nonameuser1 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Witajcie. W sumie ciężko mi opisać problem, ale sam nie mam pojęcia co może być przyczyną, być może ktos miał taki problem i sobie poradził... Odremontowałem sobie niedawno rower, stara szosa, generalnie wszystko z mechanizmów było do wymiany. Z tyłu brakowało przerzutki, wiec kupiłem w miare coś taniego - jakieś shimano, z przodu korba wpadła bez przerzutki, od waganta, manetka tylne przerzutki tez nowa, tak to mniej wiecej wyglada: Problem mam taki, że jak użyję większej siły do rozpędzenia roweru to łańcuch jakby sam chciał przeskoczyc na zębatkę sąsiadującą, dopóki jadę normalnym tempem, wszystko jest ok. Dzieje się to niezależnie od tego na której zębatce łańcuch się znajduje, chyba tylko na środkowej jest ok, tzn przynajmniej nie zaobserwowałem tego zjawiska. Rowerem zrobiłem ledwo kilkanaście km bo wiosna od niedawna dopiero :/ Tyle zębatki zostały te co były, nie są zużyte, co może być przyczyną? Łańcuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dromik Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Daj zdjęcie wolnobiegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Łańcuch jednorzędowy kupiłeś czy jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Zdjęcie wolnobiegu jeszcze przed remontem jest tutaj, ostatnie foto: Łańcuch jednorzędowy kupiłeś czy jaki? Hmm nie mam pojęcia :/ Szczerze mowiac nie znam się, chciałem w sklepie łańcuch do roweru z przerzutkami... i dostałem... Typ taki jak na zdjeciu powyzej tyle ze nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 jak dla mnie korba wygląda na zajechaną :X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Korbę mam nową! Patrz na pierwsze zdjecie na samej gorze. Zostały tylko zębatki tylne stare dlatgo dałem zdjecie ich przed remontem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Osiowość koła jak ustawiłeś? Jeżeli dałeś przerzutkę to powinieneś wysunąć je maksymalnie do tyłu. Takie odchylenia mogłyby w sumie powodować przeskakiwanie napędu przy większym skosie łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.