A2i Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 Zablokowany temat - dam radę, wykorzystam @stu jako napęd zastępczy xD. Koniec spamu z mojej strony . trupek jest 2 część http://www.forumrowerowe.org/topic/146153-park-chorzowski-grupa-rowerowa-legendy-i-mity/?do=findComment&comment=1363892
Stujumper Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 Panowie tak krótko, zeby nie robic Offtopu bo widze, ze admin ma na nas parcie Padł nowy rekord, ale nie na pętli tylko istnienia nowego tematu...! Normalnie mistrzostwo swiata, nawet nie zdążyłem sie udzielić, a tu juz zamknięty :0
A2i Napisano 6 Września 2013 Napisano 6 Września 2013 Panowie tak krótko, zeby nie robic Offtopu bo widze, ze admin ma na nas parcie Padł nowy rekord, ale nie na pętli tylko istnienia nowego tematu...! Normalnie mistrzostwo swiata, nawet nie zdążyłem sie udzielić, a tu juz zamknięty :0 nie mam słów... ale poczytać możesz co tam się działo
biker90 Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 Tak to jest Stu jak się zaczyna obrażać innych to potem admin zamyka, a i tak był poblazliwy, że banów nie podawał. A tak na serio kto dziś się wybiera się na Night Biking My z Łukaszem i paczką znajomych z Mikołowa jedziemy
MartinH Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Mój dzisiejszy wypad w góry był troszkę inny niż ten do którego się przyzwyczaiłem, po pierwsze był samochodem, po drugie mocno skrócony, a po trzecie po raz kolejny udowodnił, że kask ratuje zdrowie/życie. Dlatego przed następnym wyjazdem widzę wszystkich w kaskach. I nie wmawiajcie sobie, że go nie potrzebujecie, że jedziecie bezpiecznie itp, nie ma bezpiecznych zjazdów, ten dzwon to był przypadek, po prostu awaryjna sytuacja, po prostu pech...
PaulinaKatowice Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Uuu.. wygląda groźnie ;/, ale mam nadzieję, że wszyscy wrócili cali?
MartinH Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Tak wszyscy cali, aczkolwiek kumpel jest mocno potłuczony.
A2i Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 ... kumpel jest mocno potłuczony. już myślałem, że to Ty miałeś dzwon :/ kask wygląda tragicznie... co z kolegą ?
MartinH Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Problem z obojczykiem, złamany nos i ząb i trzy szwy na czole.
A2i Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Problem z obojczykiem, złamany nos i ząb i trzy szwy na czole. współczuję :/ to gdzie Wy jeździliście ???
MartinH Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Skrzyczne, szybki zjazd w kierunku Malinowskiej, po prostu chwila nieuwagi, pech.
grzegorzkm Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 kiepska sprawa , wyobrazam sobie jak to musiało wygladac , ja tam mam ok 60km/h przewaznie , to musieliscie miec podobnie , ehh strach myslec , dobrze ze chłopak zyje ps co do kaskow jasna sprawa , znam tylko jednego ktory nie jezdzi w kasku ze wzgledow bezpieczenstwa , przynajmniej tak twierdzi
trupek Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Też takiego jednego znam i pewnie jest to jedna i ta sama osoba. W tej sytuacji w najlepszym wypadku byłoby pęknięcie czaszki gdyby nie kask. Ps: co do osoby której się to przytrafiło to mega fart, że tylko takie obrażenia poniosła bo w tym miejscu naprawdę osiąga się znaczną prędkość - szybkiego powrotu do zdrowia.
biker90 Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Ja też znam tą osobę i już nie będzie jeździć bez kasku od najbliższego sezonu, wiem że na to czekacie ino. A tak serio to znam więcej takich osób, jak to mówią wszystko ma swoje zalety i wady.
MartinH Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Ziom, a jakie są wady jazdy w kasku, zburzy Ci się fryzura? Grzegorz, 6 dych na pewno nie było, ale wysokie 4 dychy mogły być, dlatego ja wolę te wolniejsze techniczne zjazdy niż te szybkie, jakoś czuję się na nich bezpieczniej. I powolutku przekonuję się do fulla, trzeba tylko poszukać jakiejś sensownej ramy i poprzekładać graty z Krossa
lasq Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Kurczę, niefajnie to wygląda na zdjęciu, dobrze że nic poważniejszego się nie stało. Życzę zdrowia koledze A z innej beczki, patrze na to co się dzieje za oknem i mi smutno. Weekend był bezrowerowy bo musiałem jechać do Wrocławia, liczyłem, ze w tygodniu coś pokręcę, a tu klops. Niby można jeździć w deszczu, ale jakoś motywacja mniejsza, a w górach to nawet niebezpiecznie. Tak czy siak ważne żeby do soboty się wypogodziło, bo rozumiem, ze na 14 zbiera się sroga ekipa? Jakieś wstępne propozycje trasy?
