biker90 Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Wstałem nie zaspałem, nie było fal startu jak wtedy więc na 100% się pojawię ps ostatnio coś często mi się to zdarza jak i spóźniać wszędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Bajecznie-technicznie. Tak bym nazwał wczorajszy trip. Szarcula rządzi, szkoda tylko, że tam tyle błota i jazda jest szarpana. Trasa -> http://www.endomondo.com/workouts/360986048/5799208 Foty -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums/6027514087276373985 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 dodaj szkoda, że tyle drzew zwalonych na szarculi było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaulinaKatowice Napisano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Mimo tych powalonych drzew - szlak zdecydowanie pocieszny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Dla tych użytkowników, co nie mają konta na fb. Nasz sobotni wypad w górki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mon5teR Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Hehe fajny filmik i ten zjazd gdzie " Ktoś" mi mówił, że nie mam wyobraźni i tylko szaleńcy tam zjeżdżają -- jak widać nie jestem sam Kwestia umiejętności i da się go zjechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Tomek zjazd owszem jest trudny , ale przejezdny i znam mnostwo ludzi łacznie ze mna , którzy tam zjezdzaja bez problemow co powiesz na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mon5teR Napisano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Grzegorz zgadzam się, że zjazd do łatwych nie należy i trzeba przełamać w sobie niemoc Co do filmiku to fajna hopka i mam nadzieję, że kiedyś uda mi się tam wybrać przy drugim skoku mam wrażenie, że trochę nie doleciałeś do zeskoku.W niedzielę przeprowadzam się do Bielska ale mam nadzieję, że uda nam się jakieś wspólne tripy zaliczyć w górach - ja będę miał trochę bliżej niż Wy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Jutro jakieś plany na wypad w góry? Bo cosik cisza zastała? Albo gdzieś indziej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Przecież ten zjazd z Czantorii to się zjeżdża na rowerze XC, więc na enduro to pewnie bułka z masłem Ja jutro odpadam z wszelkiego jeżdżenia, wracam dopiero jutro wieczorem, ale za tydzień to na bank jakieś góry będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Przecież ten zjazd z Czantorii to się zjeżdża na rowerze XC, więc na enduro to pewnie bułka z masłem i na XC go zjedziesz jak klapki ci się otworzą, z tego co pamiętam to Daniel na full też końcówki nie zjechał, jak było inaczej niech mnie ktoś poprawi. Odpowiednia motywacja i się zjedzie, czerwona lampka musi zgasnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Super Flow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rengar Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Dla tych użytkowników, co nie mają konta na fb. Nasz sobotni wypad w górki Co to za trasy? Końcówka to wiem, Czantoria i kawałem budowanej trasy dh, a początek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Ktoś chętny na Beskid Żywiecki w weekend? Plan to wspominana już tutaj trasa z Węgierskiej Górki przez Halę Boraczą, Rysiankę, Romankę, Halę Miziową i Pilsko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Chodzi mi ta trasa po głowie bo mógłbym podjechać do Węgierskiej autem i w końcu się z wami wybrać tylko jest jeden problem. Wiatrołomy w tym rejonie. Jeszcze tydzień temu jak byłem w rejonie Rysianki było fatalnie. Mam już dość i odkładam ten rejon na po wakacjach. Wtedy z miłą chęcią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 hej, jadę tam na urlop od jutra, mogę się przyłączyć na Rysiance, podjadę od Złatnej bo mieszkam w Soblówce, od jutra bez netu będę ale podrzucę Ci na priv. nr tel. jak coś się wykluje proszę o cynk, pozdrawiam Rafał beskid, a gdzie najgorzej w tych okolicach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Chodzi mi ta trasa po głowie bo mógłbym podjechać do Węgierskiej autem i w końcu się z wami wybrać tylko jest jeden problem. Wiatrołomy w tym rejonie. Jeszcze tydzień temu jak byłem w rejonie Rysianki było fatalnie. Mam już dość i odkładam ten rejon na po wakacjach. Wtedy z miłą chęcią. A na którym szlaku dokładnie? I co to znaczy fatalnie? Ja tę trasę będę robił na bank, jeśli nie teraz to później bo można powiedzieć, że to jeden z nielicznych rejonów w żywieckim, który słabo