Skocz do zawartości

[wyprawa] Kraków-Londyn

bart13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

chciałem powiedzieć,że w czerwcu wybieram się razem z mamą :laugh: do Londynu na rowerach :woot: 
Wyruszymy 29 czerwca.Będziemy podróżować ok.6 tygodni,czyli:
-2 tygodnie jazdy do Londynu
-2 tygodnie pobytu w Londynie(no bo coś trzeba obejrzeć :sorcerer: )

-i 2 tygodnie powrotu do domu(chyba najsmutniejsze dwa tygodnie w życiu :bye2: )
Schronienie znajdziemy u mojej siostry,która mieszka w londynie

Będę po drodzę kręcić dokument,który pokażę na tym forum,

a jak na razie możecie  oglądać mojego vloga o rowerach który jest na moim kanale na youtubie,

http://www.youtube.com/user/harrypotter540

Zapraszam :thanks:

Napisano

Fajny pomysł z tymi vlogami, ale koniecznie musisz popracować nad jakością, ujęciami, oświetleniem... wszystkim. Strasznie się je ogląda :icon_confused:

Napisano

Fajny pomysł z tymi vlogami, ale koniecznie musisz popracować nad jakością, ujęciami, oświetleniem... wszystkim. Strasznie się je ogląda :icon_confused:

A strasznie to znaczy jak?Dobrze czy źle?

A apropo oświetlenia mogę oświetlać tylko w domu,ponieważ:

-po 1 lampa jest olbrzymia

-i po 2 jest podłączana przez kabel

Napisano

Strasznie źle. Chodzi mi właśnie o te kręcone na zewnątrz, bo w domu nie jest tak źle. Ale jak tylko gdzieś jedziecie, to wszystko jest prześwietlone i przez większość filmu mało co widać. I nie trząś tak tą kamerą bo też się ciężko ogląda :D A jak masz zamiar codziennie dodawać nowe filmiki to nagrywaj naprawdę tylko najważniejsze momenty, tak żeby nie trwało to dłużej niż 3-4 minuty, bo codziennie po 8-10 minut to trochę za dużo :P

PS Na tym forum nie cytuje się ostatniego posta, jeśli odnosisz się do ostatniej wypowiedzi z tematu to po prostu użyj opcji "dodaj odpowiedź" :)

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Uwagi sztuk 2:

1. Jakosc video szokujaca. Jakbys kalkulatorem nagrywal. Albo zainwestuj w jakas sprawdzona kamerke sportowa albo daj sobie spokoj z kreceniem filmikow. Ewentualnie dobry aparat cyfrowy z przyzwoita jakoscia video. Pozostaje wtedy tylko kwestia zamocowania go w jakis praktyczny sposob na kasku/ramie/gdziebadz...

2. Nie wiem jaka macie w planach trase ale wychodzi to jakies 1650-1700km w najkrotszym wariancie w jedna strone. To daje we dwa tygi circa 120kilo dziennie. Rozumiem ze macie praktyke i kondycje...

Szacunek...

I.

Napisano

Pomysł ciekawy. Ale zanim zaczniesz nagrywać, może przygotuj sobie jakiś tekst, bo trudno powiedzieć, żebyś mówił wartkim potokiem słów, raczej ogląda się i słucha się tego baardzo ciężko i źle. Co do planowanego dystansu- tak jak don Ivan napisał był- to 120 km dziennie- czy macie odpowiednie doświadczenie? Przejeżdżacie regularnie takie dystanse? Jako facet musisz się też znać na serwisowaniu roweru, w trasie mogą stać się różne rzeczy, musisz umieć usunąć różne usterki. Zostało jeszcze kilkadziesiąt dni, ustal priorytety, zaplanujcie to sensownie. Jeśli do tej pory jeździliście na krótkie wycieczki bez sakw, to odpuść sobie naukę filmowania, tylko poświęć czas na jazdę i naukę podstawowych czynności serwisowych.

Napisano

Fajnie, że masz pasję w życiu, ale....

Jeżeli już chcesz filmować to nie rób tego na zasadzie 13 minutowy wycinek z mojego życia. I przez te 13 minut jąkasz się i dukasz. Sorry, ale nie zainteresuje to nikogo. Dialogi z powodzeniem możesz zastąpić przemyślanym tekstem wyświetlanym pomiędzy kolejnymi ujęciami. Jeśli upierasz się przy dialogu to tekst który chcesz wygłosić przed kamerą zaplanuj wcześniej i niech będzie zwarty i wypowiedziany wyraźnie.  Nie idź na ilość, ale na jakość. Przykładowo, zawodowcy z godziny materiału wykorzystują w filmie jakieś 5-10 minut, no jeszcze zależy co to za produkcja. Unikaj długich ujęć, nie trzęś kamerą no i ten podwójny obraz. To nie jest chyba zamierzony efekt ?

Oglądnij sobie to. Tak w ramach nauki

http://piotrmitko.com/rower,polska09,film

PS; ...a mamuśki to tylko pozazdrościć :woot:

Napisano

Ten podwójny obraz to jest zamierzony efekt,bo to obraz 3D side-by side (vlog jest nagrywany w 3D.Jeżeli chcesz to wyłączyć,to powinieneś mieć tam przycisk 3D i wciskasz "wyłącz tryb 3D"

Napisano

Ja przepraszam ze tak napisze ale jakością tekstami i zachowaniem to ty na tych filmach nie dorastasz nawet takim produkcjom jak super hiper serial ..... Pamiętniki z wakacji

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express

Napisano

a ja mam pytanie czy na granicy to jest tak że o wjeździe decyduje urzędnik imigracyjny(bo chyba kiedyś tak było) czy inaczej?

Napisano

Jesli tego nie wiesz to znaczy, ze jestes kompletnie nieprzygotowany do tego wyjazdu.

Mimo fajnych intencji to porywacie sie z motyka na marsa bo podejrzewam, ze treningow to nie macie na taka trase.

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Dla uściślenia. Od maja 2004 Polska jest członkiem EU i wjazd do UK można popełnić legitymując się tak dowodem osobistym i paszportem. Nie wystepuje obowiazek wizowy. Jednakowoż jeśli będziesz przewoził zakazane lub koncesjonowane przedmioty - broń, amunicja, alkohol lub papierosy w ilościach przekraczających "uzytek własny" mozesz sobie napytać biedy.

Z ciekawości: jakimi rowerami zamiarujecie popełnić te eskapadę? W jaki sposób bedziecie nocować po drodze? Jak zamiarujecie wieźć niezbędne ubrania, sprzęt, prowiant itp?

Szacunek...

I.

Napisano

Dobra już, nie dołujcie chłopaka. Duży już jest i chyba wie czy da rade czy nie. A nawet jak nie do końca zdaje sobie sprawę z tego, to  matka dłużej na świecie żyje i na pewno wie co robi. A  to że się pyta o granicę, no to od tego jest forum żeby pytał. Gorzej jakby w ogóle nie pytał tylko jechał w ciemno na chybił trafił   

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...