Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wypadu zadroszcze, sam kiedyś jechałem podobną trasę i także uważam że na razie to trasa nr 1. Arian - widzę że u ciebie góry bez otb to nie góry ;)

Napisano

Wypadu zadroszcze, sam kiedyś jechałem podobną trasę i także uważam że na razie to trasa nr 1. Arian - widzę że u ciebie góry bez otb to nie góry ;)

Klaudiusz no na każdym wypadzie ktoś zalicza :) ciekawe kto będzie następny w kolejce :P

Napisano

Jakie plany na weekend  :icon_question:  Gdzie jedziemy tym razem  :icon_question:

ja niestety w tę najbliższą sobotę pauzuję :( ale czwartek i piątek południe mogę się gdzieś wybrać

Napisano

Pytanie trochę z innej beczki. Ktoś chętny na Sobotę i Niedziele do Zakopanego ?  Trasa jeszcze do wymyślenia. Spanie oczywiście w schronisku. Biorę samochód. Cena paliwa w obie strony to 100zł do podziału przez ilość osób.

Napisano

Ja z miłą chęcią, ale następny mój wolny weekend to dopiero 21/22.09. A pozatym jutro zawożę amortyzator do serwisu i pewnie będę go miał dopiero po weekendzie.

Napisano

Podejżewam że po kilku wypadach w góry szprychy się poluzowały a siła działająca na lecący bezwładnie rower jest dosyć spora i centra gotowa. Okazło się że wycentrować się nie da i musiałem nową obręcz kupić.

A rower naprawdę szanuje lecz podczas jazdy poprostu uzywam go do tego celu do jakiego jest przeznaczony rower górski - a usterki to niestety chleb powszedni ;(

Napisano

W instrukcji krossa też pisze żeby po błocie nie jeździć. Także jak będzie błoto na trasie to rower pod pachę i z buta. Śmieszni są.

Dokładnie, czego oni nie wymyślą  :teehee:

Napisano

Panowie, śmieszni to jesteście Wy. Każdy producent się zabezpiecza na ewentualne usterki, które mogą się pojawić w przypadku przeciążenia lub używania w trudnych/sportowych warunkach.

Producenci samochodów działają w ten sam sposób, są informacje o max. ładowności, a w przypadku niektórych samochodów, nawet tych bardzo sportowych pisze o utracie gwarancji w przypadku użytku sportowego, typu jazda po torze (np. Nissan GT-R) ;)

Napisano

Producenci samochodów działają w ten sam sposób (...)

A zabraniają jazdy w deszczu pod rygorem utraty gwarancji? I pytanie dodatkowe: to że są producentami większych pojazdów sprawia, że mają rację?

To 100kg z poprzedniej strony, to jakieś szaleństwo. Ogrom rowerów na europejskim rynku projektowany jest pod limit 120kg. Na amerykański często 136kg. I limit ten liczony jest dla rowerzysty z bagażem, ale bez wagi roweru.

Napisano

Limit wagi podany przez Krossa wcale nie jest głupi.W górach jazda na tanich tarczówkach to mordęga i proszenie się o wypadek więc się zabezpieczyli.Zresztą rama może wytrzymać wiele ale np. koła mają juz swoje ograniczenia. 100 kg to norma...

Napisano

Trochę mi się plany zmieniły i wracam z kawalerskiego z sobotę, więc może ktoś chętny na jakieś góry w niedzielę? :D

Marcin a co powiesz na wypad 14 wrzesnia w sobote ?

teraz sobota i niedziela niestety mi odpadają... jutro po 14 ruszam w traskę jak masz ochotę :)

Napisano

14 jestem na weselu, a jutro o 14 pewnie będę w trasie do Ostrawy ;)

Niedzielę i tak jestem w górach bo mam ekipę z roboty co jedzie autem, ale zawsze wolałem spytać bo z wami mi się jeździ lepiej :)

Napisano

14 jestem na weselu, a jutro o 14 pewnie będę w trasie do Ostrawy ;)

Niedzielę i tak jestem w górach bo mam ekipę z roboty co jedzie autem, ale zawsze wolałem spytać bo z wami mi się jeździ lepiej :)

miło to słyszeć :) ale szkoda, że 14 Cie nie ma :/ wrzucę później jakieś propozycje... może ktoś się skusi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...