Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mi tam obojętne, byle by jechać i byle by pogoda była i tak by było bez wypychu jak dla mnie, góry bez wypychu to nie góry lecz preferuje w siodle, jak bym chciał pochodzić to bym nie na rower tylko na pieszo się wybrał  :laugh:

Napisano

Ja bym widział sobotę tak:

dojazd pociągiem do Ustronia, a dalej:

wjazd asfaltem na Równicę - (niebieski) na Orłową - (niebieski) na Trzy Kopce - (żółty) na Smerekowiec - (żółty) Przełęcz Salmopolska - (czerwony) Malinowska Skała - (zielony) na Zielony Kopiec - (zielony) na Magurka Wiślańska - (czerwony) na Magurka Radziechowska - (czerwony) do Węgierskiej Górki - (czerwony) Żabnica - (czerwony) Słowianka - (czerwony) schronisko na Hali Rysiance - (niebieski) schronisko na Hali Lipowskiej - (zielony) schronisko na Hali Boraczej - (zielony) Milówka

Z tego co pamiętam, większość da się przejechać, ale pewnie znalazły by się odcinki z buta.

Powrót pociągiem z Milówki do Katowic (dla chętnych powrót na rowerze, nikogo nie będę zatrzymywał ani zniechęcał do powrotu rowerem do Katowic)

66 km po górach.

prognozy pogody:

http://www.mountain-forecast.com/peaks/Barania-Gora/forecasts/427

http://www.yr.no/sted/Polen/Schlesien/Wis%C5%82a/langtidsvarsel.html

Napisano

dajze pospac :) ja bym musial o 4 wstawac, jest weekend :D 7:46 to i tak wczesnie :)

Ewentualnie 6.03 jest pociąg. Im wcześniej w górach tym więcej czasu na spokojne kręcenie itp.

Napisano

chyba temu nie ... :D

To jest środek dnia !!!! Kto rano wstaje ten na rowerze na trasie nigdy nie staje !!!!  :laugh:

Napisano

chyba temu nie ... :D

W tym wieku i takie problemy...."łolaboga mo kłopot bo mu opod" hahaha

Ogólnie godzina wyjazdu pociągiem jest do ustalenia, ja osobiście mogę jechać o 6.03, ale jak większości pasuje 7.46, to nie widzę problemu.

Kwestia taka, żeby w końcu ludzie się zadeklarowali co do trasy, bo osobiście, wolę więcej zrobić po górach, a dojazd obskoczyć pociągiem (wcześniej proponowałem żeby w jedną stronę jechać pociągiem, ale po przemyśleniu, wolę więcej pojeździć po górach niż tłuc się tyle samym dojazdem)

Napisano

Wybór trasy skutecznie sugeruje 2 strony pociąg niestety. Ramowo się nie zmieścimy  :whistling:  Na każde 10km w górach trza liczyć 1 godzinę. Wybrałbym trasę Adriana jednak. Malinowska Skała i Rysianka w tym roku skutecznie mi zbrzydła ile razy tam można być  :yucky:

Napisano

Kwestia taka, żeby w końcu ludzie się zadeklarowali co do trasy, bo osobiście, wolę więcej zrobić po górach, a dojazd obskoczyć pociągiem (wcześniej proponowałem żeby w jedną stronę jechać pociągiem, ale po przemyśleniu, wolę więcej pojeździć po górach niż tłuc się tyle samym dojazdem)

Również wolę więcej po górach lecz rower nie służy wożenia go ciągle w pociągu, tylko jeżdżenia, niestety dni coraz krótsze, a powrót po ćmoku zbytnio mi się na kole nie uśmiecha więc z musu pociąg musi być  :sick: Z doświadczenia wiem, że ten wcześniejszy pociąg po 6 to lepsza opcja, więcej czasu na wszystko. Już ostatnio było gonienie się by zdążyć  :icon_exclaim:

Napisano

Jeśli będziecie ok 10:00 lub później wjeżdżać asfaltem na Równice to będziecie się mogli pościgać z zawodnikami startującymi w uphillu :D

Napisano

Jeśli będziecie ok 10:00 lub później wjeżdżać asfaltem na Równice to będziecie się mogli pościgać z zawodnikami startującymi w uphillu :D

