karpik75 Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Napisano 3 Sierpnia 2013 Myślę dokładnie tak samo, jednakże podziękować wypada
trupek Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Chcąc, nie chcąc muszę przyznać Ci rację i to bez dyskusji, tym bardziej, że rozmawialiśmy dziś na temat zachowania co niektórych "nadludzi".
biker90 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Apropo "nadludzi" nasz wczorajszy wypad z Irkiem: http://gizmo201.bikestats.pl/993351,Miala-byc-tylko-Wisla-ale-gorac.html
trupek Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Co do tych "nadludzi" w cudzysłowiu chodziło mi, krótko mówiąc o hamów (tak typowo ironicznie). Oczywiście Twoi "nadludzie" to inny kawałek chleba. Co do Twojego wypadu w góry to miodna sprawa, gdybyś się w najbliższym czasie gdzieś wybierał na poprawkę z rozrywki to daj znać, chętnie dotrzymam towarzystwa.
A2i Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Filip Wielki SZACUN za taki wypad szkoda qrcze,że wczoraj nie mogłem... ale w długi weekend pociśniemy Apropo "nadludzi" nasz wczorajszy wypad z Irkiem: http://gizmo201.bikestats.pl/993351,Miala-byc-tylko-Wisla-ale-gorac.html
karpik75 Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 Umknęło mi, Grzesiu Tobie też wielkie dzięki za pomoc przy łataniu Filip... toście pociśli... piękna trasa - szacun. Dzięki za mms z drogi
biker90 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Co do Twojego wypadu w góry to miodna sprawa, gdybyś się w najbliższym czasie gdzieś wybierał na poprawkę z rozrywki to daj znać, chętnie dotrzymam towarzystwa. Na pewno dam znać, patrz uważnie na forum: Bikersów czy Pikników. Często również prze tela się zgadujemy z dnia na dzień i jedziemy Filip... toście pociśli... piękna trasa - szacun. Dzięki za mms z drogi i tobie Marcin również, trocha was tam było ponad 10 osób ładnie. Następnym może pojadę z wami jak nic nie wyskoczy!! Planuje wypad na Pilsko, ale nie wiem kiedy, jak wrócę to pomyślę, ale chyba jeszcze w sierpniu to będzie. Tyle, że pociągiem do Węgierskiej Górki i z powrotem pociągiem też JEDZIE KTOŚ POD WIECZÓR NA ROZRUCH MAŁY? TRASA ok. 20-40km
A2i Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 jutro od 15 kręci ktoś ? kierunek : Segiet lub Chudów, planowana trasa 50-60 km
A2i Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 nikt się nie zgłosił a szkoda traska tak jak zapowiadałem około 50-60 km dokładnie 54,5, jednakże sama trasa nieco zmodyfikowana... początkowo miało być wg ścieżki rowerowej, ale że się skończyła to pojechałem na czuja, polami lasami... i asfaltem długość trasy 54,5 średnia prędkość 24,0 czas 2:16 mapka traski:
DEVILEK Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Niedziela w górach ... Na początek Szyndzielnia i Klimczok, dalej w opcji Karkoszczonka i zjazd do Szczyrku, podjazd na Salmopol i do Wisły przez Trzy Kopce. Ewentualnie jeszcze możliwość kombinowania, bo nie dopatrzyłem aktualnie, czy się da bezpośrednio z siodła pod Klimczokiem, wjazd na Skrzyczne i dalej można myśleć, czyli pewnie także Wisła finalnie. Reflektuje ktoś ? Pociąg do BB jest jakoś koło godziny 8:30.
katowiczanin Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Zależy jakim tempem, bo bardzo dawno nie byłem w górach z rowerem. no i też nie wiadomo jak z pogoda, bo podobno w weekend ma padać. Ale jeszcze dam znać, bo też nie wiem jak z czasem, ale ogólnie chętnie bym sie wybrał. Jest może ktoś chętny dzisiaj pojeździć w okolicy starganca, i trochę potrenowac na haldzie ? Najlepiej wieczorem, tak ok 18.00 lub nawet 19.00 do ok 21.00 ?
