Skocz do zawartości

[Masa Krytyczna] Warszawa

Gość Green

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam pytanie odnośnie Masy Warszawskiej. O co w niej chodzi?? oczywiście rozumiem inicjatywę i tak dalej, ale powiedzcie mi dlaczego wszyscy jadą tak wolno?? :D Wiem, że to nie jest Maraton, ale żeby to jakoś sprawnie szło to chyba musi być jakieś tempo narzucone, a nie żeby mnie ślimaki wyprzedzały. Byłem pierwszy raz na tej imprezie bo bardzo chciałem się na nią wybrać już dawno temu. Niestety się zawiodłem jechałem ok 30 min i odpuściłem, ale nie dlatego, że nie dałem rady tylko się zbytnio nudziłem, a na dokładkę oberwałem z 15 razy w tylne koło od innych "kolarzy" oczywiście nie winię ich za to bo nie każdy jest Armstrongiem, ale jest to dość irytujące.

Moje spostrzeżenia co do Masy:

- Fajna Inicjatywa

- Dużo kolarzy

- Za mała prędkość

Czy pojadę jeszcze kiedyś na masę??

Raczej nie chyba, że będzie się zapowiadało pobijanie rekordu to oczywiście wtedy pomogę, ale tak to raczej jakoś nie podpasywała mi ta impreza.

Masa ma szczytna idee, ale niestety nie da sie zapanowac nad taka iloscia ludzi i stad bierze sie taka, a nie inna jazda. Sam jezdze z masa raz na jakis czas, albo tylko od startu pare km, bo niestety "szybkosc" przejazdu jest malo akceptowalna...

Zdjecia oraz sciezka gps z piatkowego przejazdu:

http://www.navime.pl/trip/36/Warszawska+Masa+Krytyczna

Po powiększeniu mapy widac punkty wraz z informacjami na temat szybkosci, czasu itp. Zwroccie uwage na zabojcza srednia :wub:

hej wszystkim :)

debek88/ masz racje, ja tu bylem drugi raz i chyba ostatni - chyba ze cos sie zmieni. Moj kolega malo nie zasnal na rowerze, inni sie w kolko irytowali... w pol drogi dalismy sobie spokoj. Niby fajna idea ale fatalnie zorganizowana. Glownym problemem jest predkosc przejazdu, a ludzie na rolkach powinni miec swoje imprezy bo tylko przeszkadzaja, ja wiem, laczmy sie i wogole, ale powiedzmy sobie szczerze, to nie dziala.

hej wszystkim :o

debek88/ masz racje, ja tu bylem drugi raz i chyba ostatni - chyba ze cos sie zmieni. Moj kolega malo nie zasnal na rowerze, inni sie w kolko irytowali... w pol drogi dalismy sobie spokoj. Niby fajna idea ale fatalnie zorganizowana. Glownym problemem jest predkosc przejazdu, a ludzie na rolkach powinni miec swoje imprezy bo tylko przeszkadzaja, ja wiem, laczmy sie i wogole, ale powiedzmy sobie szczerze, to nie dziala.

Racja, normalnie można dobrze klocki dotrzeć :D

Chyba, że masz z kimś jechać, rozmawiać to wtedy czas, kilometry lecą szybko. Dobra okazja na takie rowerowe spotkania.

Pod koniec riksza sie oddzieliła i pędziliśmy dołem a jakieś 10 osób :D:D:D Wtedy było fajnie i dla tej chwili warto było być do końca :o

Jesli mowisz, o akcji na wiadukcie, to smiesznie wyszlo :D Rozpedzona riksza nie zmiescila sie przy wjezdzie na wiadukt i sama poleciala dolem :(

• 4 tygodnie później...

Zdjęcia oraz ścieżka gps z dnia 28.08.2009

http://www.navime.pl/trip/38/Warszawska+Masa+Krytyczna

Jak zwykle tempo bylo zabojcze... Po ogloszeniu, ze Masa nie jedzie na Prage, odlaczylem sie kolo Arkadii i polecialem nadgonic pare kilometrow zeby podniesc srednia :) Sam moment jest niezle widoczny na wykresach :)

Ja tak samo, od 2 lat dałem sobie spokój, bo na apele o zwiększenie tempa najpierw była śpiewka że starzy ludzie nie nadążają a teraz, że ludzi z zabezpieczenia jest za mało. Kiedyś było ich dużo a masa i tak się wlokła...

Michallos a rolkarzy to się nie martw, bo nie raz widziałem jak potrafią szybko jeździć.

• 2 tygodnie później...

Może i dobrze, że nie przez całą, na takich zjazdach zawsze obawiam się czy nie wpadnie na mnie rozpędzony zjazdowiec szukający wrażeń w slalomie między masowiczami ;)

No i może tym razem pragi nie utną ;) ale wolne tempo pewnie pozostanie, twórcy masy robiąc fajną imprezę, niestety na głosy z zewnątrz nie reagują :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...