Skocz do zawartości

[koszyk na bidon] niestandardowy BBB

maltan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

jakiś czas temu zakupiłem szosę wyposażoną w taki oto koszyk na bidon marki BBB http://www.bbbparts.com.au/products/product/BBC-03.BK?category=RGQRSHHJ&. Ku mojemu zdziwieniu żaden z bidonów jakie posiadam nie pasował do niego średnicą, były za małe. Byłem u kolegi w sklepie rowerowym, który stwierdził że jest tylko jeden rozmiar bidonów jeżeli chodzi o średnicę. Idąc dalej jego zdaniem były właściciel (szosa używana) wygiął go aby umożliwić wożenie w nim butelek ;)

Nie zgadzam się z kolegą i wydaje mi się że są dostępne bidony z większymi średnicami kompatybilne z tego typu koszykami. Pytanie do Was kto ma rację i gdzie ewentualnie mogę nabyć bidon pasujący do mojego koszyka ? Mają jakąś dodatkową nomenklaturę ?

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

Pozdrawiam ! :)

Napisano

NIe wiem, mnie się wydaje żeby nie wszedł w ten koszyk to musiałby "trochę" odbiegać od średnicy standardowej i być z tytanu, tak aby się nie mógł za chiny ugiąć.

raczej trzymałbym stronę tego sprzedawcy.

Napisano

Zrób zdjęcia z 3 stron i pokaż, wtedy będzie można coś wnioskować.

Na moje oko, ten z linku to standardowy druciak. Może Twój jest rozgięty, żeby pasowała litrowa mineralna.

Sam kiedyś szukałem regulowanego koszyka, żeby mieścił butelki ze spożywczaka gdyż mój blaszany nie nadaje się adaptacji :)

Napisano

Ja miałem odwrotny problem-> bidon nie wchodził w taki standardowy metalowy koszyk. Tyle że to bidon termiczny Contigo Sheffield. Musiałem go wziąćna przymiarkę do sklepu aby dobrać jakiś koszyk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...