Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Za tydzień to ja też planuję góry, ale w trochę innym charakterze, na rajdowo ;)

Wczoraj pojeździłem trochę po okolicach i pomimo 10st. i słońca stopy zmarzły mi strasznie.

Napisano

Za tydzień to ja też planuję góry, ale w trochę innym charakterze, na rajdowo ;)

Wczoraj pojeździłem trochę po okolicach i pomimo 10st. i słońca stopy zmarzły mi strasznie.

Napisano

Mnie jak coś by niedziela pasowała bo w sobotę do roboty. Nie wiem jak moje kolana, ostatnio wyszedłem na rower(15km) to mnie zaczęły boleć, ale mam nowe siodełko zakupione więc w niedzielę bym się pisał jak coś.

Napisano

Co do Gór to raczej co mało wymagającego i niezbyt z przewyższeniami, bo w górach piździ jak cholera i nikaj to sympatyczne nie jest.

Zaraz pomyśle i ci napisze jak góry to gdzie

Napisano

To w takim razie się niedogadamy bo ja chciałem zrobić koło 50km w terenie i dużo przewyższenia. Zaraz ci wyśle mojąpropozycje. To trzeba jechać bez zatrzymania to będzie gorąco

Napisano

Klaudek tak jak dzwoniłeś do mnie, nie tyle przewyższenia ino tyle, żeby art&agd było w miarę mało. A o przewyższenia mogą być, dawaj propozycje, moją tak na oko znasz

Napisano
Jakby się ktoś chciał zabraćto jedziemy o 6.55 z katowic do Rycerki. Potem na Wielką Racze - > Zwardoń. I jeśli nam starczy sił to na jaworzynke i do wisły.

Napisano

Dzięki Klaudek za wypad, tym razem to chyba najtrudniejszy z możliwych był. Trudniej się już nie da. Tyle błota to jam jeszcze nie widział i tyle zjazdów co zjechać się nie da, a i zejść graniczyło z cudem bez gleby

Relacja z wypadu: http://gizmo201.bikestats.pl/1053667,Blotnisty-Niebieski-Szlak-od-Navot-Przelecz-Glinka.html

Gdyby napisaliście gdzie jedziecie to bym Wam powiedział ze tam błota mnóstwo i szlak dosyć ciezki , na Oszuscie nawet w lato przy pięknej pogodzie jest błoto , a zejścia z Oszusta czy Switkowej nie macie  się co wstydzić nawet endurowcy nie daja tam rady :laugh:

Napisano

Gdyby napisaliście gdzie jedziecie to bym Wam powiedział ze tam błota mnóstwo i szlak dosyć ciezki , na Oszuscie nawet w lato przy pięknej pogodzie jest błoto , a zejścia z Oszusta czy Switkowej nie macie  się co wstydzić nawet endurowcy nie daja tam rady 

Powiadasz endurowcy, to znak że poje### nas konkretnie  :woot:  To ja już wolę Pilsko zdecydowanie 100-kroć łatwiej  :laugh:

Napisano

Przesadzasz @biker90 i to mocno. Szlak jest banalnie łatwy za wyjątkiem obydwu wymienionych zejść. Ile tego jest z 1 km. A że mamy listopad i jest to wąska ścieżka graniczna to nie ma się co dziwić, że było sporo błota. Co do możliwości zjazdu to jak ktoś tam da radę to niech to nagra bo materiał za długi by nie był. Bardzo rzadko idzie spotkać w Beskidach tak długi, dziewiczy odcinek co już samo w sobie kwalifikuje go do jednego z tych najlepszych. Ja tam wracam ale już na suche warunki.

Napisano

Oj chyba się nie rozumiemy albo masz jakieś dziwne podejście na sprawę. Mam tam nie wracać bo z tych powiedzmy 18 km jest raptem niecały 1 km zejścia?? Tych dwóch odcinków nikt nie zjedzie więc w czym problem. To jest bardzo fajny szlak tylko trzeba się tam wybrać jak jest sucho. Wtedy jest to całkiem inna jazda. Ja się też tam pechowo wpakowałem w błoto i też byłem na nie ale po minięciu rezerwatu zdanie zmieniłem.

Napisano

No i Oszusta można łatwo łyknąć bokiem :thumbsup:

...choć traci się dwa fajne okienka widokowe

Ten szlak jak dla mnie bardzo fajny i dający dużo frajdy z jazdy

Napisano

Dla mnie to nie kłopot. Napisz coś więcej. Tuż przed podejściem odchodzi taka szersza niby droga w lewo. To masz na myśli @detonator czy coś pomieszałem i to nie w tym miejscu??

Napisano

Z tego co pamiętam, to przed tablicą informacyjną Rezerwatu Oszast, odchodzi wąska ścieżka w prawo ( jadąc z przełęczy Glinka )

Jak napisał kolega @beskid, szlak fajny na sucho, choć i na mokro ma swój klimat.

Generalnie, to cały Raczański Wór jest genialnym miejscem w Beskidzie Żywieckim :thumbsup:

Napisano

Tak masz rację tam była w prawo ścieżka przy Oszuscie jak druga wcześniej też można było w prawo by ominąć. Po fakcie się o tym skapłem, jak już w domu byłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...