MartinH Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 A do tej Rajczy w sobotę którym się pociągiem wybieracie? 7.31 z Katowic? Pociąg myślę, że ten o 6:58, na miejscu 9:21. Pociągi powrotne ze Zwardnia o 16:52 / 17:45 / 19:52. Ewentualnie jest plan aby ze Zwardonia zaliczyć Kubalonkę i zjechać do Wisły Głębce wtedy powroty o 18:17 / 19:31. Ale to wszystko zależy jakie będziemy mieć tempo, czy będzie się nam chciało i jaka będzie pogoda Ja postaram się kogoś jeszcze skołować, a jak nie to i w trójkę damy radę
A2i Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Asia, Paulina, Filip dzięki za dzisiejszy trening ponizej wrzucam mapkę poglądową z naszą "częściowo" wspólną traską
biker90 Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Ja również dzięki mi wyszło ciut ponad 88km, Paulinie pewnie około setki
PaulinaKatowice Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Też Wam dziękuję, u mnie 105 km- a miał być lajtowy trening
lasq Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 W sumie przekonaliście mnie żeby jechać z Wami, taki luźny wypad w góry na pewno będzie przyjemniejszy niż żyłowanie się na maratonie No i nie ma 80 zł wpisowego ^^ Także ja jestem zdecydowany na praktycznie 100%, jeszcze tylko muszę wymyślić jak się z Wami spotkać
A2i Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 W sumie przekonaliście mnie żeby jechać z Wami, taki luźny wypad w góry na pewno będzie przyjemniejszy niż żyłowanie się na maratonie No i nie ma 80 zł wpisowego ^^ Także ja jestem zdecydowany na praktycznie 100%, jeszcze tylko muszę wymyślić jak się z Wami spotkać skąd jesteś? trase pociągu znasz, więc możesz wskoczyć gdzieś po drodze jeśli Górki Wielkie to Twoje miejsce zamieszkania..
lasq Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Z Górek, z Górek. Nie no opcje są dwie, mogę wskoczyć do pociągu w Bielsku albo po prostu pojechać do Rajczy na rowerze, w sumie bardziej mnie kusi ta druga opcja.
A2i Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Z Górek, z Górek. Nie no opcje są dwie, mogę wskoczyć do pociągu w Bielsku albo po prostu pojechać do Rajczy na rowerze, w sumie bardziej mnie kusi ta druga opcja. lasq przeglądałem Twoje zdjęcia z Austrii... to musiał być świetny wypad, a swoją drogą to Ty pro-biker jestes niezłą trasę wykręciłeś
lasq Napisano 27 Sierpnia 2013 Napisano 27 Sierpnia 2013 Dzięki, dzięki - wypadzik faktycznie świetny, chociaż w założeniu miał być ponad 2x dłuższy, no ale wyszło jak wyszło. Żałuję tylko że nie podjechaliśmy na Stelvio bo to taka rowerowa mekka trochę, ale może jeszcze kiedyś się uda. Co do bycia pro to bym nie przesadzał, jeszcze niedawno formy w ogóle nie było, teraz faktycznie trochę przycisnęliśmy z kumplem w tej Austrii to może dzięki temu nie odpadnę od razu na wyjeździe z Wami ^^
A2i Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 trochę przycisnęliśmy z kumplem w tej Austrii to może dzięki temu nie odpadnę od razu na wyjeździe z Wami to raczej my odpadniemy
grzegorzkm Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 a ja wczoraj zaliczyłem Rysianke , chciałem jechac na Pilsko ale jednak moja kontuzja dała znac o sobie i troszke skrociłem droge. Pare ostatnich fotek to czerwony , ktorym to mieliscie jechac z Filipem na Pilsko , pewnie nieslibyscie rowery na plecach , ciezko na full-ach w doł a do gore .... https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/ZabnicaRysiankaZabnica27082013
A2i Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Po prostu musiałem wstawić http://www.youtube.c...gNeikLhrMI#t=51 taa on dobry jest a muzyczkę niezłą wykręcił Pare ostatnich fotek to czerwony Grzegorz ciekawa trasa i fajne foty, lansik niezły może jednak wybierzesz się z nami w sobotę ?
grzegorzkm Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 taa on dobry jest a muzyczkę niezłą wykręcił Grzegorz ciekawa trasa i fajne foty, lansik niezły może jednak wybierzesz się z nami w sobotę ? niestety mam juz inne plany
lasq Napisano 29 Sierpnia 2013 Napisano 29 Sierpnia 2013 Mam nadzieje, że sobotnia wycieczka nie odwołana Plan jest taki, ze dosiadam się do Waszego pociągu w Bielsku, a wrócę prawdopodobnie na rowerze - bo jednak wolę zachować trochę więcej sił na zabawę w górach. Takze jeśli w ogóle wciąż jedziecie to 8:03 spróbuję Was znaleźć w pociągu w Bielsku PS. O ile jutro mi oddadzą rower z serwisu jak obiecywali, jak nie to wydrę siłą ^^
A2i Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 Mam nadzieje, że sobotnia wycieczka nie odwołana Plan jest taki, ze dosiadam się do Waszego pociągu w Bielsku, a wrócę prawdopodobnie na rowerze - bo jednak wolę zachować trochę więcej sił na zabawę w górach. Takze jeśli w ogóle wciąż jedziecie to 8:03 spróbuję Was znaleźć w pociągu w Bielsku PS. O ile jutro mi oddadzą rower z serwisu jak obiecywali, jak nie to wydrę siłą ^^ lasq będziemy pewnie standardowo na końcu składu
MartinH Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 Dokładnie, w Katowicach mamy odjazd o 6:58 więc standardowo widzimy się o 6:30-6:40 na dworcu Panowie obeznani w Beskidzie Żywieckim, na Przeł. Młada Hora są teoretycznie dwa szlaki rowerowe z Rajczy, pierwszy przez Rycerkę, a drugi przez Ujsoły, którym będzie lepiej wjechać, aby było jak najmniej pchania i asfaltu? Taki kompromis?
