Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Darku, Marcinie jestem za, tylko, że jak będzie się dla mnie zbliżać godzina "0" to ja sam niechciałbym po górach wracać na rowerze na pociąg.... po takowym zmęczeniu byłoby to nieodpowiedzialne i niebezpieczne :D

Napisano

Darku, Marcinie jestem za, tylko, że jak będzie się dla mnie zbliżać godzina "0" to ja sam niechciałbym po górach wracać na rowerze na pociąg.... po takowym zmęczeniu byłoby to nieodpowiedzialne i niebezpieczne :D

Nie widzę problemu, sam na pewno nie będziesz wracał, najwyżej we dwóch wrócimy :)

Napisano

Ustalcie wspólną trasę, po ciągle coś gmatwacie, trzecie osoby jak nie jadą to po co mieszają ino zamęt się robi tylko  :yucky:

Fajnie byłoby śmignąć większą ekipą więc może wspólnie ustalimy trasę tak by każdemu pasowała i wiedział na co się porywa w sobotę. Pociąg 6:03 czy 7:46 mi obojętne, lecz chciałbym wiedzieć jak to w końcu jest z tą trasą czy jedziemy na te dwie grupki co się podzieliły czy wszyscy razem. Nie ukrywam, że milej było by jak wszyscy razem  :woot:

Napisano

Adrian, zobaczymy jakie będziemy mieli tempo, jeśli trasa będzie w siodle to może nawet się zdarzyć tak, że po 10 godzinach będziemy w Milówce ;)

A pozatym to każdy ma zegarek, zobaczymy, o której odjeżdżają pociągi ze strategicznych miejsc i z wyprzedzeniem będzie można zmodyfikować trasę :)

Napisano

Lepiej chyba wstać godzine wcześniej i potem jak coś mieć luz niż potem musieć się śpieszyć. Jest też taka trasa. Wyamagająca kondycjnie ale niemal w 100% przejezdna.  Jechałem i bardzo polecam http://mtbistebna.pl/trasa-8.htm. Ale już się dostosuje do większości bo zgadzam się że ostatnio było bardzo fajnie.

Napisano

Moi mili trasa wyglądać będzie tak (uwzględniłem podpowiedzi Grzegorza)

Ustroń - (czerwony, asfalt) Równica - (niebieski) Orłowa - (niebieski) Trzy Kopce - (żółty) Smerekowiec - (żółty) Przełęcz Salmopolska - (czerwony) Malinowska Skała - (zielony) Zielony Kopiec - (zielony) Magurka Wiślańska - (czerwony) Magurka Radziechowska - (czerwony) Węgierska Górka - (czerwony) Żabnica - (czerwony) Słowianka - (czarny) Żabnica Skała - (czarny) schronisko na Hali Boraczej - (czarny) Hala Redykalna - (żółty) schronisko na Hali Lipowskiej - (niebieski) schronisko na Hali Rysiance - (niebieski) schronisko na Hali Lipowskiej - (żółty) Hala Redykalna - (czarny) schronisko na Hali Boraczej - (zielony) Milówka.

Łącznie, wychodzi 70 km.

Można skrócić do 56 km (bez wjazdu i zjazdu na Rysiankę)

Można również skrócić do 33 km (zakończyć w Węgierskiej Górce)

Pociąg z Katowic o 6.03 w Ustroniu jesteśmy o 7.48

Pociąg powrotny z Milówki 16.27 (Katowice 18.51) 17.40 (Katowice 19.48) 18.30 (Katowice 20.43) 20.28 (Katowice 22.40)

Pociąg z Węgierskiej Górki 16.36 (Katowice 18.51) 17.49 (Katowice 19.48) 18.45 (Katowice 20.43) 20.37 (Katowice 22.40)

Jak widzicie opcji jest masa, także myślę że nie będzie problemu z powrotem.

Z tego co pamiętam, jak szedłem tamtymi szlakami, to jest dość sporo asfaltu (na który da się wjechać ;-)), co również będzie miało wpływ na zwiększenie tempa jazdy.

Napisano

Ja dałem propozycję.

Teraz tylko potwierdźcie czy się piszecie na to czy nie.

Jak widzę to:

MartinH

A2i

trupek (plus jego kolega)

no i Ja

i zapomniany biker90 :)

.. jesteśmy chętni

ktoś jeszcze chętny?

Napisano

Ja dałem propozycję.

