fredflinston Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam, Szukam roweru do 4000zł. Unibike Expert 29er http://cyklisci.com/rower_ gorski_29_unibike_expert_29_2013,0,5286.html Radon ZR team 5 29er http://bikecenter.pl/index. php?p7363,radon-zr-race-29er-5-0-black-blue-lime-2013 Mbike Shottas 04 http://katalog.bikeboard.pl/produkt,2013,rowery,7717 Który Waszym zdaniem będzie najlepszym wyborem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 No właśnie mam podobny dylemat. Miałem kupić rower za ok 3000zł, a dobijam do 4000zl Na Radona od dawna miałem chęć a teraz kiedy chcę zmienić 26 na 29 brałem go pod uwagę jako numer 1. Rock Shox recon, fajna rama i dużo pozytywnych opinii. Jedno co mnie martwi to to, że naczytałem się o awaryjności avidów. Nie wiem czy to są w kółko powtarzane opinie czy naprawdę są awaryjne. Wczoraj chwilę jeździłem na Unibike Expercie i podoba mi się. Do tego cały na slx'ie. O Expercie 26 cali jest sporo pozytywnych opinii, o 29er niewiele znalazłem, może dlatego, że to nowość. Może ktoś się wypowie? Shottasa rozważam od niedawna, bo wcześniej jakoś się z nim nie zetknąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) 1. Radon 2. Mbike 3. Unibike Radon jako jedyny w tym zestawieniu ma amor powietrzny, Unibike ma najlepsze hamulce, Mbike taperowaną główkę. Mbike i Radon mają wewnętrzne prowadzenie linek i przednia przerzutkę montowana bezpośrednio direct mount. Unibike mimo dobrego osprzętu ma ciut przedpotopową ramę. choć jest bardzo wygodna. Wydaje mi się że Radon wygrywa w cuglach wziąwszy pod uwagę że można go kupić wysyłkowo 500zł taniej. Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez Teodoryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 1. Radon 2. Mbike 3. Unibike Radon jako jedyny w tym zestawieniu ma amor powietrzny, Unibike ma najlepsze hamulce, Mbike taperowaną główkę. Mbike i Radon mają wewnętrzne prowadzenie linek i przednia przerzutkę montowana bezpośrednio direct mount. Unibike mimo dobrego osprzętu ma ciut przedpotopową ramę. choć jest bardzo wygodna. Wydaje mi się że Radon wygrywa w cuglach wziąwszy pod uwagę że można go kupić wysyłkowo 500zł taniej. Do mnie generalnie bardzo przemawia Radon. Cenowo wyjdzie mnie tyle samo, bo bede kupowal w polsce, nie w niemczech ale zapewne na fakture, wiec i tak oba beda taniej. Jak zaczalem szukac o hamulcach elixir 1 to wyskoczylo sporo opinii o awaryjnsoci i to jest to co mnie jeszcze powstrzymuje przed Radonem. Nie wiem, moze przesadzam i niepotrzebnie szukam dziury w calym. W sumie zeby nie to to bym juz zamowil Radona. Sama rama Unibike jakos mnie bardzo nie odrzuca. Jechalem i mi pasuje, choc faktycznie odstaje od konkurencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Zed, po prostu sprzedaj hamulce na allegro, dostaniesz za nowe ok 300zł i dołóż sobie do Deore czy SLX Albo kup Unibike i nie przejmuj się ze nie ma wodotrysków bo tym się nie jeżdzi, a hamulcami a i owszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi