Xanagaz Napisano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 To nieźle. U nas w Łodzi raptem 190, ale pomyślcie ile to szprych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Chciałbym, żeby masa w Bydgoszczy wyglądała tak jak w Wawie - było nas wczoraj 16 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
debek88 Napisano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Witajcie, mam pytanie odnośnie Masy Warszawskiej. O co w niej chodzi?? oczywiście rozumiem inicjatywę i tak dalej, ale powiedzcie mi dlaczego wszyscy jadą tak wolno?? Wiem, że to nie jest Maraton, ale żeby to jakoś sprawnie szło to chyba musi być jakieś tempo narzucone, a nie żeby mnie ślimaki wyprzedzały. Byłem pierwszy raz na tej imprezie bo bardzo chciałem się na nią wybrać już dawno temu. Niestety się zawiodłem jechałem ok 30 min i odpuściłem, ale nie dlatego, że nie dałem rady tylko się zbytnio nudziłem, a na dokładkę oberwałem z 15 razy w tylne koło od innych "kolarzy" oczywiście nie winię ich za to bo nie każdy jest Armstrongiem, ale jest to dość irytujące. Moje spostrzeżenia co do Masy: - Fajna Inicjatywa - Dużo kolarzy - Za mała prędkość Czy pojadę jeszcze kiedyś na masę?? Raczej nie chyba, że będzie się zapowiadało pobijanie rekordu to oczywiście wtedy pomogę, ale tak to raczej jakoś nie podpasywała mi ta impreza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwask Napisano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Masa ma szczytna idee, ale niestety nie da sie zapanowac nad taka iloscia ludzi i stad bierze sie taka, a nie inna jazda. Sam jezdze z masa raz na jakis czas, albo tylko od startu pare km, bo niestety "szybkosc" przejazdu jest malo akceptowalna... Zdjecia oraz sciezka gps z piatkowego przejazdu: http://www.navime.pl/trip/36/Warszawska+Masa+Krytyczna Po powiększeniu mapy widac punkty wraz z informacjami na temat szybkosci, czasu itp. Zwroccie uwage na zabojcza srednia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 1536 , taka jest oficjalna zliczona liczba uczestników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naughtyjurand Napisano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 hej wszystkim debek88/ masz racje, ja tu bylem drugi raz i chyba ostatni - chyba ze cos sie zmieni. Moj kolega malo nie zasnal na rowerze, inni sie w kolko irytowali... w pol drogi dalismy sobie spokoj. Niby fajna idea ale fatalnie zorganizowana. Glownym problemem jest predkosc przejazdu, a ludzie na rolkach powinni miec swoje imprezy bo tylko przeszkadzaja, ja wiem, laczmy sie i wogole, ale powiedzmy sobie szczerze, to nie dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Pod koniec riksza sie oddzieliła i pędziliśmy dołem a jakieś 10 osób :D Wtedy było fajnie i dla tej chwili warto było być do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 hej wszystkim debek88/ masz racje, ja tu bylem drugi raz i chyba ostatni - chyba ze cos sie zmieni. Moj kolega malo nie zasnal na rowerze, inni sie w kolko irytowali... w pol drogi dalismy sobie spokoj. Niby fajna idea ale fatalnie zorganizowana. Glownym problemem jest predkosc przejazdu, a ludzie na rolkach powinni miec swoje imprezy bo tylko przeszkadzaja, ja wiem, laczmy sie i wogole, ale powiedzmy sobie szczerze, to nie dziala. Racja, normalnie można dobrze klocki dotrzeć Chyba, że masz z kimś jechać, rozmawiać to wtedy czas, kilometry lecą szybko. Dobra okazja na takie rowerowe spotkania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwask Napisano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Pod koniec riksza sie oddzieliła i pędziliśmy dołem a jakieś 10 osób :D:D Wtedy było fajnie i dla tej chwili warto było być do końca Jesli mowisz, o akcji na wiadukcie, to smiesznie wyszlo Rozpedzona riksza nie zmiescila sie przy wjezdzie na wiadukt i sama poleciala dolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Nie sama , bo było nas tam na dole z 8 osób przy rikszy:) W końcu ktoś musiał jej asystować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwask Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Zdjęcia oraz ścieżka gps z dnia 28.08.2009 http://www.navime.pl/trip/38/Warszawska+Masa+Krytyczna Jak zwykle tempo bylo zabojcze... Po ogloszeniu, ze Masa nie jedzie na Prage, odlaczylem sie kolo Arkadii i polecialem nadgonic pare kilometrow zeby podniesc srednia Sam moment jest niezle widoczny na wykresach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Tyle ludzi to i takie tempo szybsze są masy zimowe jak jedzie 200-400 osób. Wiadomo dlaczego nie pojechaliśmy na pragę? Bo ja to się czuję trochę oszukany z powodu zmiany trasy. Jakby darować sobie tę rikszę to może byłoby szybciej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Bo sie bali tam zajechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michallos Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 To raczej nie chodzi o rikszę, ale o rolkarzy. Oni raczej szybko nie pojadą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 6 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Września 2009 To widzę że od dobrych 5/6 lat nie zmieniło się dosłownie nic... Właśnie dlatego nie śmigam na masy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Ja tak samo, od 2 lat dałem sobie spokój, bo na apele o zwiększenie tempa najpierw była śpiewka że starzy ludzie nie nadążają a teraz, że ludzi z zabezpieczenia jest za mało. Kiedyś było ich dużo a masa i tak się wlokła... Michallos a rolkarzy to się nie martw, bo nie raz widziałem jak potrafią szybko jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Masa trafiła dziś do milionerów ;D http://img147.imageshack.us/img147/9316/1309091819.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Oglądaliście trasę następnej masy? Szkoda że przez całą Tamkę nie ma przejazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Może i dobrze, że nie przez całą, na takich zjazdach zawsze obawiam się czy nie wpadnie na mnie rozpędzony zjazdowiec szukający wrażeń w slalomie między masowiczami No i może tym razem pragi nie utną ale wolne tempo pewnie pozostanie, twórcy masy robiąc fajną imprezę, niestety na głosy z zewnątrz nie reagują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Oglądaliście trasę następnej masy? Szkoda że przez całą Tamkę nie ma przejazdu. Faktycznie Tamka trochę wycięta Dobrze ze nie ma tego zjazdowego kawałka-wyobrażam sobie co by się działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwask Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Zdjęcia oraz ścieżka gps z masy 2009.09.25: www.navime.pl/trip/45/Warszawska+Masa+Krytyczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Nawet się u Ciebie na zdjęciu załapałem. Nawet chyba na trzech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Dziś szykuje się kolejna masa, jeżeli nie będzie padać to się wybiorę. Może bedzie mniej ludzi i będzie szybsze tempo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Rowerzystow dopisalo jak na temperature. Tempo bylo znacznie lepsze niz miesiac temu(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Rowerzystow dopisalo jak na temperature. Tempo bylo znacznie lepsze niz miesiac temu(-: Lepsze tempo? Ja bym powiedział że odwrotnie. Średnia prędkość z dojazdem i powrotem wyszła mi 12 km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.