Skocz do zawartości

[lampka] pomoc w wyborze

krajes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zastanawiam się nad wyborem jednej z poniższych lampek rowerowych:

1) SIGMA PAVA:

http://www.light-test.info/index.php?option=com_content&view=article&id=55%3Asigma-pava-luxeon-rebel-4xaa&catid=34%3Arowerowe&Itemid=55&lang=pl

2) MOON XP-500

http://allegro.pl/lampka-rowerowa-moon-xp-500-lumen-lampa-przednia-i3167314807.html

Generalnie szukam kompaktowej lampki dobrze świecącej. Czy mogę liczyć na waszą pomoc/doradztwo?

Dzięki

Napisano

Dzięki za odpowiedź, a powiedz proszę z listy wysłanej, którą byś wybrał?

Czy ta sigma naprawdę odpada? Wydaje mi się solidnie wykonana, a jak patrzę na filmiki prezentujące jak świeci, jest całkiem nieźle.

Ja na rowerze na pewno w las zapuszczać się nie będę.

Pozdrawiam

Krzysiek

Napisano

Właśnie oglądam filmiki z tym światełkiem i przyznam że naprawdę ma szeroki kąt świecenia i bardzo mocny.

Mam jeszcze jedno pytanie, czy potrzebna jest do niej ładowarka (do baterii)?

Napisano

Niestety akumulatorów nie ma w zestawie, więc musisz dokupić zestaw akumulatorów,

osobiście polecam Sanyo Enloop, no i ładowarkę jeśli nie masz żadnej w domu dla AA.

Albo możesz także kupować zwykłe baterie AA.

Napisano

Mam Sigmę, polecam. Mocne światło, dobre spasowanie. Też się zastanawiałem nad lampami "typu moon", ale zrezygnowałem że względu na możliwe oślepianie innych użytkowników drogi.

Napisano

Proszę zwrócić uwagę na to że lampka Moon posiada diodę Cree XM-L która daje kilkakrotnie więcej światła niż ta druga lampka. Są latarki wyposażone w tą diodę które oświetlają do 280m drogi, można nawet  powiedzieć że jest to zbyt silna lampka do roweru. A można też kupić latarkę z tą diodą w zestawie z akumulatorami litowymi 18650 i ładowarką nawet 2 razy taniej niż 269 zł

Napisano

a nawet za około 40zł ściągając sobie ja samemu :P. trzeba pamietac rózniez o tym ze wiecej swiatła to tez więcej potrzebnej energi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...