Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jechałem tam  na HT  tylko z Radziechowskiej zjezdzałem zielonym do Twrdorzeczki.

https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/201109#5649304706392375874

takie fragmenty to nierzadkość

Tragedii jeszcze nie ma, widzę że przejezdne ;)

Adrian, żółty na Rówonicę nie polecam, non stop pod górę, a są momentu, że jest wypych po mega kamolach, coś jak podejście pod Pilsko ;)

Napisano

Widze ile ludzi tyle pomysłów.

Ja, Paulina, Filip ruszamy 7:46 z Kato. Ze względu na zawody na Równicy pokonamy ją żółtym szlakiem od Lipowskiej (najwyżej będzie wypych) zatem: Skoczów --> zółty na Równice --> zielony Dolinka Stołówka --> czerwony, później zielony na Gorki Wielkie --> Skoczów.

Komu odpowiada pojedzie z nami. Nikogo nie zmuszamy :)

Pełna zgoda. Myślę, że początkowa trasa (jak dla mnie) bardziej przystępna, więc jak napisał Adrian ruszamy przed 8:00 i jedziemy zgodnie z planem tak by do 20:00 być w domu.

Napisano

bez wypychu to nie góry :)

zapodaję linka do naszej trasy planowanej :) ( 45 km )

http://mapa-turystyczna.pl/route/19oj

Tragedii jeszcze nie ma, widzę że przejezdne ;)

Adrian, żółty na Rówonicę nie polecam, non stop pod górę, a są momentu, że jest wypych po mega kamolach, coś jak podejście pod Pilsko ;)

Napisano

Dokładnie Darek, nie musimy wszyscy jechać od punktu A do B, jeśli ktoś musi wcześniej wrócić lub chce wracać na rowerze to może wcześniej zakończyć wycieczkę.

Ja mogę wracać nawet i pociągiem o 21, ostatnio też wcale nie jechaliśmny na złamanie karku bo śmiało można było usiąść w Żywcu na jakąć pizzę i piwo i wrócić późniejszym pociągiem ;)

Ja w każdym bądz razie piszę się na te 66 km :)

Ok, w takim razie po modyfikacji poleconej przez Grzegorza, trasa w sumie wyniesie ok 70 km.

Zaczynamy w Ustroniu a kończymy w Milówce.

Pociąg mamy o 6.03 z Katowic.

Powrotny pociąg mamy o 18.30 lub 20.28.

Myślę że koło 5.40 trzeba by być na dworcu w Katowicach.

Jak coś to jeszcze będziemy się kontaktować :)

Napisano

Czekać? Ruszyliśmy później od was to raz, bo nie wszyscy dojechali jeszcze wtedy, a dwa co mam wiek do tego? Pchać się pchało gdzie się totalnie jechać nie dało, co nie zmienia faktu, że trasa w górach musi być tak pomyślany by zdążyć na ostatni pociąg, a tu po ostatnim razie widzę, że może być ciężko! Więc tak jak mówię pociąg po 6 jest dobrym rozwiązaniem, a poza tym już jedna osoba powiedziała, że musi być max o 20 w Bytomiu więc trasa musi być tak by dało to radę zrobić. A nie tylko Ja i Ja Devil, bo coraz częściej ci się samolub załącza 

ps. W sobotę są zawody i raczej na Równicę się nie wbijemy: http://uphill.teltom.com.pl/index.php/program/edycja-2013/

Ta, pewnie czekałeś z 5 minut, aby ruszyć ... Skończ, bo jak zawsze, nawet jak stoisz, to mówisz, że jedziesz. Wiek ma to do tego, że gdy będziesz miał ponad 30, to dopiero to odczujesz, aktualnie jesteś młody, nie palisz, masz dobrą kondycję. Z biegiem czasu się to zmieni. Jednakże Ty i tak wiesz lepiej.

Ja i samolub ? Daleko mi do tego, nie zwijam się ot tak, bo taką mam akurat wizję w głowie. A to jest akurat Twoją domeną. Gdybym musiał, to jechałbym z najwolniejszymi osobami, aż do Katowic. Ty pojechałbyś w ...., bo musisz być w domu, albo tempo Ci nie opowiada. Znam Cię nie od dziś i wiem, jaki czasami potrafisz być.

Nie odpowiada Ci ekipa z ostatniego wypadu, to napisz wprost, a nie obchodzisz temat na około, pisząc co widziałeś ostatnim razem.

Napisano

DEVILEK biker90 uspokujcie sie :) po buziaku i po wszystkim... :P Marcin jedziesz z nami w tę sobotę? trasa ma jakis pokrój ale pewnie jak bedziemy na miejscu to będziemy ją dostrajać do naszych potrzeb :)

Napisano

Myślę, nad opcja górską, chociaż z swoją drugą połową też bym pojeździł i tu już góry odpadają ;)

Filip mi nie nie przeszkadza, ale czasami jego tok rozumowania, potrafi doprowadzić do szału. Za mało życia zaznał, a wszystko wie.

