Skocz do zawartości

Bikresi, zapraszają na wspólne kręcenie :)

karpik75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

na jutrzejszy wyjazd na Pilsko lista już zamknięta czy jeszcze się ktoś dopisuje? :) 6:30 zbiórka przed dworcem w Kato :)

Napisano

brawo !! to już nas jest 8 :) zapowiada się niezła wyprawa :D

No to jadę z wami :D

Do zobaczyska na dworcu

Napisano

Oby nas pociąg pomieścił. Ekstra co trasy to tak jak mówiłem, w woli przypomnienia:

1. Rajczy Centrum

2. Asfalt do Glinki ok. 7-8km

3. Glinka Krawcowy Wierch --> żółty szlak ok. 5km

4. Żółty/niebieski do Trzech Kopców ok. 8km

5. Czerwonym szlakiem od Trzech Kopców na Rysiankę ok. 2km

6. Hala Miziowa --> Pilsko szlak albo czarny albo żółty ok. 1.2km

7. Hala Miziowa --> Sobotnia szlak zielony ok. 7km 

8. Do Żywca czerwony ok. 20km

trasę można zmodyfikować wedle naszego uznania jutro w trakcie, modelacja dowolna

Napisano

Dzięki wszystkim za udaną wyprawę :) to było wyzwanie, któremu podołaliśmy ;) świetna przygoda, niesamowity wysiłek no i wspaniali ludzie !!! musiało się udać !!!

poniżej zamieszczam mapkę naszej wycieczki :) trasa została w trakcie całkiwicie zmodyfikowana, dołączył do nas człowieczek z Sosnowca :D którego poznaliśmy w pociągu, zatem łącznie jechało nas 9 osób :)

dzięki raz jeszcze !!!!!

rower.2013.08.15.jpg

Napisano

Jedzie ktoś w Sobotę do Bielska zaliczyć Duże, Małe Skrzyczne, Malinową skałkę itd. trasę ogólnie będziemy modyfikować na bieżąco ewentualnie jak ktoś ma ciekawą propozycję to chętnie rozpatrzymy. Na chwilę obecną 2 osoby są chętne (w 1 stronę pociągiem, w drugą na kołach, ewentualnie jak ktoś na siłach się czuć nie będzie to wróci tym czym przyjechał)

Napisano

Udało mi się trafić do domu. Wycieczka ta na pewno na długo pozostanie w mojej pamięci. Pierwsza górska gleba zaliczona. Dzięki wszystkim za super klimat :) Zdjęcia na maila przez priv powysyłam kto będzie chciał.

Napisano

jedziemy :) gora hagememnona czy jak to tam nazwałeś ? :P

jedzie ktoś dziś gdzieś? bo ja chętnie, pisać kto chętny

Napisano

Jeszcze mój GPS, naliczył trochę więcej przewyższeń niż u Adriana, why?

bo miałem wlączoną pauze jak podchodziliśmy pod jakieś duże wzniesienie, to dlatego mam więcej zjazdu niż podjazdu w górę :)

Napisano

Grzegorz ;

Świetne widoki na trasie, jest tam pewnie na czym zawiesić oko ;) W górach coś ambitnego, czy relaks na początek ?

I powiedz mi jedno, skoro zaproponowana przez Ciebie, nasza wczorajsza trasa była dość łatwa i do przejechania, to jak wygląda pierwotna opcja, którą chciał jechać Filip ( czerwony ). Pytam, bo większość czasu trzeba było pchać, momentami nosić rowery.

Napisano

Cześć tutaj człowieczek z Sosnowca zwany Klaudiuszem. Dzięki za wypad.

Piszcze jak się coś rozwnie temat o wyjeździe na Czechy.

Co do pojazdu mieliście racje. Średnie nachylenie na 50m było 35%. Jednak na 100m to już 25%

http://www.genetyk.com/podjazdy/krawcow2.html

Ważne że podjechane było całe  :laugh:  A kto tu się kłócił, że niby 12% ino jest.

A co do Czech to pomysł zacny, jest tam gdzie śmigać, jak coś to też się pisze na ten wypad jak najbardziej :w00t:

I powiedz mi jedno, skoro zaproponowana przez Ciebie, nasza wczorajsza trasa była dość łatwa i do przejechania, to jak wygląda pierwotna opcja, którą chciał jechać Filip ( czerwony ). Pytam, bo większość czasu trzeba było pchać, momentami nosić rowery.

Szlak mniej więcej podobnie się prezentuje, lecz jak dla mnie ciut łatwiejszy jest nie wiem czemu może dlatego, że krótszy. Nie ma aż tak długich wypychów za to, więcej jest do podjechania  :huh:

Napisano

17 sierpnia (sobota) planujemy wyjazd do Krakowa. Ktoś chętny ? około 10 ruszamy z Katowic.

W sumie już w tym roku byłem ... Trasa pewnie będzie podobna, jak nie ta sama. Jej plusem jest to, że można szybko przelecieć od Krk. Pomyślę, jakby co, to gdzie zbiórka ? W niedzielę chcę na zawody jechać, a 100 km przed niedzielą, to raczej rozjazd nie będzie :P

Napisano

jeszcze z Filipem dyskutujemy nad tym :D

W sumie już w tym roku byłem ... Trasa pewnie będzie podobna, jak nie ta sama. Jej plusem jest to, że można szybko przelecieć od Krk. Pomyślę, jakby co, to gdzie zbiórka ? W niedzielę chcę na zawody jechać, a 100 km przed niedzielą, to raczej rozjazd nie będzie :P

Napisano

A Ja bym z wiadomych przyczyn jak to jest z powrotem z Krk nie jechał do niego tylko gdzieś do połowy by uniknąć wycieczki pociągiem i wrócić na kole. Może Pustynia Błędowska lub Trzebinia Balaton

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...