Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skoro dla was była masakra to co ja mam powiedzieć jak mój rower nigdy gór nie widział ;D Nie ma to jak pchanie roweru w spd kach albo trampkach w moim przypadku. 

Napisano

Natomiast jestem za tym aby kiedyś powtórzyć ten szlak w drugą stronę :D

Chyba Ci się zjazdy spodobały i nowy rower potrzebujesz ;) Owszem w drugą stronę byłoby znacznie łatwiej, ale czy aby przypadkiem nie trzeba za nami karetki i 10kg gipsu ?

Zjazdy, do zjechania, ale lepiej nie na  v'kach i nie lekko zjeżdżonych obręcząch, gdzie po 30s ostrego hamowania, słychać solidne tarcie.

Pepików na bank odpuszczam ; etap 1 i 2 nie dla mnie, resztę bym jakoś przejechał, ale momentami z bólem nie koniecznie rowerowym. Trasa na full'a, albo na kogoś z dobrą techniką.

Napisano

Chyba Ci się zjazdy spodobały i nowy rower potrzebujesz ;) Owszem w drugą stronę byłoby znacznie łatwiej, ale czy aby przypadkiem nie trzeba za nami karetki i 10kg gipsu ?

O tak, po dwóch tegorocznych wypadach w góry stwierdzam, że zjazdy to to co mnie kręci, niekoniecznie musi być szybko, ale jak jest technicznie i trudno to fun jest nie mniejszy :) Ale podjazdy też mnie rajcuję, jak jeszcze są po korzeniach i kamcolach to tym bardziej :)

Kondycję ciężko będzie mi poprawić, ale mam zamiar podszkolić technikę bo to myślę, że uda mi się szybciej niż poprawa kondycji ;)

Roweru póki co nie zmienię bo szybciej na tych trasach bałbym się jechać, a XC daje radę choć pozycja sportowa przy mega stromych zjazdach nie jest komfortowa, ale wtedy tyłek za siodełko i do przodu  ;)

Napisano

Filip, jutro nie lecę z Wami. Czyszczenie dwóch rowerów + 5 stawów śląskich na rozjazd ;]

Okej dzięks za info, kto się pisze jutro na wypad nad Balaton do Trzebini trasa ok. 45km w jedną stronę

Napisano

Co do czech mnie także pasuje weekend za 2 tygodnie i także wolał bym na dwa dni. Co do dojazdu mogę 3 rowery zabrać i jedną osobe-Golf więcej nie pomieści. Ewentualnie jest  połączenie kolejowe. Wyjazd o 3.00 i dojazd na 7.00 do prudnika 

i potem ok 30km pedałowania : http://rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/pn?ld=c&seqnr=4&ident=jv.031252190.1376682460&guiVCtrl_connection_detailsOut_setStatus_C1-1_allHalts=yes&OK#cis_C1-1

Ale najlepj było by samoochodami.

Napisano

O tak, po dwóch tegorocznych wypadach w góry stwierdzam, że zjazdy to to co mnie kręci, niekoniecznie musi być szybko, ale jak jest technicznie i trudno to fun jest nie mniejszy :)

Roweru póki co nie zmienię bo szybciej na tych trasach bałbym się jechać, a XC daje radę choć pozycja sportowa przy mega stromych zjazdach nie jest komfortowa, ale wtedy nic nie wyszło za siodełko i do przodu ;)

Techniczna mówisz ;)

Mikołów Jamna, możemy kiedyś polecieć ekipą, ale od strony Kamionki jest ciężko, ale do przejechania ( z wyjątkiem jednego zjazdu ), dalej już jest ok. Od strony Panewnik bodajże jedzie się tam całkiem przyjemnie, ale trzeba się pilnować, bo wyłapałem tam OTB w ubiegłym sezonie.

Napisano

Techniczna mówisz ;)

Mikołów Jamna, możemy kiedyś polecieć ekipą, ale od strony Kamionki jest ciężko, ale do przejechania ( z wyjątkiem jednego zjazdu ), dalej już jest ok. Od strony Panewnik bodajże jedzie się tam całkiem przyjemnie, ale trzeba się pilnować, bo wyłapałem tam OTB w ubiegłym sezonie.

jeden już był co się połamał dzięki Kucewiczowi na tym zjeździe hmm powodzenia  :icon_confused:

Napisano

Klaudiusz ten pociąg nie jest głupi, 30 km z Prudnika robimy powiedzmy asfaltem w 2 godzinki i mamy później cały dzień na ścieżki, a na drugi dzień z rana góreczki :)

Poczekajmy może do końca przyszłego tygodnia ile osób się określi i ile na 2 dni, bo ja jestem też za tą opcją :)

Ewentualnie mogę wziąźć rower i jedną osobę, czyli, na dwa auta mamy 4 osoby z rowerami :)

Napisano

jeden już był co się połamał dzięki Kucewiczowi na tym zjeździe hmm powodzenia  :icon_confused:

Wtedy prowadził B. Granek, a dla niego im trudniej technicznie, tym lepiej dlatego tak trasa leciała. Tydzień później wziął poprawkę i poprowadził łatwiejszą stroną.