Napisano

czerwonym tym od ulicy szpitalnej w Ustroniu ?

z Ustronia Zdroju czerwonym na Rownice proponuje jak ulica zamknieta bedzie , tylko koncowka do wypchania , a przynajmniej ja pchałem

Napisano

witam

jeśli nic mi nie wypadnie, to jeśli można, to piszę się na 7:46 :)

Napisano

im więcej ludzi tym lepiej, ciekawiej, zabawniej ... jak ostatnio :)

witam

jeśli nic mi nie wypadnie, to jeśli można, to piszę się na 7:46 :)

Napisano

ojojoj ależ Ty dociekliwy nooo, kto z kim, o której i gdzie hahahahaha

... a tak na poważnie to jadą 2 ekipy, jedna pociągiem około 6 a druga o 7:46, trasy będą miały prawie identyczne długości i przebiegać będą po zbliżonych szlakach :)

ekipa wyjeżdżjająca o 7:46 będzie pokonywać nieco niższe wzniesienia :)

Ale bałagan. To w końcu kto,z kim,kiedy i  gdzie jedzie? 

Napisano

podejrzewam, że tempo będzie i tu i tu identyczne... co do powrotu to nie wiem jakie plany ma druga ekipa, ale my (czyli ekipa z 7:46) zamierzamy dostosować plan jazdy i powrotu do stanu i siły naszych kończyn :D generalnie w ekipie z 7:46 będzie i powrót na kole i z kołem pociągiem, gdyż Filip będzie wracał prawdopodobnie na kole... 

A gdzie będzie większe tempo? I czy jakaś ekipa wraca na 2 kołach do domu?

Napisano

A gdzie będzie większe tempo? I czy jakaś ekipa wraca na 2 kołach do domu?

Trupek nie tempo się liczy, góry się swoimi prawami żądzą, choć sądzę że w drodze powrotnej z Bielska tepnąć sobie tepnę  :woot:

Napisano

Czy mocna ekipa to taka która nie będzie zsiadać z rowerów przy zjeździe a na podjazdach bedzie walczyć do ostatnich sił ? Jeśli tak to piszę się na 6.00 ;)

Napisano

Czy mocna ekipa to taka która nie będzie zsiadać z rowerów przy zjeździe a na podjazdach bedzie walczyć do ostatnich sił ? Jeśli tak to piszę się na 6.00 ;)

Raczej będą, bo na trasie jest jedno miejsce gdzie zazwyczaj nawet trwadziele wypych mają

Proponuję zmodyfikować trasę, 

Ze Słowianki na Rysiankę głównie wpych, 

Lepiej z WG pojechać na Boraczą, szlakiem albo asfaltem, jak kto woli, potem czarny i żółty na Rysiankę, wszystko w siodle.

A na koniec, koniecznie, zjedźcie niebieskim do Złatnej, najlepszy szlak w beskidach :) tylko nie zrażajcie się początkiem, jest stromo i trudno.

W tej wersji omija Was niestety zielony w dół z Lipowskiej na Boraczą (też jeden z najlepszych szlaków) no ale coś za coś.

tutaj sie całkowicie zgadzam  , WG do Zabnicy i czarny na Boracza , pozniej tak jak pisze erzurum . A i nie spodziwajcie sie płynnej jazdy z Malinowskiej Skały w strone Magurki Radziechowskiej  , jechałem tam  na HT  tylko z Radziechowskiej zjezdzałem zielonym do Twrdorzeczki.

https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/201109#5649304706392375874

takie fragmenty to nierzadkość

tutaj macie moje foty , poszukajcie sobie  czesci trasy  od Malinowskiej  do Radziechowskiej  jest kilka fotek

https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/201109

Dokładnie tak

Napisano

Wiem, że góry swoimi prawami się żądzą ale chodziło mi o coś w stylu @FlyFix'a. To normalne, że też będę pchał rower jeżeli nie dam rady podjechać to jest oczywiste. Ale chętnie pisałbym się na jakiś większy wysiłek, nie mówię, że jak ktoś nie da rady to nie będę czekał, tylko chciałbym aby to było trochę lepsze tempo niż przeciętne. Może zbyt wiele wymagam, jeżeli tak to dostosuje się i tak do warunków panujcych jak i uczestników wyprawy. (skoro są 2 ekipy, a sporej grupy osób jeszcze nie znam, stąd moje pytanie się pojawiło).

Napisano

Wiem, że góry swoimi prawami się żądzą ale chodziło mi o coś w stylu @FlyFix'a. To normalne, że też będę pchał rower jeżeli nie dam rady podjechać to jest oczywiste. Ale chętnie pisałbym się na jakiś większy wysiłek, nie mówię, że jak ktoś nie da rady to nie będę czekał, tylko chciałbym aby to było trochę lepsze tempo niż przeciętne. Może zbtt wiele wymagam, jeżeli tak to dostosuje się i tak do warunków panujcych.

Chyba jednak zbyt wiele wymagasz  :teehee:  Jak chcesz powrotu na kole to jedź z nami, Ja na pewno będę wracał na kole o ile godzina będzie jeszcze młoda, czytaj jasno jeszcze ciut  :teehee:  A swoją drogą @FlyFix fajne ma tempo po górach, jak równy z równym szedł

Napisano

chciałbym aby to było trochę lepsze tempo niż przeciętne

a jakie to jest przeciętne tempo ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...