trupek Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 kolejeslaskie.com/pl/pages/83/przejazd-z-rowerem Regulamin o którym wspominałem na ostatniej wycieczce w góry, który mówi, że nie ma sensu kupować biletu za wczasu. Dotyczy to tylko Kolei Śląskich!
grzegorzkm Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 proponuje jechac przez Ujsoły , ale nie na Mlada Hore tylko na Przełecz Kotarz gdzie pozniej zielonym szlakiem dojedziecie do Rycerzowej. W Ujsołach skrecacie w prawo tak jak zielony szlak turystyczny , ok 1 km asfaltem i skreacie w lewo , uwaga przejzd przez rzeke Danielke płytki ale buty mozna zmoczyc , trwersem omijacie Muncuł , do przeł. Kotarz cały czas mozna jechac , a pozniej az do schroniska sa tylko krotkie momenty pchania . Aha od przeł. Kotarz do schroniska na Rycerzowej zielonym szlakiem. Od stacji kolejowej do Kotarza jest ok. 10km.
biker90 Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 kolejeslaskie.com/pl/pages/83/przejazd-z-rowerem Regulamin o którym wspominałem na ostatniej wycieczce w góry, który mówi, że nie ma sensu kupować biletu za wczasu. Dotyczy to tylko Kolei Śląskich! Daniel ten regulamin obowiązuje tam gdzie nie ma kasy biletowej na dworcu PKP, czyli w przypadku Katowic to nie przejdzie bo kanar ci powie, że mogłeś kupić bilet wcześniej skoro jest kasa biletowa na dworcu. ps. W Pszczynie się do mnie i Tomka o to doczepiła, że jest kasa więc bilet powinien być tam kupiony, a nie u niej! Na szczęście bilet sprzedała nam bo wyjaśnieniu, że ledwo na pociąg zdążyliśmy
Lapec Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 proponuje jechac przez Ujsoły , ale nie na Mlada Hore tylko na Przełecz Kotarz gdzie pozniej zielonym szlakiem dojedziecie do Rycerzowej. 2 tyg. temu szedłem z buta ten szlak, dobrze utrzymany, spokojnie do przejechania na kole prócz tak jak pisał Grzegorz 2 wypychów własnie za Kotarzem - odcinki może 100 metrowe ale strome
MartinH Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 proponuje jechac przez Ujsoły , ale nie na Mlada Hore tylko na Przełecz Kotarz gdzie pozniej zielonym szlakiem dojedziecie do Rycerzowej. W Ujsołach skrecacie w prawo tak jak zielony szlak turystyczny , ok 1 km asfaltem i skreacie w lewo , uwaga przejzd przez rzeke Danielke płytki ale buty mozna zmoczyc , trwersem omijacie Muncuł , do przeł. Kotarz cały czas mozna jechac , a pozniej az do schroniska sa tylko krotkie momenty pchania . Aha od przeł. Kotarz do schroniska na Rycerzowej zielonym szlakiem. Od stacji kolejowej do Kotarza jest ok. 10km. Dzięki Grzegorz, czyli jedziemy przez Kotarz A od Rycerzowej rozumiem, że niebieski jest ciekawszy na Przeł Przegibek niż czerwony? No i który jest bardziej hardcore'owy? Tzn, który łagodniejszy dla XC?
trupek Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 @biker90 Ja nigdy nie kupuję i zawsze jbc powołuje się na pkt " Osoba podróżująca z rowerem nie ma obowiązku zgłaszania braku ważnego biletu na przejazd/przewóz. Odprawy tych osób w pociągach uruchamianych przez spółkę Koleje Śląskie dokonuje się w trakcie kontroli bez pobierania opłaty za wydanie biletu w pociągu." w regulaminie nie ma nic o otwartej/zamkniętej kasie biletowej. Jak do tej pory 3x z rzędu miałem sponsorowany wyjazd przez Koleje Śląskie. Gdyby kanar był upierdliwy to pokaże mu regulamin i na pewno nie będę płacić dodatkowej prowizji.
biker90 Napisano 30 Sierpnia 2013 Napisano 30 Sierpnia 2013 Możliwe Trupek My trafiliśmy na służbistkę chyba, inaczej tego się nie da wytłumaczyć. Bo od razu z japą do nas gdzie mamy bilety było już chciał coś tam pisać to się udało ugadać na szczęście. Też wychodzę z założenia nie ma kanara to nie idę do niego, a nóż darmo przejazd będzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.