znam i chciałbym poznać Bartek, a mógłbyś polecić ciekawe szlaki w Pieninach? Wybieram się tam na kilka dni w sierpniu, a rejon mi totalnie nie znany rowerowo Rafał, nie ma problemu jak będziemy jechać to dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Marcin ja jechałem z Sopotni prze Pawlusią przeł i tu jest ok. Wszystko co jest w rejonie granicy i stoki opadające do Złatnej są nie posprzątane (a przynajmniej nie były). Przede wszystkim niebieski. Zjechałem więc przez Zapolankę i na Krawców. Potem granicą ale jazda tragiczna więc zrezygnowałem z Trzech Kopców i właśnie Romanki. Objechałem Pilsko szutrówkami i po drodze Słowacy powoli sprzątają. Na przeł jak odbija niebieski na Pilsko jest masa pościąganego drewna a ten szlak służy jako droga zrywkowa. Nie twierdzę, że jest bardzo żle ale ja już po prostu mam dość bo tak się męczę od stycznia. Wynoszę się w Gorce i na Słowację. Nie widzi mi się aby było idealnie w rejonie Soblówki skoro zamknięty był rejon miedzy Ryzerzowymi a Przegibkiem. Generalnie jak widziałem to się śpieszą i robota idzie pełną parą a poza tym są już wakacje i ludzi krew będzie zalewać. Co do Pienin to oczywiście możliwości gigantyczne ale tu też jest nie wesoło. Może posprzątają bo na razie jedna kobitka jak się żaliła szła 8 godz z Piwnicznej na Przehybę. Odezwij się jak będziesz jechał to na pewno wyskoczę do Szczawnicy i gdzieś pojedziemy. Soboty i niedziele bankowo na tak a jak się wnerwię to i urlop sobie wezmę na jeden dzień. Obowiązkowo musisz zaliczyć pasmo Magury Spiskiej niebieskim od strony Magurskiego Siodła aż do Zdziar'u a wcześniej Wietrzny Wierch. Powrót szosą przez Osturnię, Frankową. Dawno nie robiłem pasma Lubania od Krościenka czerwonym. Cała sekcja od Przehyby-Złomisty Wierch-Rogacz-Obidza-przeł Rozdzela jest fantastyczna. To samo niebieski z Przehyby do Rytra lub też niebieski ale narciarski przez Halę Konieczną. Potem wspinaczka drogą Doliną Roztoki na Żłobki. Nie znoszę Małych Pienin za wyjątkiem drogi na Durbaszke o potem trawersem Wysokiego Wierchu na siodło Leśnickie bo to szybki odcinek do sąsiadów. Plus jest taki, że z rejonu Szczawnica - Jaworki w dość szybki sposób idzie się dostać na samą Przehybe, Złomisty Wierch czy Obidzę którąś z tamtejszych dróg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaulinaKatowice Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Hej hej, ja się chętnie wybiorę gdzieś, ale mogę tylko w niedzielę i najwcześniej o 9:00-10:00. Jeśli komuś pasuje jakaś krótsza trasa, albo późny powrót to dajcie znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 9-10 to trochę za późno, mam też drugą opcję trasy, Beskid Mały Start z Łodygowic i szybkie udanie się pod zaporę w Czernichowie, stamtąd niebieskim na Wielką Cisową i następnie czerwonym przez Przeł. Kocierską na Leskowiec. Co dalej to już do ustalenia, ale niewykluczone że zaliczylibyśmy także Jałowiec i powrót asfaltem do Żywca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaulinaKatowice Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Sobotę mam dość intensywną, stąd ta 9-10 (chciałam sie wyspać haha), ale jak jednak pojedziecie w niedzielę i będzie to ok 7 rano, to może jakoś się dokulam na to PKP też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 9-10 to trochę za późno, mam też drugą opcję trasy, Beskid Mały Start z Łodygowic i szybkie udanie się pod zaporę w Czernichowie, stamtąd niebieskim na Wielką Cisową i następnie czerwonym przez Przeł. Kocierską na Leskowiec. Co dalej to już do ustalenia, ale niewykluczone że zaliczylibyśmy także Jałowiec i powrót asfaltem do Żywca Beskid Mały przemawia do mnie i kusi, także za tą opcją był bym za. Natomiast co do dnia i godziny startu - dostosuje się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 3 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 To robimy Beskid Mały, Pilsko zrobię po urlopie Start z Katowic 6:45, w Łodygowicach jesteśmy 8:01 więc w miarę sensownie. Cel to Leskowiec i Jałowiec, powrót przez Żywiec Jak ktoś chętny to zapraszam bo ja jadę na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trupek Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Jutro jedziesz Marcin ogarniać tą trasę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 4 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Właśnie o to samo chciałem się zapytać, czy sobota czy niedziela ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.