jojtek Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ja też jadę i wracam w dniu zawodów. W regulaminie jest jasno opisane jak są przydzielane sektory, jak nie startowałeś i nie masz punktów sektorowych to 7 sektor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 W Skandii była dwa tylko 6 i 7 dla MEDIO, ogólnie dla tych co do klubu należeli i dla pozostałych. Startowałem kilka razy to wiem. Dlatego są dwa sposoby przydzielania sektora wg klasyfikacji, a drugi taki jak Skandia stosuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewek Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Jak nie chcesz startować z 7 (choć i to ma swoje uroki ) to napisz maila do organizatora z prośbą o przeniesienie i Twoimi wynikami z innych zawodów. Przy czym nie wiem czy nie jest za późno bo takie sprawy chyba trzeba załatwiać min. na tydzień przed maratonem. Jakby się nie udało to w Wiśle pierwszy podjazd jest długi, dość stromy i jest na nim miejsce do wyprzedzania także nie powinno być tak źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Eee tam nie chodzi o sektor, tylko o mały błąd w Krakowie nasz błąd wtedy zamiast z 7 z 6 byśmy startowali tam gdzie czołówka była. Chodzi o dobrą zabawę, nie wiem jak w Wiśle bd przydzielać sektory to zawsze różnie przydzielają. Często bez podziału się startuje wszyscy w kupie. Podjazd długi co cieszy na początku i limit czasowy 10km w 1,5h co trochę zweryfikuje i przetrzebi zawodników na szczęście, oby było szeroko i gdzie wyprzedzać ps. Póki co nie rejestruje się bo na 100% nie wiem czy przypadkiem jakaś rodzinna impreza nie wyskoczy, a wiadomo rodzina najważniejsza. W dniu zawodów się zarejestruje lub kumpel z Wisły to za mnie zrobi w pt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Ktoś chętny dzisiaj pośmigać po południu na lekko dla rozruchu? A w weekend ktoś chciał by jechać np. w niedzielę lub sobotę w góry ale też na coś lekkiego, nie chce mi się drałować połowę trasy z buta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Ktoś chętny na wspólny start w nocnym rowerowym rajdzie na orientacje na dystansie 150km w nocy z 21/22 czerwca na terenie Jury ? http://rajdynaorientacje.rowerowanorka.pl/na-tropie-jurajskich-duchow-2/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewek Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Ktoś chętny na wspólny start w nocnym rowerowym rajdzie na orientacje na dystansie 150km w nocy z 21/22 czerwca na terenie Jury ? http://rajdynaorient...skich-duchow-2/ Co prawda w trakcie sesji powinnam odpuścić takie wyrypy, ale.... jak dostanę zgodę to wchodzę w to Tylko powiedz mi Klaudiusz jak u Ciebie z nawigacją bo ja mogę robić za konia pociągowego, ale jak będę miała nawigować to zamiast 150 zrobimy 250km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Ciekawy pomysł, ale jak na nockę jadę to 3dni później odsypiam. Coś za coś, może się skuszę trochę czasu jeszcze zostało do zdecydowania się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Jadę do Wisły na bikemaraton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Ewa czyli rozumiem że jesteś wstępnie zainteresowana ? Myśle że za około tydzień potwierdzimy sobie wzajemnie czy startujemy. Co do mojej nawigacji to wyjdzie w praniu bo startowałem już w kilku zawodach na orientacje ale nigdy w nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Już po zawodach ale można posłuchać, reklama Hołdy race w eurosporcie: https://www.youtube.com/watch?v=V4ZFfMDnr2s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Jadę do Wisły na bikemaraton. Nie tylko Ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Chciał by ktoś w niedziele pojechać w góry na lekką trasę ? Myślę o Skoczów żółtym na Równicę dalej niebieskim na Orłową dalej Trzy Kopce i zjazd żółtym do Wisły Uzdrowisko i ewentualnie trasą nadwiślańską do Ustronia podjechać. Dojazd oczywiście pociągiem, tempo spacerowe bo po górach będę, ktoś chętny się dołączyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Darek, chętnie, ale żółty na Równicę to trochę wypychu jednak będzie, poza tym trasa Równica-Orłowa-Trzy Kopce to dla mnie jednak za mało, więcej czasu zejdzie na dojazd-przyjazd niż samej jazdy Za tydzień planuję grubszą trasę więc pośmigam w weekend raczej lokalnie A tak swoją drogą to ma ktoś plany na długi weekend 19-22.06 ? Bo można by pomyśleć nad jakimiś 2-3 dniami w górach i grubszej