Smyq90 Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Skoro dla was była masakra to co ja mam powiedzieć jak mój rower nigdy gór nie widział ;D Nie ma to jak pchanie roweru w spd kach albo trampkach w moim przypadku.
DEVILEK Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Natomiast jestem za tym aby kiedyś powtórzyć ten szlak w drugą stronę Chyba Ci się zjazdy spodobały i nowy rower potrzebujesz Owszem w drugą stronę byłoby znacznie łatwiej, ale czy aby przypadkiem nie trzeba za nami karetki i 10kg gipsu ? Zjazdy, do zjechania, ale lepiej nie na v'kach i nie lekko zjeżdżonych obręcząch, gdzie po 30s ostrego hamowania, słychać solidne tarcie. Pepików na bank odpuszczam ; etap 1 i 2 nie dla mnie, resztę bym jakoś przejechał, ale momentami z bólem nie koniecznie rowerowym. Trasa na full'a, albo na kogoś z dobrą techniką.
MartinH Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Chyba Ci się zjazdy spodobały i nowy rower potrzebujesz Owszem w drugą stronę byłoby znacznie łatwiej, ale czy aby przypadkiem nie trzeba za nami karetki i 10kg gipsu ? O tak, po dwóch tegorocznych wypadach w góry stwierdzam, że zjazdy to to co mnie kręci, niekoniecznie musi być szybko, ale jak jest technicznie i trudno to fun jest nie mniejszy Ale podjazdy też mnie rajcuję, jak jeszcze są po korzeniach i kamcolach to tym bardziej Kondycję ciężko będzie mi poprawić, ale mam zamiar podszkolić technikę bo to myślę, że uda mi się szybciej niż poprawa kondycji Roweru póki co nie zmienię bo szybciej na tych trasach bałbym się jechać, a XC daje radę choć pozycja sportowa przy mega stromych zjazdach nie jest komfortowa, ale wtedy tyłek za siodełko i do przodu
DEVILEK Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Filip, jutro nie lecę z Wami. Czyszczenie dwóch rowerów + 5 stawów śląskich na rozjazd ;]
biker90 Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Filip, jutro nie lecę z Wami. Czyszczenie dwóch rowerów + 5 stawów śląskich na rozjazd ;] Okej dzięks za info, kto się pisze jutro na wypad nad Balaton do Trzebini trasa ok. 45km w jedną stronę
FlyFix Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Co do czech mnie także pasuje weekend za 2 tygodnie i także wolał bym na dwa dni. Co do dojazdu mogę 3 rowery zabrać i jedną osobe-Golf więcej nie pomieści. Ewentualnie jest połączenie kolejowe. Wyjazd o 3.00 i dojazd na 7.00 do prudnika i potem ok 30km pedałowania : http://rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/pn?ld=c&seqnr=4&ident=jv.031252190.1376682460&guiVCtrl_connection_detailsOut_setStatus_C1-1_allHalts=yes&OK#cis_C1-1 Ale najlepj było by samoochodami.
DEVILEK Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 O tak, po dwóch tegorocznych wypadach w góry stwierdzam, że zjazdy to to co mnie kręci, niekoniecznie musi być szybko, ale jak jest technicznie i trudno to fun jest nie mniejszy Roweru póki co nie zmienię bo szybciej na tych trasach bałbym się jechać, a XC daje radę choć pozycja sportowa przy mega stromych zjazdach nie jest komfortowa, ale wtedy nic nie wyszło za siodełko i do przodu Techniczna mówisz Mikołów Jamna, możemy kiedyś polecieć ekipą, ale od strony Kamionki jest ciężko, ale do przejechania ( z wyjątkiem jednego zjazdu ), dalej już jest ok. Od strony Panewnik bodajże jedzie się tam całkiem przyjemnie, ale trzeba się pilnować, bo wyłapałem tam OTB w ubiegłym sezonie.
biker90 Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Techniczna mówisz Mikołów Jamna, możemy kiedyś polecieć ekipą, ale od strony Kamionki jest ciężko, ale do przejechania ( z wyjątkiem jednego zjazdu ), dalej już jest ok. Od strony Panewnik bodajże jedzie się tam całkiem przyjemnie, ale trzeba się pilnować, bo wyłapałem tam OTB w ubiegłym sezonie. jeden już był co się połamał dzięki Kucewiczowi na tym zjeździe hmm powodzenia
MartinH Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Klaudiusz ten pociąg nie jest głupi, 30 km z Prudnika robimy powiedzmy asfaltem w 2 godzinki i mamy później cały dzień na ścieżki, a na drugi dzień z rana góreczki Poczekajmy może do końca przyszłego tygodnia ile osób się określi i ile na 2 dni, bo ja jestem też za tą opcją Ewentualnie mogę wziąźć rower i jedną osobę, czyli, na dwa auta mamy 4 osoby z rowerami
DEVILEK Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 jeden już był co się połamał dzięki Kucewiczowi na tym zjeździe hmm powodzenia Wtedy prowadził B. Granek, a dla niego im trudniej technicznie, tym lepiej dlatego tak trasa leciała. Tydzień później wziął poprawkę i poprowadził łatwiejszą stroną.
A2i Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 JUTRO (sobota) około 10 ruszamy na Balaton (ok. 45 km w jedną stronę) jest ktoś chętny ???
