Skocz do zawartości

[Odblask przedni] Potrzebna szeroka obejma

Goorgoo23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Problem mam taki, że potrzebuję założyć przedni odblask na kierownicę a ten dołączony do roweru nijak nie da się zamontować w żadnym miejscu ze względu na zbyt wąską obejmę. Potrzebuję taki odblask który obejmę mocowania ma taką jak na sztycę siodła (wewnątrz 32mm). Szukałem po aukcjach, w sklepach rowerowych... Nigdzie nie mogę znaleźć, wszędzie są z małą obejmą. Ktoś pomoże? :)

Napisano

Szukaj w sklepach, w których handlują rowerami Specialized - miałem taki odblask zamontowany na moim Specu.

Jak nie znajdziesz - napisz na priva, to Ci oddam mój. Nówka sztuka :)

Napisano

Nie chcę lampki. W nocy na szosie jeździć nie będę a odblask jest lżejszy i zajmuje mniej miejsca. No i koszta mniejsze. A znając mnie, to jakbym chciał kupić lampkę to brałbym jakąś w okolicach 100zł :) Pozostaję więc przy odblasku. Jutro się jeszcze rozejrzę, mam wolny dzień.

Napisano

A nie lepiej nakleić na główce ramy białą folię odblaskową ?? W moim starym Stöckli tak było zrobione firmowo przez szwajcarów :woot: . A nie był to mieszczuch tylko rowerek do XC za prawie 12k. 

Napisano

A  takie pytanie mam czy opaska odblaskowa taka samozaciskowa owinięta wokół właśnie główki ramy, może pełnić funkcję przedniego odblasku? Czy koniecznie musi być typowa lampka plastikowa? Jak to się ma do przepisów w razie zatrzymania do kontroli?

Napisano

Odblask przedni nie jest w polskim prawie wymagany. Wymagane jest posiadanie oświetlenia (w dzień nie musi być założone).
Odblask przedni biały montujemy dla siebie, dla bezpieczeństwa. Nikt nie powinien przyczepić się do jego braku / posiadania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...