Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No tak te nowe ścieżki w okolicach Żarek też zrobiły na mnie wrażenie. Tylko miejscowe władze muszą coś z tym zrobić, aby samochody tam nie mogły w żaden sposób wjeżdżać bo zawsze znajdą się tacy, którzy będą sobie tamtędy skracać drogę. Na mentalność niektórych ludzi chyba potrzeba bata...

Napisano

Byle by nie takie słupki jak w parku chorzowskim bo to porażka będzie kolejna. Znak to podstawa, a co jeszcze to niech pomyślą.

Sobota 8 pod kasami przypominam

Napisano

Mocno się zastanawiam, czy jechać. W Bielsku dzisiaj pół dnia padało, wprawdzie było ciepło i śnieg pewnie zniknie, ale błota może być masa.

Po sąsiedzku w Żywieckim im wyżej tym gorzej a o masakrycznych ilościach błota nie wspominam.

Ja już byłem nastawiony żeby jechać, ale odpuszczę, nie dość że u nas w kato popadało przed chwilą, w górach prawie cały czas padało, także podejrzewam że jutro to by była błotna masakra...a nie mam ochoty powtarzać błotnej kąpieli..

Napisano

Aaa tam, pokropiło tylko troszkę i nie ma gwarancji, że było deszczowo w górach. Dziś była ładna pogoda i nawet jeżeli coś deszczu spadło to wszystko ładnie wpije przez noc, po 2 jutro będzie kozak pogoda, więc nie ma co się martwić.

Napisano

Panowie, w większości teren to kamień/tłuczeń i tam nie ma szans na błoto. W miejscach zalesionych będzie błoto, ale błoto jest zdrowe i jeszcze nikt od jego nadmiaru nie umarł ;)

Ja melduję się o 8:00 :)

Napisano

Błotne kąpiele są najlepsze w MTB (obok kamienistych zjazdów ;) ). Zazdroszczę Wam, ze jedziecie w góry, ja siedze w robocie i podziwiam słońce przez szybę :P Kto nie jedzie bo się boi błota to mógł dza mnie do pracy pójść, ja bym chętnie pojechał :D

Napisano

Może i trochę żałuję, ale tylko trochę, bo dobry trip zaliczyłem ;) A i z błotem się wróciło. Aż dziw bierze, że szlaki takie suche były.

Jak kolega po wypadku ? Co w ogóle się stało ?

Napisano

Dzięki za wypad! Porcja fot z dzisiejszego wypadu https://plus.google.com/photos/118228872339293792172/albums/6004105157008874513

Co do błota na trasie to można powiedzieć,że było sucho. Szczególnie jak porównam ten wypad z marcowym,po którym rower wyglądał tak:

20140303_190434.jpg

Co do tych rowerów z allegro to daje linki :

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=15577622

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25612976

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=23882722

Napisano

Dzięki za wypad.

Dawid wypadł na wirażu z trasy na asfalcie. Karetka go zabrała do Cieszyna do szpitala.

A ja sobie zdemolowalem rower. Jako że Trupek jechał z dwoma rowerami jak kapeluch tj 10km/h to dałem mu zmianę. Cisnałem po garkach 30 na godzinę(bez pedałowania bo z góki) i Trupka brata rower na nierówności podskoczył, dobił do mojego tak niefortunnie że tylna przerzutka została zmielona w szpyrach, hak urwany, z koła jest lekka usemka, jedną szprychę wyrwało mi razem z nyplem z obręczy. Jutro jakieś fotki zrobię jutro. Ledwo się wyratowałem żeby się nie wywrócić jak hamowałem z jedną reką na kierownicy na stromym zjeżdzie z 30km/h na 2 rowerach.

Biker90 Ty mówiłeś że Trupek nieszczęścia przyciąga czy coś takiego?

Napisano

Adam, współczuję.

Dobrze, że z Dawidem skończyło się w miarę dobrze, bo nie wyglądało to ciekawie :/

Wypad fajny jak zawsze w świetnym towarzystwie, a błota było tyle co nic jak na góry.

Kilka moich fotek, słabo było dzisiaj z widokami -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums/6004108394237729681

No i rodzynkiem z tego wypadu jest zjazd zielonym z Błatniej do Brennej :)

P4190699.JPG

P4190730.JPG

P4190735.jpg

Napisano

Właśnie zjawiłem się w domu. Z bratem jest ok - trochę kuleje i kostka spuchnienta. Też miałem akcje z 2 rowerem, że na nierówności podskoczył, walczyłem z nim ponad 5sec i stwierdziłem, że wezmę rower dźwignę i ciepnę na chodnik, więc też na farcie. Gdyby nie ten incydent z bratem to jak zawsze pozytywny wypadzik.

Ps; moja tarcza zmieniła kolor na czarny ;d. Jak Bolo wziął rower i cisnął z 30 km/h to z podziwu nie mogłem wyjść, długo to nie trwało, żeby zobaczyć akcję roku. Tańcował na rowerze wypinając spd, podpierając się i czarując, że głowa mała, w pewnym momencie myślałem, że kolejnego osobnika karetka weźmie, na szczęście w miarę się to "pozytywnie" skończyło - Bolo przerobił rower na hulajnogę 26 calową.

Napisano

Ile przejechaliście kilometrów? Jechałem 2 tyg temu tą trasą ale przejechałem tylko 26km, nie że więcej nie mogłem tylko znajomi taką trasę ustalili. A chciałbym się w końcu z Wami zabrać na jakiś wypad, formę raczej mam tylko mój sprzęt daleko odbiega od waszego, rower Cube Aim disc 29er ale ma Klimczok spokojnie wjechałem:-) gorzej było ze zjazdem ze szlaków i musiałem odbić na tę drogę przygotowaną.

Napisano

Witam, a jak wygląda u was tempo jazdy? Przeglądam właśnie temat i chętnie bym się z wami kiedyś wybrał, zwłaszcza w góry, ale i Jury też bym chętnie spróbował ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...