Dla tego proponowałem pociąg o 6.03 :)

Napisano

Ja bym widział sobotę tak:

dojazd pociągiem do Ustronia, a dalej:

wjazd asfaltem na Równicę - (niebieski) na Orłową - (niebieski) na Trzy Kopce - (żółty) na Smerekowiec - (żółty) Przełęcz Salmopolska - (czerwony) Malinowska Skała - (zielony) na Zielony Kopiec - (zielony) na Magurka Wiślańska - (czerwony) na Magurka Radziechowska - (czerwony) do Węgierskiej Górki - (czerwony) Żabnica - (czerwony) Słowianka - (czerwony) schronisko na Hali Rysiance - (niebieski) schronisko na Hali Lipowskiej - (zielony) schronisko na Hali Boraczej - (zielony) Milówka

Z tego co pamiętam, większość da się przejechać, ale pewnie znalazły by się odcinki z buta.

Powrót pociągiem z Milówki do Katowic (dla chętnych powrót na rowerze, nikogo nie będę zatrzymywał ani zniechęcał do powrotu rowerem do Katowic)

66 km po górach.

prognozy pogody:

http://www.mountain-forecast.com/peaks/Barania-Gora/forecasts/427

http://www.yr.no/sted/Polen/Schlesien/Wis%C5%82a/langtidsvarsel.html

I o to chodzi, jestem za, im więcej km po górach tym lepiej :)

Napisano

Proponuję zmodyfikować trasę, 

Ze Słowianki na Rysiankę głównie wpych, 

Lepiej z WG pojechać na Boraczą, szlakiem albo asfaltem, jak kto woli, potem czarny i żółty na Rysiankę, wszystko w siodle.

A na koniec, koniecznie, zjedźcie niebieskim do Złatnej, najlepszy szlak w beskidach :) tylko nie zrażajcie się początkiem, jest stromo i trudno.

W tej wersji omija Was niestety zielony w dół z Lipowskiej na Boraczą (też jeden z najlepszych szlaków) no ale coś za coś.

Napisano

Jak będzie tak jak ostatnio to nawet na ostatni pociąg nie zdążymy, bo część będzie spychać/wypychać. Więc jak chcemy robić tyle po góry to musicie się spiąć bo inaczej kiepsko to widzę z waszej strony  :blink:

Pociąg na nas czekać nie będzie raczej

Napisano

Jak będzie tak jak ostatnio to nawet na ostatni pociąg nie zdążymy, bo część będzie spychać/wypychać. Więc jak chcemy robić tyle po góry to musicie się spiąć bo inaczej kiepsko to widzę z waszej strony  :blink:

Pociąg na nas czekać nie będzie raczej

A Ty nie pchałeś, nie schodziłeś ? Może pogadamy, za 10 lat, jak będziesz w wieku podobnym do mnie, nie będziesz już miał takiej kondycji, oraz bardziej czerwoną lampkę w głowie na zjazdach, niż obecnie.

O tym, że w Żywcu musieliśmy czekać w trójkę min. na Ciebie, to już zapomniałeś.

Napisano

Dlatego w jeździe po górach każdy ma swoje tempo, jeden szybciej wjedzie, drugi jest pierwszy na dole ;)

Ja mam zamiar w sobotę zrobić jak najwięcej kilometrów po górach, mogę jechać o 6 rano i wrócić o 21, byle jeździć po górach, bo jak ostatnio wybrałem się na znaną mi trasę, to mimo iż ją lubię i nawet ma jakieś tam przewyższenia to obrzydła mi strasznie, typowa jazda po Śląsku, tym bardziej pagórkowatym.

A pozatym szykuje mi się ciężkie kilka tygodni jeślichodzi o weekendy i to ostatni dzwonek, później już zostanie tylko końcówka września i mam nadzieję ładny październik :)

Napisano

A Ty nie pchałeś, nie schodziłeś ? Może pogadamy, za 10 lat, jak będziesz w wieku podobnym do mnie, nie będziesz już miał takiej kondycji, oraz bardziej czerwoną lampkę w głowie na zjazdach, niż obecnie.

O tym, że w Żywcu musieliśmy czekać w trójkę min. na Ciebie, to już zapomniałeś.

