Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Świetny wypad! Stanowicie bardzo zgraną ekipę, miło było poznać! Do następnego ;)

Kogoś dysponującego zapisem trasy poproszę o linka

Napisano

Proszę bardzo ;)http://www.endomondo.com/workouts/332756547/5799208

Rower już umyty, gripy też już dojechały, i mam też plan na następną trasę, marzy mi się coś wysokiego więc pozostaje Rysianka i Romanka :)

Dojazd pociągiem do Rajczy i ruszamy żółtym szlakiem przez Redykalny Wierch na Romankę, zaliczając po drodze Rysiankę :) Z Romanki niebieskim przez Przełęcz U Poloka do Żywca. Trasa na ok. 30-40 więc w razie szybkiego rozrachunku z nią można by coś zmodyfikować ;)

Pytanie tylko jak wyglądają tamte szlaki, czy się czasem nie utopimy? ;)

Napisano

Aż do odbicia czarnego do Sopotni nie macie się czego obawiać. Na Redykalny będzie trochę pchania. Od końca szosy w Rajczy i od Zapolanki jakąś połowę żółtego. Najlepszą cześć z Redykalnego na Lipowską niestety poprawili więc to już jazda po drodze. Z Rysianki na Romankę też sucho a potem wąską ścieżką wspaniały techniczny zjazd na Kotarnicę. Dalej znam tylko czarny. Osobiście od kiedy zaczęli wyręby nie wybieram się tam zaraz po opadach ale omawiany wariant idzie praktycznie cały czas grzbietem więc nie ma co narzekać.

Napisano

Proszę bardzo ;)http://www.endomondo.com/workouts/332756547/5799208

Rower już umyty, gripy też już dojechały, i mam też plan na następną trasę, marzy mi się coś wysokiego więc pozostaje Rysianka i Romanka :)

Dojazd pociągiem do Rajczy i ruszamy żółtym szlakiem przez Redykalny Wierch na Romankę, zaliczając po drodze Rysiankę :) Z Romanki niebieskim przez Przełęcz U Poloka do Żywca. Trasa na ok. 30-40 więc w razie szybkiego rozrachunku z nią można by coś zmodyfikować ;)

Pytanie tylko jak wyglądają tamte szlaki, czy się czasem nie utopimy? ;)

Hej

Jak chcesz coś wysokiego w tych rejonach to Pilsko ale od strony Słowackiej, pociągiem do Żywca, następnie niestety asfaltem do Korbielowa, zaraz za granicą niebieskim na Pilsko.

Całość spokojnie do podjechania zero pchania ;) Potem z Pilska już na stronę polską według uznania. Swoją drogą trzeba się będzie kiedyś z Wami zabrać.

Napisano

Szlak niebieski na Baranią Górę ze Zwardonia mistrzostwo świata :) Klasyk z Baraniej na Malinowską Skałę też powodował uśmiech na twarzy :) Jedna z lepszych wycieczek w Beskidy :)

a nie mówiłem :laugh: , tez lubie  ten szlak :laugh:

Napisano

Jak chcesz coś wysokiego w tych rejonach to Pilsko ale od strony Słowackiej, pociągiem do Żywca, następnie niestety asfaltem do Korbielowa, zaraz za granicą niebieskim na Pilsko.

Całość spokojnie do podjechania zero pchania ;) Potem z Pilska już na stronę polską według uznania. Swoją drogą trzeba się będzie kiedyś z Wami zabrać.

I to jest fajna opcja ten niebieski  :thumbsup:

Twoja opcja MartinH też ciekawa i godna zrealizowania, chodź trochę z tego co pamiętam wypychu będzie, a w niektórych miejscach szczególnie po deszczu można nieźle popłynąć. Chyba, że już coś na szlaku porobili, 2 lata temu tam byłem, więc wszystko jak i nic się mogło tam zmienić  :whistling:

Napisano

Dzięki za fajny wypad :)

A jak coś wysokiego to może na Wielką Racze ?

Darek, tak ale na lato jak będzie pięknie i słonecznie, wyjazd z Katowic po północy i wjazd na górę na śniadanko i wschód słońca, a później czerwonym do Zwardonia, a dalej gdzie nas siły poniosą ;) Marzy mi się coś takiego :)

Napisano

Rower po ostatnich górkach jeszcze nie umyty, to można się przeciorać po okolicznych hałdach :D

Umówiony skład to Paulina i Tomek + ja. Ruszamy o godzinie 12, a zbiórka pod dretuwnią ;)

Napisano

Wbijam :)

A apropo Wielkiej Raczy i wschodu słońca, to patrzę na rozkład jazdy pociągów i po 22 jedzie pociąg do Zwardonia, który w Rycerce jest 26 minut po północy, myślę że przejazd żółtym na Wielką Raczę to ok. 2 godziny, na górze można zrobić małą imprezkę (ognicho, piwko), potem śniadanko i hej w dół. Jak temp. w nocy dojdzie do 15 st. C i będzie bezchmurnie to realizujemy plan ;)

A widok jest prześliczny :)

10172723_818323614863508_789455232436608

Napisano

Drewutnia ; tartak, czy co to tam jest, przy ul. 73 Pułku Piechoty. Zaraz koło zjazdu w kierunku Doliny Trzech Stawów.

Marcin

Plan świetny, niech się tylko odpowiednia pogoda zrobi i można się brać za realizację :) Widok powala.

Napisano

Hej, był by ktoś chętny żeby np w okolicy końca maja lub w czerwcu, jak już pogoda się bardziej ustabilizuje, zorganizować wypad w Beskidy ale tak na dwa lub trzy dni ? Gdzieś ogarnąć nocleg i objeździć trasy po okolicy ?

Napisano

To trzeba mieć to na uwadze i jak się uspokoi pogoda to zorganizować taki wypad, bo zawsze na kilku dniowym wypadzie więcej się pojeździ niż na jednodniowym, nie trzeba się gonić na pociąg, a i sama jazda pociągiem czasem tak męczy że się później nawet jechać nie chce...:P

Napisano

Pisałbym się na taki wypad tylko nie w ostatnie weekendy maja i czerwca bo wtedy mam mitingi alkoholowe (czyt. urodziny) ;)

A tak poważnie to jeśli miałyby to być 3 dni to proponowałbym rejony Wisły/Istebny lub Korbielów bo wtedy można uderzyć w Żywiecki, Mały czy Makowski :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...