dyzio833 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam, Tak jak w temacie czy jest możliwość jazdy w normalnych butach na pd sh-530 bez żadnych plastikowych osłon ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubWelnowski Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 No a jak ty chcesz niby jeździc... Do tego są specjalne buty, a na normalne buty są platformy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Wszystko kwestia dystansu. Jak po bułki do sklepu to można pojechać, ale szczyt komfortu i stabilności nogi to nie będzie. P.S. Jak coś to mam nie używane plastikowe nakładki od Shimano które bardzo chętnie sprzedam, bo i tak nie są mi potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Można jeżdzić w normalnych butach. Chodzi chyba o pedały a530, z jednej strony platforma z drugiej wpięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio833 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ja buty już sobie kupiłem ale czasami inni domownicy będą chcieli się przejechać i dlatego się pytam Chodzi mi o same M530 bo te aM530 są za drogie i w razie co to niech domownic za nie zapłacą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ta "obudowa" w tych pedałach jest tylko dla picu. Do normalnej jazdy musisz dołożyć nakładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio833 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ta "obudowa" w tych pedałach jest tylko dla picu. Do normalnej jazdy musisz dołożyć nakładki. A warto w ogóle ten model kupować czy to tylko strata kasy i lepiej wziąć model wcześniejszy 520+ te nakładki na normalne buty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Kup M520, a jak nie sprawi Ci to problemu to najlepiej dołóż do M540. Te które podałeś są całkowicie nieopłacalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio833 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Kup M520, a jak nie sprawi Ci to problemu to najlepiej dołóż do M540. Te które podałeś są całkowicie nieopłacalne. Trochę drogie są one bo prawie 150 zł +przesyłka. Myślę, że na sam początek przygody z spd spokojnie wystarcza M520. Mógłbyś napisać dlaczego odradzasz tych 530 ?? Ta osłonka to tylko taki pic i to niczego nie chroni czy jak ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Mam sh520 i bez problemu dojeżdżam do pracy (jakieś 16km - tam i z powrotem). Oczywiście tylko wtedy kiedy nie chce mi się zakładać butów spd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 M530 to dokładnie to samo co M520 tylko dodana jest ta "osłona" która przed niczym nie chroni, a różnica między M520, a M540 jest taka, że te drugie możesz serwisować bez dedykowanego klucza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio833 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Mam sh520 i bez problemu dojeżdżam do pracy (jakieś 16km - tam i z powrotem). Oczywiście tylko wtedy kiedy nie chce mi się zakładać butów spd Ale bez żadnych osłon ?? Noga Ci nie zjeżdża ani nie ślizga?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ślizgać się nie będzie, ale tak jak wcześniej wspominałem, komfort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio833 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 M530 to dokładnie to samo co M520 tylko dodana jest ta "osłona" która przed niczym nie chroni, a różnica między M520, a M540 jest taka, że te drugie możesz serwisować bez dedykowanego klucza. No rozumiem ale jednak skusze się na te M520 ponieważ już zainwestowałem w buty Sh-M088 i na razie krucho z kasa Co do klucza to zamawiam z kuzynem 2 komplety więc raczej oby dwoję na raz nie zgubimy. Dzięki za poświęcony czas i fachową poradę Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.