Gość Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 a co z rowerem się stało ? uszkodzenia mam na myśli
grzegorzkm Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 ja w piatek wybrałem sie w B. Mały , niestety nie przejechałem zaplanowanej trasy z powodu kłopotow z zaladkiem , ale dla zapalencow podjazdow polecam zołty szlak asfaltem z Zarnowki na Hrobacza Łake kilka fotek https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/BMaY06092013 I powolutku przekonuję się do fulla, trzeba tylko poszukać jakiejś sensownej ramy i poprzekładać graty z Krossa no ja tez tak miałem jak zaczynałem jezdzic po gorach , najpierw jeden HT pozniej lepszy HT i w koncu kupiłem full-a , a teraz nie wyobrazam sobie jazdy HT po szlakach gorskich. Musisz sie zastanowic jak bedziesz chciał jezdzic , jesli tak jak dotychczas na HT tylko płynnie przejezdzac przeszkody to zwykły szlakiec o skoku 140/140mm starczy , jesli jednak rajcuje CIe jazda po TV przeplatanych korzeniami to polecam rower do enduro o skoku 150 - 170 mm/150-180mm
MartinH Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Grzegorz, na Enduro mam za małe jajca Myślałem o czymś XC, max. 120/120.
grzegorzkm Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Grzegorz, na Enduro mam za małe jajca Myślałem o czymś XC, max. 120/120. kupisz 120 a za poł roku bedziesz szukał 140 , a jeszcze pozniej 160 , lepiej miec wiecej skoku niz mniej , nikt nie bedzie cie zmuszał do jazdy po tv od razu , ale jak zakosztujesz jazdy po wertepach i stwierdzisz ze czas na cos wiekszego to znow bedziesz musiał wymieniac rame a tak juz bedziesz miał i podczas podnoszenia skill-a wybierał coraz trudniejsze trasy . Zreszta moge dac ci sie przejechac na moim i zobaczysz jak jest
lasq Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 no ja tez tak miałem jak zaczynałem jezdzic po gorach , najpierw jeden HT pozniej lepszy HT i w koncu kupiłem full-a , a teraz nie wyobrazam sobie jazdy HT po szlakach gorskich. Musisz sie zastanowic jak bedziesz chciał jezdzic , jesli tak jak dotychczas na HT tylko płynnie przejezdzac przeszkody to zwykły szlakiec o skoku 140/140mm starczy , jesli jednak rajcuje CIe jazda po TV przeplatanych korzeniami to polecam rower do enduro o skoku 150 - 170 mm/150-180mm Podepnę się pod temat, bo też obecnie jeżdżę na HT i myślę o inwestycji w fulla, tylko właśnie kompletnie nie wiem w jakie zawieszenia celować. Ogólnie czytając fora endurackie to mam wrażenie, że im większe zawieszenie tym lepiej, a przecież wiadomo że każde ustawienie ma swoją wadę i zaletę. Pytanie czy taki typowy endurak o zawieszeniu 160+ będzie jakoś w miarę sensownie podjeżdżał? Wolałbym rower, którego nie będzie trzeba wypychać na każda stromą górkę. Z drugiej strony jeżdżę głównie po Beskidzie Śląskim, a tu jak wiadomo TV są prawie wszędzie, mniejsze lub większe. Wiec może jednak duży skok ma sens? Fajnie przeczytać opinię kogoś bardziej doświadczonego, bo w życiu nie siedziałem na fullu nawet, nie mówiąc o ujeżdżaniu go w górach, także totalnie nie mam pojęcia czego się spodziewać.
grzegorzkm Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Podepnę się pod temat, bo też obecnie jeżdżę na HT i myślę o inwestycji w fulla, tylko właśnie kompletnie nie wiem w jakie zawieszenia celować. Ogólnie czytając fora endurackie to mam wrażenie, że im większe zawieszenie tym lepiej, a przecież wiadomo że każde ustawienie ma swoją wadę i zaletę. Pytanie czy taki typowy endurak o zawieszeniu 160+ będzie jakoś w miarę sensownie podjeżdżał? Wolałbym rower, którego nie będzie trzeba wypychać na każda stromą górkę. Z drugiej strony jeżdżę głównie po Beskidzie Śląskim, a tu jak wiadomo TV są prawie wszędzie, mniejsze lub większe. Wiec może jednak duży skok ma sens? Fajnie przeczytać opinię kogoś bardziej doświadczonego, bo w życiu nie siedziałem na fullu nawet, nie mówiąc o ujeżdżaniu go w górach, także totalnie nie mam pojęcia czego się spodziewać. wbrew panujacym opiniom podjazd pod gore full-em o skoku 160/160 wcale nie jest trudniejszy niz HT o skoku 100mm(podjazd czerwonym szlakem z Ustronia Zdroju na Rownice podjechałem na HT i na Full-u do tego samego miejsca) , no moze troche z powodu innej pozycji na rowerze jest trudniej , ale mozna kupic amor z regulacja skoku i nim regulowac skok na podjazd czy zjazd. Co do wielkosci skokow , wg mnie jesli jezdzisz amatorsko i daleko Ci do DH jak i skakania z 1 metrowych jak i wiekszych dropow to zawieszenie 2x150 powinno juz wystarczyc, ja mam skoki 170/160 i tylko raz dobiłem amorka i przeleciałem z tego powodu przez kierownice , a było to w bikeparku na Palenicy na czarnej trasie DH. Zreszta sa sklepy ktore wypozyczaja rowerki testowe , takze mozna sprubowac jak jest i sie zastanowic.
erzurum Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 ja polecam 120/120 na dużym kołu i wszędzie popłyniecie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.