atizylak Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Rengar byliśmy tam pod koniec zeszłego roku. Niestety sami niekiedy szukaliśmy naszej trasy. MartinH, ja niestety jutro do roboty idę.
Rengar Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Dla tego właśnie na pierwszy raz chciałbym jechać z kimś kto zna tereny\trasy. Nie musi to być już, może być jak będzie cieplej, za miesiąc, dwa.
mewek Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Ja znam bardzo fajne trasy w okolicach Zawiercia, Ogrodzieńca, Podlesic, Złotego Potoku, ale sama zawsze jeżdżę z mapą i odkrywam nowe tereny. Także jakbyście organizowali jakiś grupowy wypad na Jurę to też się piszę
biker90 Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Też bym się pisał na Jurę, ale bez opcji pociąg! Tam i nazot na kole Na Ogrodzieniec, a potem na Częstochowę czerwonym szlakiem polecam!
MartinH Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Przy Twojej nodzie to pewnie nie problem, ja już miałem raz okazję zrobić ok. 100 km po Jurze i już więcej w takie interesy nie wchodzę A tak pozatym to wybiera się ktoś jutro na Hałdy bo chętnie bym wpadł
mewek Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Szkoda czasu na dojazd na kole. Na Jurze jest tyle ciekawych tras, że można na miejscu w terenie zrobić te 100km Chyba, że mówimy o trasie dojazd na rowerze + kilka godzin jazdy w terenie + powrót na rowerze - taka całodniowa wycieczka, też mogłoby być fajnie
DEVILEK Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Jedziemy jutro na hałdy, ale nie mam zielonego pojęcia o której godzinie. Tomek rano da mi dopiero znać, jak czasowo będzie u niego dzień wyglądać. Sądzę, że około 11 będziemy startować, ale to tak pewne na 90%.
MartinH Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Marcin masz do mnie numer, daj mi znać tak godzinę wcześniej, ja i tak do Kato podjadę sobie autem, bo jazda po asfalcie już mnie nudzi i wk...
biker90 Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Eeee tam to nie są góry by dojechać to jakieś 65km z kato do Ogrodzieńca potem około 50-70km tymi szlakami i powrót na kole to też żaden wysiłek! Lepiej wcześniej wstać i wyjechać jak dzień taki ładny i długi staje się. Góry to co innego, tam inne tempo niż emeryta nie wchodzi w rachubę, bo się nie da chyba, że na zjazdach A co do jutra to Ja niestety odpadam sprawy rodzinne
DEVILEK Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Ok, nie ma sprawy. Jak tylko od Tomka dowiem się, o której godzinie się spotykamy, to dam Ci znać
MartinH Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Eeee tam to nie są góry by dojechać to jakieś 65km z kato do Ogrodzieńca potem około 50-70km tymi szlakami i powrót na kole to też żaden wysiłek! Lepiej wcześniej wstać i wyjechać jak dzień taki ładny i długi staje się. Góry to co innego, tam inne tempo niż emeryta nie wchodzi w rachubę, bo się nie da chyba, że na zjazdach Filip, wybrałem się dziś w Dolomity i do Segietu, ode mnie to jakieś 13 km w tym jakieś 10 asfaltem, i powiem Ci szczerze że wolałbym podjechać tam autem i pojeździć aż sił braknie, bo nie ma nic lepszego niż jazda w pagórkowatym terenie, gdzie mamy szybkie i techniczne zjazdy oraz techniczne podjazdy i dużo singli, od nudnego asfaltu gdzie tylko pedałujesz i nie czujesz żadnej przyjemności. Ale być może ja się starzeję, albo po prostu xc wciągnęło mnie jak nigdy PS: Ale rozumię Cię (lub staram się rozumieć), ja też kiedyś jeździłem w większości po asfalcie, i liczyły się kilometry oraz średnie prędkości, ale teraz przeważa fun
Mon5teR Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Takie tam dzisiaj skromne km http://monster.bikestats.pl/1119427,Samotnie-loty.html
biker90 Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Z reguły jak się da wybieram dukty leśne asfalt fajny na dojazdy jak i w lesie.
