marian600 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Decha z dziurą, kladziesz ośką skierowaną w dół i uderzasz przez pręt, śrubokręt lub jakkolwiek inaczej w tą oś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Muszę się gibnąć jednak jutro do piwnicy i wybić to, bo zębatki są igła, a chcę nowe korby do tego i przy okazji pytanko jakie te korby mają być? oby nie oblane plastikiem jak te Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Nie przypasujesz tych zębatek bo pewnie nawet nie da się ich odkręcić, jaka długość korb i jaki system jeśli chodzi o suport chcesz tam wsadzić? I tak, patrzę teraz na foty nie odkręcisz tych zębatek (chyba że chcesz to robić na patencie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Panie, od czego jest flex? da się nowe alu śrubki właśnie oglądam takowe tematy na alledrogo. Wszystko chce tak samo mieć jak mam teraz tylko chciałem dać nowe korby "amelinowe" wypolerowane, bo plastików nie trawię Co do długości tak na oko to mają jakieś 20cm może 18cm i takie mi wystarczą w zupełności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Kup całą korbę, dwa blaty, będzie dobry look i mało kombinowania, a klasycznych korb i tych z rometa jest trochę na allegro. A z blatem i wierceniem dziuur to będą przeboje żeby to zrobić symetrycznie, o ile te korby mają BCD 130 (bo o takie najłatwiej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Jak chcesz klasyczne stalowe korby, to tutaj tego trochę mają: http://www.######.pl/pol_m_CZESCI-ROWEROWE_Mechanizmy-korbowe_Korby-3387.html Lepiej weź nowe i będziesz miał pewność, że będą ok. Po drugie z tego, co zauważyłem niektórzy na Allegro nie mogą się "nachapać" za te starocie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Tylko że wiesz, tu masz nowe za 25 sztuka, a to nie oznacza wcale że są pewne. Do tego stalowe i się okazuje, że dwie korby ważą 1 kg a to jednak jest trochę. No ale jak ktoś robi rometa na rometa to za bardzo wyjścia nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Najprawdopodobniej rama wyląduje na złomie, lekko zacząłem szlifować i znowu pękła Chyba trzeba poszukać całej ramy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Lepiej może nawet, kup szosowego klasyka i będziesz zadowolony. Ewentualnie gość źle pospawał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Spaw był dobry lecz zwykłą spawarką a jak widać jest tu mosiądz i najlepiej pospawać to palnikiem, albo migomatem. Powoli odchodzi Mi wena na babranie się z tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Zapadła wczoraj decyzja, rama będzie idealnie wyspawana i wyszlifowana przez kumpla na warsztacie, jeśli będzie to wyglądało jakoś w miarę dam trochę szpachli i jak się nic nie trafi jakaś lepsza rama w przeciągu 2tyg to składam tą ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztyki Napisano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Nie lepiej ją wypiaskować aniżeli szlifować? Sporo szybciej i nie będzie ewentualnych rys na ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Jestem lakiernikiem a nie chce Mi się biegać i piaskować wolę sobie sam papierkiem przelecieć i zobaczyć ew. wgniotki czy są Dzisiaj zakupiłem kierownice szosową w idealnym stanie za 10zł + 10zł przesyłka, jest jeszcze jedna takowa kierownica, więcej info u Mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Kiera jest ergo czy klasyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Dokładnie ta http://tablica.pl/oferta/czesci-rowerowe-i-inne-ID2v4PH.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Tak z ciekawości to jakich materiałów chcesz użyć? Będziesz kładł akryl czy bazę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Dokładnie to będzie ten czerwony Motipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Przeróbka lampy na baterie 9v i żarówkę diodową Ogólnie świeci na żółto tylko aparat nie ogarnął, jeszcze tylko pomalować i będzie ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Jestem ciekaw efektu finalnego. Na czarno ją pomalujesz, czy jakieś upiększenia są w planach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 cała biała + MOŻE czerwony krzyż Maltański na boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Ledwo co wszedłem na allegro w klamki i manetki i od razu zrobiłem zakup za 5zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 No a jak się ma rama ? Uało Ci się "okiełznac opór"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 4 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Ramę ma kumpel zabrać do spawania za tydzień, no chyba, że znajdę coś innego do tej pory w co wątpię Jak na razie nie mam czasu na rower, bo robię błotniki do garbusa no i całego garbusa w sumie też przygotowuję pod nowy lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Golota123 Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 a chciałem tylko dokręcić dobrze linkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Superglue pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.