Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Więc ... jak część zapewne wie kupiłem srama X-9 (tył). I co? Zrobiłem w dwa dni 50km po górkach, dołkach, dziurach - ogólnie po terenie. I coooo? Heh precyzja podczas jazdy po korzonkach (:D) godna pochwały. Szybkość zmiany biegów? Bez ani jednego ale. I co mnie najbardziej cieszy w porównaniu z shimano - robiliśmy małe crash-testy (spokojnie przerzuta cała :) ) a mianowicie jeden z nas trzymał rower za kierownice od przodu, drugi podnosił koło tylne na wysokość około 1,5 metra po czym je puszczał :) (sorry za takie dziecinne zabawy :P) a trzeci obserwował zachowanie ramienia przerzutki :P (i tak na zmiane :P) I coooo? Tylko wózek skacze! Ramie ani drgnie. Gdy znudziła się nam zabawa "na sucho" przeprowadziliśmy podobny test w lesie - jeden skacze, dwóch obserwuje. Efekt? Przerzuta ni drgnie :D No ale to w końcu nówka ... pogadamy pod koniec sezonu. I jeszcze jeden duży plus - sram nareszcie zaczyna rezygnować z dupiastych kompozytów i różnorakiego sh*towatego plastiku.

Dość pochwał. Jedyny minus? Część przerzutki - a mianowicie "saneczki/rowek" (czy jak to się tam nazywa) po której porusza się linka mogłaby być wykonana z leprzych materiałów, a przede wszystkim = precyzyjniej. To tyle :)

P.S. zbieram na Srama X-0 carbon.

Numer konta: 25 1090 1838 0000 0000 8203 6488.

W tytule proszę wpisać: zapomoga na leczenie cyklozy.

Napisano

;)

To juz choroba zeby nowy przerzutnik tak traktowac ;)

P.S. zbieram na Srama X-0 carbon.

Numer konta: 25 1090 1838 0000 0000 8203 6488.

W tytule proszę wpisać: zapomoga na leczenie cyklozy.

HEHE dobre...

Napisano

E tam od razu ostre traktowanie :)

Skończy się sesja, przyjdą wakacje, wróce do max formy to dopiero będzie ostre traktowanie ;)

Aha - przerzuta warta swojej ceny. Kupowałem na allegro.

Napisano

mam nadzieje ze tej karbonowej nie bedziesz tak meczyl...

Jak komus nie zalezy na wadze to do extreme lepsza bedzie X7. Dziala tak samo dobrze a jest tania wiec nie bedzie zal jak sie zlamie ;)

Napisano

W sumie gdyby każdy zarejestrowany user tego forum dał mi po 20gr to miałbym na X-0 carbon :)

Numer konta jest autentyk, ale wrzuciłem go dla jaj przecież :P

A dzisiaj pada :) I jest taki senny dzień i i i i ..... i nie poszedłem na bika! Czas to zmienić :) Pomykam!

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Cóż.... mało KM nabiłem bo nie było czasu ale przerzuteczka jak marzenie!

Wrażenia niesamowite :D Nie to co sh*tmano u brata :P

• 1 rok później...
Napisano

Witam forumowicze ja własnie teraz posiadam jeszcze starego LX tzn przejechal ponad 3 tys km w ciezkim terenie moja rama to fullsusp. przy ugieciu tylnego wahacza przerzutka uderza czesto o rame i czasem sama sie przerzuca !!!

Teraz przerzucam sie na srama X0 carbon mieszkam w czechach cena jego 3600ck + grpshifty x9 -900ck przod zostawiam deore po testach dam znac ale sadze ze bede spokojny patrzac na jej wrecz jak barykada budowe i jej piorkowa wage 197 g przy srednim wozku

porpsotu miodzio na sam widok

X0 tyl

http://www.harfa-harryson.com.pl/img/imgwi...=494&wh=600

X9 grip

http://www.harfa-harryson.com.pl/img/imgwi...=750&wh=600

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...