Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, że trochę nie na temat  ale jak wyniki po bikemaratonie ? :-)

W moim wykonaniu porażka totalna. I co gorsza nie mam na to żadnego usprawiedliwienia ;/

Wystartowałam z końca mojego sektora, żeby nie zacząć za mocno i stopniowo przebijałam się do przodu. Niestety organizm nie poradził sobie z upałem i po ok 1,5h jazdy zaczęłam się dusić i omdlewać. W tym momencie skończyło się ściganie, a zaczęła piesza wycieczka z rowerem :( Jakoś dotarłam do mety, ale ukończenie mega zajęło mi 3h, a tak słabego wyniku niespowodowanego awarią to chyba jeszcze nigdy nie zaliczyłam na maratonie.

Trochę z tymi asfaltami przesadzili, łącznie z jakieś dobre 10km tego było. Na początku kilka km. jestem w stanie zrozumieć. Później było już to  niepotrzebne. Najgorzej było na podjazdach- Nobby Nic 2.25 strasznie się kleił i ciężko mi  się jechało. Gdybym wiedział,że będzie tyle ubitej nawierzchni to założył bym coś bardziej uniwersalnego. Trochę niebezpieczne były te szybkie zjazdy po szutrze, płytach i tym nieszczęśliwym asfalcie. Miejscami miałem ponad 70km/h,max 75 :woot:  Ogólnie trasa łatwa technicznie (jedynie krótki odcinek przed metą był wymagający). Trochę niewykorzystane fajniejsze tereny jakie się tam znajdują.

Jechałem mega. W M2 byłem 45,a w OPEN 127. Zmieściłem się w 3h, dokładnie 2h:55min.

Hej, a jak wygląda szlak żółty od Trzech Kopców przez Smerekowiec do Przełęczy Salmopolskiej i dalej czerwonym przez Kotarz i Klimczok, a później z Klimczoka co byście proponowali żeby zjechac do BB na pociąg, dalej kierować się czerwonym na Szyndzielnię i czerwonym zjechać czy inaczej ?

Będzie pchanie ;) Żółtym jechaliśmy rok temu momentami szybki, raczej mało techniczny, trochę pchania przed Salmopolem. Czerwony do przejechania do Karkoszczonki, dalej nie wiem, ale na Klimczok jest spore przewyższenie na krótkim dystansie więc podejrzewam, że też będzie pchanie. Czerwonym z Szyndzielni bym nie zjeżdżał bo to szeroka szutrówka dająca mało frajdy poza prędkością ;)

Chcesz jechać jutro? Ja myślę nad długim weekendem i chciałbym przynajmniej dwa razy wyskoczyć w Góry, na pewno Żywiecki i pewnie Śląski ;)

Tak chcę jutro jechać, długi weekend też pewnie ze dwa razy bym wyskoczył i też chcę zrobić taką trasę żeby w jedną stronę - do lub z - Wisły zrobić na rowerze (ostatnio nie mogłem jak Pikniki jechały). Generalnie teraz mam cały tydzień wolny więc jestem otwarty na rowerowanie. Chętnie też na Jurę bym skoczył i do porządku ją objeździł :)

Ruszam z Chorzowa, chciałbym ok. 11 aby tak po 15 być w domu z powrotem. Możemy się spotkać przy restauracji Galeria w Dąbrówce Wielkiej, z Katowic przez Wełnowiec powinieneś mieć po drodze https://www.google.pl/maps/place/Restauracja+Galeria/@50.3439033,19.0149092,18z/data=!4m2!3m1!1s0x4716d3c0588dc845:0xdf8fab86d4408b0f

Będzie pchanie ;) Żółtym jechaliśmy rok temu momentami szybki, raczej mało techniczny, trochę pchania przed Salmopolem. Czerwony do przejechania do Karkoszczonki, dalej nie wiem, ale na Klimczok jest spore przewyższenie na krótkim dystansie więc podejrzewam, że też będzie pchanie. Czerwonym z Szyndzielni bym nie zjeżdżał bo to szeroka szutrówka dająca mało frajdy poza prędkością ;)

Chcesz jechać jutro? Ja myślę nad długim weekendem i chciałbym przynajmniej dwa razy wyskoczyć w Góry, na pewno Żywiecki i pewnie Śląski ;)

Byłem, jak by ktoś chciał wiedzieć to wystarczy zjechać w pewną boczną nieznakowaną ścieżkę przed głównym wypychem na Salmopol, wtedy tą ścieżką wyjeżdża się wcześniej na asfalt i już dalej na Salmopol bez pchania, z przeł. Karkoszczonka trzeba się przebić na dziko na zielony szlak i na Klimczok idzie wjechać 99% :)

https://plus.google.com/photos/115879727215102096675/albums/6025598487174249793 tu parę zdjęć.

Daniel, sobota lub niedziela jestem na tak :)

Pytanie kto jest chętny na czwartek? Można zrobić trasę z Rysianką, Romanką i Pilskiem i powrót ze Słowacji ok. 30 km asfaltem (razem pewnie wyjdzie ok. 70-80 km).

Ewentualnie trasa pokroju Wielka Racza-Rycerzowa-Muńczoł, tylko, że wjazd na Raczę szutrówką od strony Rycerki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...