Skocz do zawartości

[Śnieżka 2013] Zapisy ruszyły ...

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jechałem rok temu Śnieżkę, miałem ochotę w tym roku porównać rezultat, ale skok ceny do 140/190zł spowodował że entuzjazm opadł całkowicie mimo że nie miałbym problemów z zapłaceniem wpisowego. Są jakieś granice komercji. Ale sukces zapisów oszałamia, pytanie tylko czy wszyscy zapłacą teraz? Może to potwierdza że coraz więcej ludzi smiga rowerami. W sklepach rowerowych we Wrocławiu sprzedają jeden rower na godzinę, wczoraj o 11 przed otwarciem sklepu czekało 10 osób! w środku dnia.

za 140zł wpisowego na Śnieżkę wolę nakupić odżywek batonów, zapłacić za paliwo i jechać na tripa chociażby w okolice Głuszycy. Ale co kto woli :-)

powodzenia na wjeździe ;-) 

8 czerwca jest konkurencja - wpisowe 110zł i na razie dużo wolnych miejsc.

Napisano

Wprzyszłym roku będzie jeszcze drożej. Sam bym podrożył, skoro w godzinę zapisuje się cały skład.

A można po prostu wstać o piątej i sobie pojechać tą trasą na samą Śnieżkę. Za darmo :).

• Mod Team
Napisano

ale skok ceny do 140/190zł spowodował że entuzjazm opadł

Popyt reguluje cenę.

A można po prostu wstać o piątej i sobie pojechać tą trasą na samą Śnieżkę. Za darmo :)

ale bez rywalizacji a to nie to samo.

Napisano

za drogo nie jest skoro zapisy trwały 50 minut... nie mniej na pewno są dużo ciekawsze imprezy chociażby MTB Uphill Beskidy; Śnieżka popularna jest wyłącznie z powodu wysokości, jeżeli chodzi o jakieś specyficzne doznania z jazdy to w mojej opinii nic nadzwyczajnego, dużo bardziej pamięta się podjazd pod Murowaniec w Tatrach w lecie, albo zjazd zimą :)

• 3 miesiące temu...
Napisano

policzcie sobie ile opłata wynosi za przejechanie 1 km po kamieniach :-)  jechałem raz i wystarczy :-)

w tym roku są dwa wjazdy, drugi jest charytatywny i tańszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...