Pinio5 Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 A może ktoś chętny do Żywca wyjazd z Doliny 3 Stawów, lasami do Lędzin, kolejno asfaltem Bieruń, Oświęcim, Góra Żar i Żywiec powrót pociągiem do Kato ?Również można wybrać się do Szczyrku asfaltem, wjazd na Skrzyczne wyciągiem jakiś fajny zjazd i na pociąg do Łagiewnik. Mogę też skoczyć na Jurę jednak bardziej preferuje góry.
blackiwan Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Ja jestem chętny,ale za tydzień,bo będę miał do przetestowania coś takiego Oczywiście góry jak najmniej asfaltu. Najlepiej Szczyrk i okolice
DEVILEK Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Za tydzień, ale to na razie plan ... Ustroń - Wisła szlakiem po grzbietach. W tygodniu pewnie damy dokładnie znać, co i jak. Co to za cudo ? Z obrazka coś wywnioskować nie potrafię. Fox z Kashima się w oczy pięknie rzuca
OsMaxx Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 STUMPJUMPER FSR EXPERT CARBON EVO 29 jeśli mogę wyręczyć ;-)
grzegorzkm Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 no i nareszcie Pszczyna zaliczona , moj osobisty rekord pobity w nie całe 2 godzinki dojechałem, w drodze powrotnej w Bieruniu spotykam ekipe piknikowa irazem krecimy juz do domu Wyszło mi dzis 132 km
MartinH Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Ja w weekend machnąłem ok. 100 km i ponad 1200 m w pionie. Wczoraj Dolomity, Segiet (i to wg. mnie najlepsze miejsce w okolicy do wyszalenia się ) i Księża Góra, a dziś okolice Rogoźnika. Myślę, że jestem już gotów na Góry PS: I wkońcu chyba się dogadujemy z filtrem polaryzacyjnym
DEVILEK Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Za to ja dzisiaj tu nie pasuję 30km, w dwie godziny Zabrałem Sabinę na hałdę w Murckach. Wjechała, nie prowadziła Dalej ognisko, browarek i powrót ( o dziwo szybszy, niż dojazd ). http://devilek.bikestats.pl/1120334,81-Relaks-w-trasie-i-na-Murckach.html Ale 2 x wjazd i 2 x zjazd z kreski poszedł
Rengar Napisano 7 Kwietnia 2014 Napisano 7 Kwietnia 2014 To i ja się pochwalę. Wczoraj zaliczyłem swój pierwszy wjazd i zjazd na górę- Klimczok:-) PS. rowerem Cube Aim Disc 29
katowiczanin Napisano 7 Kwietnia 2014 Napisano 7 Kwietnia 2014 Za to ja dzisiaj tu nie pasuję 30km, w dwie godziny Zabrałem Sabinę na hałdę w Murckach. Wjechała, nie prowadziła Dalej ognisko, browarek i powrót ( o dziwo szybszy, niż dojazd ). http://devilek.bikestats.pl/1120334,81-Relaks-w-trasie-i-na-Murckach.html Ale 2 x wjazd i 2 x zjazd z kreski poszedł Też w niedzielę na Murckowskiej hałdzie śmigałem, ale znacznie wcześniej )
Pinio5 Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 Ja za to w Niedziele zaliczyłem piaskownice 100km
MartinH Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 Za tydzień, ale to na razie plan ... Ustroń - Wisła szlakiem po grzbietach. W tygodniu pewnie damy dokładnie znać, co i jak. Coś więcej wiadomo, bo bym się pisał na taki wypad Ewentualnie można by trochę zmodyfikować trasę i jechać do Goleszowa, a stamtąd przejechać przez Tul, Małą Czantorię i stamtąd już właściwą trasą, znam tam kilka fajnych miejscówek, które poznałem na rajdzie
biker90 Napisano 8 Kwietnia 2014 Napisano 8 Kwietnia 2014 bez telewizorów poprosimy, to już wtedy nie zabawa na ht jechać ani przyjemność
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.