MartinH Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Ja odpadam, mam remont mieszkania u siostry, jakby coś to piszę się na niedzielę, mogę poprowadzić ciekawą trasą przez Rogoźnik i Górę Siewierską
DEVILEK Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 JUTRO (sobota) około 10 ruszamy na Balaton (ok. 45 km w jedną stronę) jest ktoś chętny ??? Odpadam, jak już pisałem wcześniej. Fajna trasa, ale plany inne ; serwis, lekki rozjazd. Może byście się szosowe przecinaki wybrali na II Mistrzostwa IC ? Niedziela godz. 11 na Stawowej. Samemu na mtb nie chce mi się jechać Marcin ? Pompujesz do max i lecimy. Wpisowe w dniu startu 15 zł, 90km, oprawa i zabezpieczenie trasy będzie.
MartinH Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 Co Ty, na asfalcie to ja jestem dętka, a jeszcze na takim dystansie...
katowiczanin Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Ja odpadam, mam remont mieszkania u siostry, jakby coś to piszę się na niedzielę, mogę poprowadzić ciekawą trasą przez Rogoźnik i Górę Siewierską Hej, ja też bym był chętny na niedzielę, posmigać gdzieś, mogła by być nawet ta trasa na Rogoźnik i Górę Siewierska, nie byłem tam jeszcze . Tylko fajnie gdyby tempo nie było mega zabójcze, ale żeby wyszło coś koło 100 km
janiol85 Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 W niedzielę muszę się wybrać do Ustronia. Polecacie jakąś lekką trasę z małą ilością asfaltu? Jak ktoś by mi pokazał trasę na http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/ to będę wdzięczny.
lasq Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Edit: uhm... mój mózg nie pracuje - nie doczytałem, ze chodzi o trasę z małą ilością asfaltu. Także mój post jest bez sensu, ale skoro nie można usunąć to zostawię. Jeśli chodzi o teren to wiem, ze na pewno do samej Pszczyny można lecieć ścieżkami rowerowymi przez lasy, a potem to chyba ciężko już będzie unikać asfaltu. Tu masz przyjemna trasę z Katowic do Górek Wielkich, a stamtąd masz do Ustronia 6 kilometrów ścieżką rowerową wzdłuż Wisły: http://www.endomondo.com/workouts/182846635/8877365 Jak coś mogę podsłać .gpx z tej trasy. To jest 90% asfaltu, 10% prosty szuterek, 90% trasy to drogi na których trafia się 1 samochód na 10 minut, jedynie kilka odcinków jest mniej przyjemnych, ale nie ma tego dużo, ledwo kilka kilometrów łącznie.
A2i Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Darek trzeba było dziś z nami śmigać, na Balaton lecieliśmy z Filipem, wyszło 86,4 km. Ja jutro odpadam. traska do oblookania tutaj: http://www.petrucci.elsat.net.pl/rower.2013.08.17.jpg Hej, ja też bym był chętny na niedzielę, posmigać gdzieś, mogła by być nawet ta trasa na Rogoźnik i Górę Siewierska, nie byłem tam jeszcze . Tylko fajnie gdyby tempo nie było mega zabójcze, ale żeby wyszło coś koło 100 km
biker90 Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Dzięki A2i za przejażdżkę dzisiaj, Polski Balaton też fajny jest ps. Znalazłem jeziorko/zalew Chechło też w Trzebini
katowiczanin Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Darek trzeba było dziś z nami śmigać, na Balaton lecieliśmy z Filipem, wyszło 86,4 km. Ja jutro odpadam. traska do oblookania tutaj: http://www.petrucci.elsat.net.pl/rower.2013.08.17.jpg Chętnie bym pojechał, gdyby czas mi na taki długi wypad pozwolił, niestety dzisiaj tylko godzinke pokręciłem .
Mon5teR Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Thx wszystkim za czwartkowe rowerowanie/wypychanie na Pilsko Świetna ekipa i mam nadzieję, że uda się jeszcze coś więcej wspólnie pokręcić
biker90 Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Kręci ktoś coś dziś wieczorem może? Jakaś krótka trasa? Ma ktoś ochotę to się dołączę http://www.uphillrace.pl/ Jedzie ktoś za rok na Śnieżkę? Ponoć już zapisy są otwarte limit 350 osób jest, ps. Amiga więcej szczegółów może poddać, kto zna to wie o kim mówię!
biker90 Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Propozycja trasy na sobotę/niedzielę: Katowice-> Pszczyna-> Bielsko Biała Jaworze-> Górki Wielkie-> Brenna Bukowa ok 420m n.p.m.-> Przełęcz Karkoszczonka 729m n.p.m. -> Kotarz 974m n.p.m-> Salmopol 934m n.p.m.-> Zjazd do Wisły na pociąg Co wy na to? Trasa może być inna byle by gdzieś pojechać w ogóle
A2i Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 pasuje mi sobota, niedziela odpada Propozycja trasy na sobotę/niedzielę: Katowice-> Pszczyna-> Bielsko Biała Jaworze-> Górki Wielkie-> Brenna Bukowa ok 420m n.p.m.-> Przełęcz Karkoszczonka 729m n.p.m. -> Kotarz 974m n.p.m-> Salmopol 934m n.p.m.-> Zjazd do Wisły na pociąg Co wy na to? Trasa może być inna byle by gdzieś pojechać w ogóle
PaulinaKatowice Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Dla mnie sobota też ok, a to trasa na SPD czy raczej buty trekkingowe?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.