąbrowie G. i Transjura (Częstochowa - Kraków 185 km).

Jak się gdzieś spotkamy to w ewentualnie na Hołdach, w Radzionkowie i Tarnowskich Górach :).

Pozdro

Chciałbym wystartować w swoim pierwszym wyścigu, ale nie wiem czego się spodziewać. Jak wyglądają te wyścigi w Chorzowie i Dąbrowie ? Chodzi mi głównie o trase czy nie są zbyt hardkorowe, że tak powiem :) Jestem świeży w tym temacie ;p

Chorzowie powinna być taka w miare... Wydaję mi się, że na pierwszy wyścig będzie dobra.

Dalej Cube ale rozebrałem go do ostatniej śrubki po sezonie ... i wrzuciłem na wagę :) ...

Jedyna zmiana na ten sezon to sztyca ... jak na razie :)

Planuje jeszcze kola ale to czas pokaże.

Pozdro

I co jak wynik z wagi? Jaką sobie kupiłeś sobie sztycę? Ja też mam nowego sprzeta, jest dużo lżejszy też sztyca nowa siodło i rama. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...