Czekać? Ruszyliśmy później od was to raz, bo nie wszyscy dojechali jeszcze wtedy, a dwa co mam wiek do tego? Pchać się pchało gdzie się totalnie jechać nie dało, co nie zmienia faktu, że trasa w górach musi być tak pomyślany by zdążyć na ostatni pociąg, a tu po ostatnim razie widzę, że może być ciężko! Więc tak jak mówię pociąg po 6 jest dobrym rozwiązaniem, a poza tym już jedna osoba powiedziała, że musi być max o 20 w Bytomiu więc trasa musi być tak by dało to radę zrobić. A nie tylko Ja i Ja Devil, bo coraz częściej ci się samolub załącza 

ps. W sobotę są zawody i raczej na Równicę się nie wbijemy: http://uphill.teltom.com.pl/index.php/program/edycja-2013/

Napisano

Dlatego w jeździe po górach każdy ma swoje tempo, jeden szybciej wjedzie, drugi jest pierwszy na dole ;)

Ja mam zamiar w sobotę zrobić jak najwięcej kilometrów po górach, mogę jechać o 6 rano i wrócić o 21, byle jeździć po górach, bo jak ostatnio wybrałem się na znaną mi trasę, to mimo iż ją lubię i nawet ma jakieś tam przewyższenia to obrzydła mi strasznie, typowa jazda po Śląsku, tym bardziej pagórkowatym.

A pozatym szykuje mi się ciężkie kilka tygodni jeślichodzi o weekendy i to ostatni dzwonek, później już zostanie tylko końcówka września i mam nadzieję ładny październik :)

Czyli z wrześniem masz podobną sytuację do mojej..;/

Zawsze można się na kilka ekip podzielić..

Ja MartinH, również był bym chętny żeby cały dzień w górach pojeździć, gdyby tylko pogoda dopisała, to nawet w dwójkę możemy tą 66 km trasę zrobić.

Napisano

Dokładnie Darek, nie musimy wszyscy jechać od punktu A do B, jeśli ktoś musi wcześniej wrócić lub chce wracać na rowerze to może wcześniej zakończyć wycieczkę.

Ja mogę wracać nawet i pociągiem o 21, ostatnio też wcale nie jechaliśmny na złamanie karku bo śmiało można było usiąść w Żywcu na jakąć pizzę i piwo i wrócić późniejszym pociągiem ;)

Ja w każdym bądz razie piszę się na te 66 km :)

Napisano

Widze ile ludzi tyle pomysłów.

Ja, Paulina, Filip ruszamy 7:46 z Kato. Ze względu na zawody na Równicy pokonamy ją żółtym szlakiem od Lipowskiej (najwyżej będzie wypych) zatem: Skoczów --> zółty na Równice --> zielony Dolinka Stołówka --> czerwony, później zielony na Gorki Wielkie --> Skoczów.

Komu odpowiada pojedzie z nami. Nikogo nie zmuszamy :)

Napisano

Proponuję zmodyfikować trasę, 

Ze Słowianki na Rysiankę głównie wpych, 

Lepiej z WG pojechać na Boraczą, szlakiem albo asfaltem, jak kto woli, potem czarny i żółty na Rysiankę, wszystko w siodle.

A na koniec, koniecznie, zjedźcie niebieskim do Złatnej, najlepszy szlak w beskidach :) tylko nie zrażajcie się początkiem, jest stromo i trudno.

W tej wersji omija Was niestety zielony w dół z Lipowskiej na Boraczą (też jeden z najlepszych szlaków) no ale coś za coś.

tutaj sie całkowicie zgadzam  , WG do Zabnicy i czarny na Boracza , pozniej tak jak pisze erzurum . A i nie spodziwajcie sie płynnej jazdy z Malinowskiej Skały w strone Magurki Radziechowskiej  , jechałem tam  na HT  tylko z Radziechowskiej zjezdzałem zielonym do Twrdorzeczki.

https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/201109#5649304706392375874

takie fragmenty to nierzadkość

tutaj macie moje foty , poszukajcie sobie  czesci trasy  od Malinowskiej  do Radziechowskiej  jest kilka fotek

https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/201109

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...