MartinH Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 W zacienionych miejscach pewnie tak, podjazd z Poniwca i podejście pod Stożek może być hardcore, pozatym większa część trasy jest odsłonięta i tam teoretycznie powinno być sucho
DEVILEK Napisano 11 Kwietnia 2014 Napisano 11 Kwietnia 2014 Jeżeli chodzi o sobotę to ja odpadam, przy takich warunkach wolę coś pokręcić po okolicy. Nie marudź i jedź także Pogoda się w miarę zrobiła.
DEVILEK Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Tadam http://devilek.bikestats.pl/1123556,86-Beskidy.html Dzięki za wspaniałe towarzystwo
PaulinaKatowice Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 hej, dzięki chłopaki za super wypad i towarzystwo. Do następnego!
biker90 Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Dzięki, było zacnie i do następnego, krótka relacja: http://gizmo201.bikestats.pl/1123513,Sobota-w-Gorach.html
DEVILEK Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 21.04, jak Paulina mówiła jedziemy coś ? Może lajtowo Szyndzielnia - Klimczok, a dalej pomyślimy ?
biker90 Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Zobaczymy, mogło by być. Szyndzielnia cała do podjechania jest, można potem z Szyndzielni się kierować przez Karkoszczonkę do Brennej, a Brennej na Grabową i Salmopol i zjazd do Wisły
PaulinaKatowice Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Ja jestem na tak. Pogoda już ma być ładna więc proszę bez wymówek, że zimno, że błoto itd! Co do trasy to ja tam preferencji nie mam, znacie moje możliwości więc na pewny zawał mnie chyba nie wyślecie )
biker90 Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Tą trasę co podałem to całość prawie jest w siodle, no prawie w okolicach Karkoszczonki może być wypych no i na Grabową jak do Brennej Centrum zjedziemy Oczywiście trasa do wydłużenia, start może być z Wapienicy: żółty szlak= wypych lub czerwony= zero wypychu na Szyndzielnie http://mapa-turystyczna.pl/route/s032
MartinH Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Ja w poniedziałek odpadam, siostra przyjeżdża na święta i spędzę je z rodziną. Jak już to pisałbym się na sobotę A jak nie to pewnie następnym razem
grzegorzkm Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 z Szyndzielni się kierować przez Karkoszczonkę do Brennej, a Brennej na Grabową i Salmopol i zjazd do Wisły Proponuje z Klimczoka zołtym na Błatnie zjechac i pozniej zielonym do centrum Brennej . Z Brennej niebieskim na Kotarz i czerwonym na Slamopol , jak najmniej asfaltu bedzie a z Przeł. salmopolskiej do Wisły zołtym szlakiem
PaulinaKatowice Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 hm no jak dla mnie sobota też jest ok
biker90 Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Proponuje z Klimczoka zołtym na Błatnie zjechac i pozniej zielonym do centrum Brennej . Z Brennej niebieskim na Kotarz i czerwonym na Slamopol , jak najmniej asfaltu bedzie a z Przeł. salmopolskiej do Wisły zołtym szlakiem można i tak, choć podjazd pod grabową mnie kusi- 2,5km w górę
grzegorzkm Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Filip na Kotarz z Brennej niebieskim szlakiem masz 6,3km podjazdu , przewyższenie 540m , mało ?
lasq Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Poza tym o ile myślimy o tym samym szlaku na Grabową (a kojarzę tylko jeden - czarny szlak z Brennej) to to będzie głównie wypych, zjeżdżałem tam kilka razy i zjechać na HT jest ciężko, a co dopiero podjeżdżać. Za to na Kotarz bardzo fajny podjazd, jeden z moich ulubionych, praktycznie cały czas w siodle (jedynie końcówka ew. parę metrów wypychu). Tylko tam na początku trochę asfaltu (ale za to stromo i da się zmęczyć ) Żółty z Salmopolu ma fajny początek - polecam
DEVILEK Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Ja w sobotę odpadam, tym razem weekend rodzinny. Ale poniedziałek coś mógłbym zakręcić.
biker90 Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 Grzegorz wiesz o którym o podjezdzie mówię ten najpierw płytami betonowych później koło tej chaty wuja toma szuter do góry i Grabowa nas wita Faktycznie dla jednych wypych dla innych nie. Ostatnio tam kamienie znikły więc jest łatwiej, a niebieski przy tym to łatwizna. Tu masz 2.5km a tam 6,4km w górę jest różnica chyba
grzegorzkm Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Filip wiedziałem ze o ten podjazd idzie , ale wez sobie pod uwage juz wysokosc na ktorej jestes wjezdzajac na te płyty , poza tym jak sprobujesz czegos nowego to nic ci sie nie stanie , ale twoja decyzja . A co do zjazdu z Klimczoka na Błatnia to i tak polecam , wylecisz w takim miejscu w Brennie ze mozesz albo asfaltem w strone Grabowej podjechac albo zdecydowac sie na niebieski szlak
biker90 Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Niebieskim jechałem nie tak dawno dlatego ponownie chce ten podjazd z płytami zrobić jest trudniejszy. Zobaczy się na trasie jak pojedziemy, niebieski jest fajny ale kusi się zaś spróbować z tym podjazdem na razie 3:1 mam z nim. Niebieski cały do podjechania, początek jedynie coś tam daje w dupę później łatwo! Jak bd w czw pogoda to się przejadę sam na Grabową sprawdzę warunki, wtedy niebieskim pojedziemy jakby coś tam nie tak było
biker90 Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Wiecie co jak tak patrzę to sobota ma być fajna, a poniedziałek hmm deszcz wróżą Więc trzeba obserwować pogodę i wybrać tak by nas nie złapało w górach deszcz czy może nawet śnieg
MartinH Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Jest ktoś chętny zrobić tę trasę w sobotę? Ja w poniedziałek odpadam, a chętnie bym się przejechał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.