Napisano

Ja odpadam, mam remont mieszkania u siostry, jakby coś to piszę się na niedzielę, mogę poprowadzić ciekawą trasą przez Rogoźnik i Górę Siewierską :)

Napisano

JUTRO (sobota) około 10 ruszamy na Balaton (ok. 45 km w jedną stronę) jest ktoś chętny ???

Odpadam, jak już pisałem wcześniej. Fajna trasa, ale plany inne ; serwis, lekki rozjazd.

Może byście się szosowe przecinaki wybrali na II Mistrzostwa IC ? Niedziela godz. 11 na Stawowej. Samemu na mtb nie chce mi się jechać :P

Marcin ? Pompujesz do max i lecimy. Wpisowe w dniu startu 15 zł, 90km, oprawa i zabezpieczenie trasy będzie.

Napisano

Ja odpadam, mam remont mieszkania u siostry, jakby coś to piszę się na niedzielę, mogę poprowadzić ciekawą trasą przez Rogoźnik i Górę Siewierską :)

Hej, ja też bym był chętny na niedzielę, posmigać gdzieś, mogła by być nawet ta trasa na Rogoźnik i Górę Siewierska, nie byłem tam jeszcze :).

Tylko fajnie gdyby tempo nie było mega zabójcze, ale żeby wyszło coś koło 100 km :)

Napisano

Edit: uhm... mój mózg nie pracuje - nie doczytałem, ze chodzi o trasę z małą ilością asfaltu. Także mój post jest bez sensu, ale skoro nie można usunąć to zostawię. Jeśli chodzi o teren to wiem, ze na pewno do samej Pszczyny można lecieć ścieżkami rowerowymi przez lasy, a potem to chyba ciężko już będzie unikać asfaltu.

Tu masz przyjemna trasę z Katowic do Górek Wielkich, a stamtąd masz do Ustronia 6 kilometrów ścieżką rowerową wzdłuż Wisły:

http://www.endomondo.com/workouts/182846635/8877365

Jak coś mogę podsłać .gpx z tej trasy. To jest 90% asfaltu, 10% prosty szuterek, 90% trasy to drogi na których trafia się 1 samochód na 10 minut, jedynie kilka odcinków jest mniej przyjemnych, ale nie ma tego dużo, ledwo kilka kilometrów łącznie.

Napisano

Darek trzeba było dziś z nami śmigać, na Balaton lecieliśmy z Filipem, wyszło 86,4 km. Ja jutro odpadam.

traska do oblookania tutaj: http://www.petrucci.elsat.net.pl/rower.2013.08.17.jpg

Hej, ja też bym był chętny na niedzielę, posmigać gdzieś, mogła by być nawet ta trasa na Rogoźnik i Górę Siewierska, nie byłem tam jeszcze :).

Tylko fajnie gdyby tempo nie było mega zabójcze, ale żeby wyszło coś koło 100 km :)

Napisano

Thx wszystkim za czwartkowe rowerowanie/wypychanie na Pilsko :) Świetna ekipa i mam nadzieję, że uda się jeszcze coś więcej wspólnie pokręcić :D

Napisano

Kręci ktoś coś dziś wieczorem może? Jakaś krótka trasa? Ma ktoś ochotę to się dołączę  :teehee:

http://www.uphillrace.pl/

Jedzie ktoś za rok na Śnieżkę? Ponoć już zapisy są otwarte limit 350 osób jest, ps. Amiga więcej szczegółów może poddać, kto zna to wie o kim mówię!

Napisano

Propozycja trasy na sobotę/niedzielę:

Katowice-> Pszczyna-> Bielsko Biała Jaworze-> Górki Wielkie-> Brenna Bukowa ok 420m n.p.m.-> Przełęcz Karkoszczonka 729m n.p.m. -> Kotarz 974m n.p.m-> Salmopol 934m n.p.m.-> Zjazd do Wisły na pociąg

Co wy na to? Trasa może być inna byle by gdzieś pojechać w ogóle

Napisano

pasuje mi sobota, niedziela odpada :)

Propozycja trasy na sobotę/niedzielę:

Katowice-> Pszczyna-> Bielsko Biała Jaworze-> Górki Wielkie-> Brenna Bukowa ok 420m n.p.m.-> Przełęcz Karkoszczonka 729m n.p.m. -> Kotarz 974m n.p.m-> Salmopol 934m n.p.m.-> Zjazd do Wisły na pociąg

Co wy na to? Trasa może być inna byle by gdzieś pojechać w ogóle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...