Jak widzę to:

MartinH

A2i

no i Ja

.. jesteśmy chętni

ktoś jeszcze chętny?

o mnie zapomniałeś Darek  :verymad:

Moi mili trasa wyglądać będzie tak (uwzględniłem podpowiedzi Grzegorza)

Ustroń - (czerwony, asfalt) Równica - (niebieski) Orłowa - (niebieski) Trzy Kopce - (żółty) Smerekowiec - (żółty) Przełęcz Salmopolska - (czerwony) Malinowska Skała - (zielony) Zielony Kopiec - (zielony) Magurka Wiślańska - (czerwony) Magurka Radziechowska - (czerwony) Węgierska Górka - (czerwony) Żabnica - (czerwony) Słowianka - (czarny) Żabnica Skała - (czarny) schronisko na Hali Boraczej - (czarny) Hala Redykalna - (żółty) schronisko na Hali Lipowskiej - (niebieski) schronisko na Hali Rysiance - (niebieski) schronisko na Hali Lipowskiej - (żółty) Hala Redykalna - (czarny) schronisko na Hali Boraczej - (zielony) Milówka.

Łącznie, wychodzi 70 km.

Można skrócić do 56 km (bez wjazdu i zjazdu na Rysiankę)

Można również skrócić do 33 km (zakończyć w Węgierskiej Górce)

Pociąg z Katowic o 6.03 w Ustroniu jesteśmy o 7.48

Pociąg powrotny z Milówki 16.27 (Katowice 18.51) 17.40 (Katowice 19.48) 18.30 (Katowice 20.43) 20.28 (Katowice 22.40)

Pociąg z Węgierskiej Górki 16.36 (Katowice 18.51) 17.49 (Katowice 19.48) 18.45 (Katowice 20.43) 20.37 (Katowice 22.40)

Jak widzicie opcji jest masa, także myślę że nie będzie problemu z powrotem.

Z tego co pamiętam, jak szedłem tamtymi szlakami, to jest dość sporo asfaltu (na który da się wjechać ;-)), co również będzie miało wpływ na zwiększenie tempa jazdy.

Kto jest za tą trasą łapka do góry.

Napisano

Ja dałem propozycję.

Jak widzę to:

MartinH

A2i

no i Ja

i zapomniany biker90 :)

.. jesteśmy chętni

ktoś jeszcze chętny?

już biker90

Napisano

ktoś jeszcze chętny?

Ja jestem chętny ale mnie niestety termin nie pasuje. Może następnym razem. Trupka już poznałem. Spoko bolo nawet z Niego. :D

Napisano

a to szkoda, nie ma bata żebym na 6:00 był w Katowicach

Napisano

Znaczy się team na Skoczów już nieaktualny? 70 km po górach to dla mnie zbyt hardkorowo...

Severian zawsze można skończyć wcześniej i jechać do domu z Wegierskiej Gorki a reszta pojedzie dalej, dla mnie 70 km to też troche dużo więc jak coś nie pojedziemy po prostu całej trasy.

Melduję, że będę o 5.40  ;)

Napisano

a to szkoda, nie ma bata żebym na 6:00 był w Katowicach

dlaczego nie możesz dojechać? nie masz jak? skąd chcesz dotrzeć?

Znaczy się team na Skoczów już nieaktualny? 70 km po górach to dla mnie zbyt hardkorowo...

severian spokojnie spokojnie :) połączyliśmy siły, ale ja tak jak pisałem muszę być o 20 w Bytomiu, zatem o 19 max w Kato, co może spowodować, że urwę się szybciej z eskapady :) poza tym, pojedziemy podobnym tempem jak ostatnio, więc na pewno dasz radę (skoro ja dałem) :)

Napisano

dlaczego nie możesz dojechać? nie masz jak? skąd chcesz dotrzeć?

severian spokojnie spokojnie :) połączyliśmy siły, ale ja tak jak pisałem muszę być o 20 w Bytomiu, zatem o 19 max w Kato, co może spowodować, że urwę się szybciej z eskapady :) poza tym, pojedziemy podobnym tempem jak ostatnio, więc na pewno dasz radę (skoro ja dałem) :)

A2i to najlepiej by Ci pasował pociąg  z Milówki o 16.27 (Katowice 18.51) czy 17.40 (Katowice19.48)? A z Węgierskiej Górki 16.36 (Kato 18.51) czy 17.49 (19.48) s

Napisano

@A2i

pierwszy pociąg z Rybnika jest w Katowicach 6:40, fury nie mam, a nie uśmiecha mi się jazda w nocy/nad ranem 40 km i potem niewyspany 70 km po górach :P

Napisano

no a nie masz pociagu do Ustronia z Rybnika ?

@A2i

pierwszy pociąg z Rybnika jest w Katowicach 6:40, fury nie mam, a nie uśmiecha mi się jazda w nocy/nad ranem 40 km i potem niewyspany 70 km po górach :P

Napisano

No jest taki pociąg .Przez Bohumin 8 godzin jazdy , z trzema przesiadkami  byłby na ósmą ;)  Ale to pkp jest durne.Tylko zaorać i posiać trawę ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...