maltan Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Cześć, jakiś czas temu zakupiłem szosę wyposażoną w taki oto koszyk na bidon marki BBB http://www.bbbparts.com.au/products/product/BBC-03.BK?category=RGQRSHHJ&. Ku mojemu zdziwieniu żaden z bidonów jakie posiadam nie pasował do niego średnicą, były za małe. Byłem u kolegi w sklepie rowerowym, który stwierdził że jest tylko jeden rozmiar bidonów jeżeli chodzi o średnicę. Idąc dalej jego zdaniem były właściciel (szosa używana) wygiął go aby umożliwić wożenie w nim butelek Nie zgadzam się z kolegą i wydaje mi się że są dostępne bidony z większymi średnicami kompatybilne z tego typu koszykami. Pytanie do Was kto ma rację i gdzie ewentualnie mogę nabyć bidon pasujący do mojego koszyka ? Mają jakąś dodatkową nomenklaturę ? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam !
dejtrejder Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Takie aluminiowe koszyki są po ok 10 zł w każdym sklepie na rogu. Łatwiej więc nabyć nowy koszyk niż tracić czas na szukanie niestandardowych bidonów.
maltan Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Napisano 17 Kwietnia 2013 dejtrejder jakbym chciał wymienić koszyk, nie pisałbym posta
krism4a1 Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 NIe wiem, mnie się wydaje żeby nie wszedł w ten koszyk to musiałby "trochę" odbiegać od średnicy standardowej i być z tytanu, tak aby się nie mógł za chiny ugiąć. raczej trzymałbym stronę tego sprzedawcy.
lyndowss Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Jeżeli koszyk ma zachowane kąty proste to nie był odginany. Nie wiem czy są jednakowe bidony wszystkie, ale mi się wydaje, że są te małe i te duże.
zws Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Zrób zdjęcia z 3 stron i pokaż, wtedy będzie można coś wnioskować. Na moje oko, ten z linku to standardowy druciak. Może Twój jest rozgięty, żeby pasowała litrowa mineralna. Sam kiedyś szukałem regulowanego koszyka, żeby mieścił butelki ze spożywczaka gdyż mój blaszany nie nadaje się adaptacji
andybike Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Ja miałem odwrotny problem-> bidon nie wchodził w taki standardowy metalowy koszyk. Tyle że to bidon termiczny Contigo Sheffield. Musiałem go wziąćna przymiarkę do sklepu aby dobrać jakiś koszyk.
vitesse Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 jezdzil z butelko 1,5 litra szkoda szukania jakiegos bidona zwlaszcza ze ktos go rozginal i nie wiadomo jaki oryginalny wymiar
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.