Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Da się dotrzeć z rowerem na Babią Górę ? tak sobie myślę, że można by od okolic Babiej Góry ruszyć nad jezioro Czorsztyńskie do Folsztyna trasą turystyczną (około 80 km) praktycznie ciągle w dół... lub ogólnie zmienić góry (skoro się znudziły) i ruszyć na Gorce, Pieniny... 

Napisano

Adrian, ja jestem za, aczkolwiek może byśmy zrobili Wielką Raczę i Rycerzową w nast. weekend, pasuje Ci ?

jutro będę wiedział co mam z weekendem :)

Napisano

Prawdopodobnie po drodze do Opola zahaczymy Św. Annę, A Ja tam czasami mam ochotę asfaltem polatać i pociskać przynajmniej prędkość i szybko się kilometry pokonuje. Góry Górami, Jura Jurą, może dla niektórych to się nie nudzi jednak coś innego zawsze warto poznać

Jak by co w sobotę wstępnie kierunek Opole z mojej strony, Irek34 też chętny jest, Devil Ty? Ktoś jeszcze?

Owszem, bym poleciał ; ale raczej większość szosami z ubocza, bo 200km z połową w terenie daje popalić.

Napisano

Adrian, ja jestem za, aczkolwiek może byśmy zrobili Wielką Raczę i Rycerzową w nast. weekend, pasuje Ci ?

trasa wymagajaca ale dla was to pikus , ogolnie polecam.

Polecam zaczac od Rajczy wg mnie łatwiej , na M.Rycerzowa szlakiem rowerowym mozna wjechac bez problemow po za kilkoma metrami wypychu.

Napisano

Moja propozycja na sobotę to:

Pociąg do Rajczy -> (czarny rowerowy) Hala Rycerzowa -> (czerwony) Wielka Rycerzowa -> (czerwony) Hala Rycerzowa -> (niebieski) Przeł. Przegibek -> (czerwony) Wielka Racza -> (czerwony) Zwardoń.

W zależności jaki będziemy mieli czas możemy pojechać dalej czerwonym do Soli i  stamtąd wrócić pociągiem :)

Ewentualnie czekam na rady bardziej doświadczonych górali czy coś zmodyfikować w trasie :)

Napisano

Wystartujcie w Zwardoniu i jak dojedziecie granicznym do Rycerzowej to powrót zielonym przez Muńcuł do Ujsoł, potem asfalt Rajcza i pkp.

A jak już z Rajczy, to na Rycerzową fajny jest czerwony, początek i koniec nieco stromy.

Napisano

Moja propozycja na sobotę to:

Pociąg do Rajczy -> (czarny rowerowy) Hala Rycerzowa -> (czerwony) Wielka Rycerzowa -> (czerwony) Hala Rycerzowa -> (niebieski) Przeł. Przegibek -> (czerwony) Wielka Racza -> (czerwony) Zwardoń.

W zależności jaki będziemy mieli czas możemy pojechać dalej czerwonym do Soli i  stamtąd wrócić pociągiem :)

Ewentualnie czekam na rady bardziej doświadczonych górali czy coś zmodyfikować w trasie :)

kto jeszcze z nami jedzie ?

Napisano

Na razie jest nas 2, jak ktoś chce się jeszcze dołączyć to śmiało :)

Paulina jedzie z nami :) a damy my tam wogóle radę ?

Napisano

Adrian to chyba pytanie retoryczne? :D

no taa :D

przydałoby się zebrać jeszcze paru ludzi...Darek? Filip? Daniel? Klaudiusz? 

Napisano

Paulina jedzie z nami :) a damy my tam wogóle radę ?

No jasne ze damy, czemu byśmy mieli nie dać ;)). Pamiętajcie, że ja zawsze specjalnie na zjazdach/podjazdach ( ;)) daje na siebie czekać, bo dbam o Wasze zdrowie i umożliwiam Wam odpoczynek :D

Napisano

No jasne ze damy, czemu byśmy mieli nie dać ;)). Pamiętajcie, że ja zawsze specjalnie ( ;)) daje na siebie czekać, dbam o Wasze zdrowie i daje Wam możliwośc odpoczynku :D

dobra dusza z Ciebie :D 

Napisano

dzisiaj od około 17:30 kręcimy po okolicach SEGIET oraz Chechło, Świerklaniec, wylot z Kato około 16:30, 17:30 ja się doczepiam w Bytom Szombierki, 17:40 oroya dołączy na NESTE KARB :) ktoś ma ochotę jeszcze z nami polecieć ?

Napisano

dzisiaj od około 17:30 kręcimy po okolicach SEGIET oraz Chechło, Świerklaniec, wylot z Kato około 16:30, 17:30 ja się doczepiam w Bytom Szombierki, 17:40 oroya dołączy na NESTE KARB :) ktoś ma ochotę jeszcze z nami polecieć ?

My startujemy o 16.20 w woli ścisłości spod NBP o ile nie zacznie pluć żabami, bo pogoda nie ciekawie się przedstawia  :yucky:

Napisano

A do tej Rajczy w sobotę którym się pociągiem wybieracie? 7.31 z Katowic? Bo jako, że wróciłem wcześnie jz wyprawy rowerowej to pośmigałbym coś w końcu z Wami bo się tak zbieram do tego i zebrać nie mogę. Tylko jeszcze się zastanawiam czy dojechać bezpośrednio do Rajczy rowerem czy do Bielska i tam wsiąść w Wasz pociąg.

Edit: Chociaż kurczę... w sobotę jest Bikemaraton w Wiśle - ciężki wybór :P

Napisano

Edit: Chociaż kurczę... w sobotę jest Bikemaraton w Wiśle - ciężki wybór  :P

dawaj z nami i nie marudź :P myślę, że tym po 6, ale to jeszcze kwestia ustalenia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...