Skocz do zawartości

[łańcuch] kierunkowy

kemot1974

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

wymieniłem w moim rowerze korbę na SLX i łańcuch CH - HG 53. Oba komponenty DYNA -SYS, łańcuch 10 - rzędowy.

Wszystko chodzi płynnie, przednia i tylna przerzutka zmienia położenie łańcucha bez problemu. Jedyne co mnie niepokoi to odgłos ocierania łańcucha na środkowym blacie korby. Przednia przerzutka wyregulowana bez zastrzeżeń, wszystko czyste i nasmarowane.

Jedyne co przychodzi mi do głowy to kierunek założenia łańcucha ( według mnie jest poprawnie). Może któryś z FORUMOWICZÓW wie co może dolegać ?

post-155094-0-51455200-1366225986_thumb.jpg

łańcuch masz dobrze a co do pewności to muszę cię ją pozbawić bo siedzę w tym już kawałek czasu i jeśli korba nowa to nie ma szansy by coś przeszkadzało ewentualnie (chodź przy 3x10 raczej nie) masz za wąską prowadnicę przerzutki lub daną w złym miejscu tj. jak masz zgrubienie( dolna część na obrazku) i w tym miejscu obciera to wystarczy opuścić przerzutkę tak by było poniżej tej lini łańcucha i po problemie :) przerzutka-przednia-shimano-deore-fd-m59

wieczorem dam znać + zdjęcie

też na to liczę, zawsze wszystko sam regulowałem i nie było problemów. korbę i łańcuch zamontowałem  poprawnie, tak jak piszesz i wcześniej kolega to pewnie kwestia regulacji. Dzięki za info, dam znać

NETTA , PUKLUS

tak jak pisaliście kwestia dokładnej regulacji ( byłem pewien, że robię to dobrze, co roku na zimę rozkładam rower na części i na wiosnę składam, nigdy nie było problemu) Rozkręciłem, odkręciłem linkę , delikatnie przesunąłem w dół przerzutkę, ponownie wyregulowałem i działa. Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...