jeździe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojtek Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 No to zapraszam do Istebnej Beskidy MTB Trophy, termin pasuje, trasa długa i techniczna tak jak lubisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Darek, chętnie, ale żółty na Równicę to trochę wypychu jednak będzie, poza tym trasa Równica-Orłowa-Trzy Kopce to dla mnie jednak za mało, więcej czasu zejdzie na dojazd-przyjazd niż samej jazdy Za tydzień planuję grubszą trasę więc pośmigam w weekend raczej lokalnie A tak swoją drogą to ma ktoś plany na długi weekend 19-22.06 ? Bo można by pomyśleć nad jakimiś 2-3 dniami w górach i grubszej jeździe Marcinie, a co ciekawego planujesz na przyszły weekend ? Bo jak gdzieś się wybierasz to w sumie teraz bym najwyżej odpuścił a się dołączył na za tydzień. Nie wybierasz się czasem może w Beskid Niski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Mam w planach mega trasę przez Rysiankę, Romankę i Pilsko, start w Rajczy i meta w Żywcu, kilometrażowo pewnie pod 70 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katowiczanin Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Hm bardzo ambitnie, nie wiem czy nie za dużo by to było po górach..gdyby zrezygnować z Pilska to by było ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Darek nie marudź, bo tym sposobem nigdy w góry nie zawitasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ktoś chętny na popołudniowe poszwędanie się w okolicach Rogoźnika? Plan to dużo zabawy i odkrycie nowych ścieżek Mam zamiar wyruszyć ok. 15 i pośmigać jakieś 3-3,5 h Darek, Pilsko obowiązkowo bo widoki stamtąd są bajeczne, a pozatym chcę spróbować zjazdu na Słowację i powrót asfaltem przez Glinne i Korbielów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Marcin preferuje wypych by zjazd był zajedwabisty, chodź niektórzy wolą podjazd trudno, ale do podjechania i zjazd bez rtv&agd na trasie. A jak Pilsko to tylko czerwonym z Węgierskiej Górki zjeżdżaliście nimi chyba ostatnio nawet, fajny szlak i nawet trochę widoków koło tych domków jest dookoła. A tak na poważnie to marzy mi się szlak widokowy nawet nie nastawiony na jakąś tam trudno technicznie jazdę tylko dlatego by bez obaw bez otb oglądać widoczki sunąć rowerem po szlaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaulinaKatowice Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Hej a planujecie ten wypad na sobote, czy niedzielę? Jeśli chodzi o długi weekend - ją chętnie gdzieś wyskoczę na rowerowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OsMaxx Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Przepraszam, że trochę nie na temat ale jak wyniki po bikemaratonie ? :-) A co do długiego weekendu to ja też się rozglądam za czymś ciekawym. Krążą plotki o jakimś mały tripie na Pradziada w okolicach przejścia w Głuchołazach gdyby kogoś interesowało. Ale póki co plan się krystalizuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 OsMax mój wynik kiepski bo 417(na 595 startujących) miejsce w open na mega. Już się tłumacze czemu tak słabo. Startowaliśmy praktycznie z końca 7 sektora: Paulina, Devilek, ja , Daniel i Jego brat, Jojtek z 3 sek. Przez pierwsze 10 km bardzo ciężko było jechać, ludzie na pierwszym stromym podjeździe poschodzili z rowerów, pchali często idąc w 3 osoby blokując całą szerokość drogi, albo niektórzy jechali wężykiem całą drogą od lewej do prawej, droga była wąska, nie szło jechać swoim tempem. Po rozjeździe mini/mega na 10km zrobiło się dużo lepiej. Około 19km przebiłem tylne koło, wymiana dętki i szukanie czy coś jest w oponie wbite , potem napompowanie koła od 0 mini pompką z tesco za 6zł trochę mi zajęło. Ruszyłem znowu na trasę ale już jadąc na 90% mocy bo i tak nie miało to już sensu. Tak to wygląda z mojej strony. Na jakiś wypad weekendowy mnie by niedziela pasowała. W sobotę albo do roboty pójdę albo zawody w Tychach są: Puchar leśny. Nie ma wpisowego więc warto przyjechać. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=650371838391134&set=a.323829894378665.75064.265060310255624&type=1&relevant_count=1 https://www.facebook.com/tsrteampl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaulinaKatowice Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 U mnie jak na 1. maraton wynik zgodny z założeniami jakie miałam - choć nie powiem.. było ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.