Stujumper Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Pomyliłem posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewek Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Przepraszam, że trochę nie na temat ale jak wyniki po bikemaratonie ? :-) W moim wykonaniu porażka totalna. I co gorsza nie mam na to żadnego usprawiedliwienia ;/ Wystartowałam z końca mojego sektora, żeby nie zacząć za mocno i stopniowo przebijałam się do przodu. Niestety organizm nie poradził sobie z upałem i po ok 1,5h jazdy zaczęłam się dusić i omdlewać. W tym momencie skończyło się ściganie, a zaczęła piesza wycieczka z rowerem Jakoś dotarłam do mety, ale ukończenie mega zajęło mi 3h, a tak słabego wyniku niespowodowanego awarią to chyba jeszcze nigdy nie zaliczyłam na maratonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Trochę z tymi asfaltami przesadzili, łącznie z jakieś dobre 10km tego było. Na początku kilka km. jestem w stanie zrozumieć. Później było już to niepotrzebne. Najgorzej było na podjazdach- Nobby Nic 2.25 strasznie się kleił i ciężko mi się jechało. Gdybym wiedział,że będzie tyle ubitej nawierzchni to założył bym coś bardziej uniwersalnego. Trochę niebezpieczne były te szybkie zjazdy po szutrze, płytach i tym nieszczęśliwym asfalcie. Miejscami miałem ponad 70km/h,max 75 Ogólnie trasa łatwa technicznie (jedynie krótki odcinek przed metą był wymagający). Trochę niewykorzystane fajniejsze tereny jakie się tam znajdują. Jechałem mega. W M2 byłem 45,a w OPEN 127. Zmieściłem się w 3h, dokładnie 2h:55min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OsMaxx Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Super, że startowaliście i gratuluję wszystkim. Mnie znajomy mówił tydzień wcześniej czy jadę ale tylko popukałem się po głowie ;-) Blackiwan z tego co widzę to wynik chyba bardzo dobry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Miejscem się chwalić nie ma co Ale swój plan przejechania mega w założonym czasie i nie bycie ostatnim zrealizowałem w 100%. Daniel pokazał klasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Ktoś chętny na trasę albo na Jurę, albo np. pociągiem do Ustronia czy tam Wisły, zrobić łatwiejszą trasę i wrócić rowerem do Katowic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Jeśli dobrze skumałem info to od 15 czerwca pociągi tylko do Ustronia będą jeździć powód zły stan mostów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 a gdzie takie info było , jakis link czy cos daj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Przy wyszukiwaniu pociągów się pojawia adnotacja, a info jest na stronce przewoźnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Hej, a jak wygląda szlak żółty od Trzech Kopców przez Smerekowiec do Przełęczy Salmopolskiej i dalej czerwonym przez Kotarz i Klimczok, a później z Klimczoka co byście proponowali żeby zjechac do BB na pociąg, dalej kierować się czerwonym na Szyndzielnię i czerwonym zjechać czy inaczej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Będzie pchanie Żółtym jechaliśmy rok temu momentami szybki, raczej mało techniczny, trochę pchania przed Salmopolem. Czerwony do przejechania do Karkoszczonki, dalej nie wiem, ale na Klimczok jest spore przewyższenie na krótkim dystansie więc podejrzewam, że też będzie pchanie. Czerwonym z Szyndzielni bym nie zjeżdżał bo to szeroka szutrówka dająca mało frajdy poza prędkością Chcesz jechać jutro? Ja myślę nad długim weekendem i chciałbym przynajmniej dwa razy wyskoczyć w Góry, na pewno Żywiecki i pewnie Śląski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Tak chcę jutro jechać, długi weekend też pewnie ze dwa razy bym wyskoczył i też chcę zrobić taką trasę żeby w jedną stronę - do lub z - Wisły zrobić na rowerze (ostatnio nie mogłem jak Pikniki jechały). Generalnie teraz mam cały tydzień wolny więc jestem otwarty na rowerowanie. Chętnie też na Jurę bym skoczył i do porządku ją objeździł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaulinaKatowice Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 A w długi weekend w jakie dni preferujecie jechać? Bo nie wiem czy brać wolne w pt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Paulina, wszystko zależy od pogody A chętny ktoś jutro na dłuższe jeżdżenie, tak ok. 70 km, trasa na północ pod Pyrzowice, zaliczając przy okazji Rogoźnik, Górę Siewierską, Nakło i Świerklaniec, i jak najmniej asfaltu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Marcin, jutro na zawody do Gliwic jedziemy ( Paula + ja ), na miejscu jeszcze kilku znajomych. O 10:31 jest pociąg z Chorzowa Batorego, jakby do Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 O której i skąd byś ruszał Marcin ? Bo w sumie bym się zabrał z Tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Ruszam z Chorzowa, chciałbym ok. 11 aby tak po 15 być w domu z powrotem. Możemy się spotkać przy restauracji Galeria w Dąbrówce Wielkiej, z Katowic przez Wełnowiec powinieneś mieć po drodze https://www.google.pl/maps/place/Restauracja+Galeria/@50.3439033,19.0149092,18z/data=!4m2!3m1!1s0x4716d3c0588dc845:0xdf8fab86d4408b0f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 To już mi lepiej do Chorzowa podjechać albo w okolice wpkiw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Darek, ja mieszkam na pograniczu Chorzowa i Piekar Śląskich, i WPKiW mi zupełnie nie po drodze Do Galerii mam ok 3-4 km Mam zamiar jechać jutro ok. 11, jakby co to dzwoń/pisz 501-746-176. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Chce ktoś jutro zrobić fajną trasę ? Albo do Wisły rowerem, albo w góry, tak na cały dzień, na luzie oczywiście. Juto ma być idealna pogoda. Jak ktoś chętny, zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Jakieś góry 21-22 ? w piątek 20 niestety w robicie,więc nie mam długiego łikendu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Będzie pchanie Żółtym jechaliśmy rok temu momentami szybki, raczej mało techniczny, trochę pchania przed Salmopolem. Czerwony do przejechania do Karkoszczonki, dalej nie wiem, ale na Klimczok jest spore przewyższenie na krótkim dystansie więc podejrzewam, że też będzie pchanie. Czerwonym z Szyndzielni bym nie zjeżdżał bo to szeroka szutrówka dająca mało frajdy poza prędkością Chcesz jechać jutro? Ja myślę nad długim weekendem i chciałbym przynajmniej dwa razy wyskoczyć w Góry, na pewno Żywiecki i pewnie Śląski Byłem, jak by ktoś chciał wiedzieć to wystarczy zjechać w pewną boczną nieznakowaną ścieżkę przed głównym wypychem na Salmopol, wtedy tą ścieżką wyjeżdża się wcześniej na asfalt i już dalej na Salmopol bez pchania, z przeł. Karkoszczonka trzeba się przebić na dziko na zielony szlak i na Klimczok idzie wjechać 99% https://plus.google.com/photos/115879727215102096675/albums/6025598487174249793 tu parę zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Daniel, sobota lub niedziela jestem na tak Pytanie kto jest chętny na czwartek? Można zrobić trasę z Rysianką, Romanką i Pilskiem i powrót ze Słowacji ok. 30 km asfaltem (razem pewnie wyjdzie ok. 70-80 km). Ewentualnie trasa pokroju Wielka Racza-Rycerzowa-Muńczoł, tylko, że wjazd na Raczę szutrówką od strony Rycerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaulinaKatowice Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Hej hej, Marcin ja chętnie w czwartek wyskoczę w góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 No to się zgadamy, opracuję plan do środy i jedziemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.