detonator Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Jak już uda wam się wybrać w góry, to spróbujcie sił na czerwonym szlaku ze Skrzycznego do Buczkowic, ewentualnie niebieskim z Baraniej do Wisły Czarne. Szlaki najłatwiejsze nie są, ale mogą wam dać masę frajdy. To takie perełki w Beskidzie Naszym
lasq Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Niedziela w górach ... Na początek Szyndzielnia i Klimczok, dalej w opcji Karkoszczonka i zjazd do Szczyrku, podjazd na Salmopol i do Wisły przez Trzy Kopce. Ewentualnie jeszcze możliwość kombinowania, bo nie dopatrzyłem aktualnie, czy się da bezpośrednio z siodła pod Klimczokiem, wjazd na Skrzyczne i dalej można myśleć, czyli pewnie także Wisła finalnie. Reflektuje ktoś ? Pociąg do BB jest jakoś koło godziny 8:30. http://www.forumrowerowe.org/topic/134984-bielsko-biała-wspólna-jazda/?p=1342847 Tutaj kolega chyba chciał robić podobną trasę, też w niedziele. Może możecie się jakoś dogadać.
grzegorzkm Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Niedziela w górach ... Na początek Szyndzielnia i Klimczok, dalej w opcji Karkoszczonka i zjazd do Szczyrku, podjazd na Salmopol i do Wisły przez Trzy Kopce. Ewentualnie jeszcze możliwość kombinowania, bo nie dopatrzyłem aktualnie, czy się da bezpośrednio z siodła pod Klimczokiem, wjazd na Skrzyczne i dalej można myśleć, czyli pewnie także Wisła finalnie. Reflektuje ktoś ? Pociąg do BB jest jakoś koło godziny 8:30. Devilek , zjazd z Klimczoka do Szczyrku proponuje zielonym szlakiem bo czerwony jest kamienisto-korzenny i na HT bedziesz sie meczył a zielony jest szutrowy bardzo szybki , na Skrzyczne mozesz wjechac wyciagiem bilet 2x6zł reszta trasy jest ok , chociaz poczatek zołtego z przeł. salmopolskiej to tez raczej znoszenie roweru. Proponuje dojechac az do Rownicy i zjazd czerwonym do Ustronia Zdroj. Jakby co to zadzwon albo daj sygnał to oddzwonie i podpowiem co i jak Jak już uda wam się wybrać w góry, to spróbujcie sił na czerwonym szlaku ze Skrzycznego do Buczkowic, ewentualnie niebieskim z Baraniej do Wisły Czarne. Szlaki najłatwiejsze nie są, ale mogą wam dać masę frajdy. To takie perełki w Beskidzie Naszym Detonator to bezsensu , Devilek jezdzi na HT i to tylko meczarnia z noszeniem roweru by była , zreszta tutaj masz filmik niebieski z Baraniej 1:20 do 3:40 min i czerwony do Buczkowic ze Skrzycznego od 4:20 do konca filmu , z tym ze jest poczatek zjazdu pokazany i pozniej flow na doł a srodek wyciety , ktory moim zdaniem tez jest trudny
detonator Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Tak tak, owe szlaki dobrze znam. Może faktycznie trochę za "ostre" jak na grupkę, która w górach gości bardzo rzadko
DEVILEK Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Zależy jakim tempem, bo bardzo dawno nie byłem w górach z rowerem. no i też nie wiadomo jak z pogoda, bo podobno w weekend ma padać. Ale jeszcze dam znać, bo też nie wiem jak z czasem, ale ogólnie chętnie bym sie wybrał. Jest może ktoś chętny dzisiaj pojeździć w okolicy starganca, i trochę potrenowac na haldzie ? Najlepiej wieczorem, tak ok 18.00 lub nawet 19.00 do ok 21.00 ? Tempo bez napinania się, na spokojnie ; przeznaczam na to całą niedzielę ( no oczywiście tak, aby zdążyć na pociąg powrotny ). Grzegorz Dzięki za cenne rady, z całą pewnością wezmę je pod uwagę Na Skrzyczne z rowerem za pomocą kolejki już wjeżdżałem ... Frajdy wielkiej mi to nie sprawiło, wole się pomęczyć.
A2i Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 na sobotę owszem bym się pisał... choć prognoza pogody pojedzie z łykendem po bandzie :/ Niedziela w górach ... ......
DEVILEK Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Sobotę na 99% mam rodzinną, dlatego też niedziela.
MartinH Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Ja bym się pisał na niedzielę Tempo oczywiście na spokojnie bo w tym roku moje nogi i płuca nie widziały jeszcze 1k m w pionie Muszę tylko kupić jakąś oponę na przód bo X-King przegrał dzisiaj z kamienistym zjazdem...
DEVILEK Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Ja bym się pisał na niedzielę Tempo oczywiście na spokojnie bo w tym roku moje nogi i płuca nie widziały jeszcze 1k m w pionie Muszę tylko kupić jakąś oponę na przód bo X-King przegrał dzisiaj z kamienistym zjazdem... To byłyby już 3 osoby Tempo jak mówiłem wcześniej spokojne. Gór, a nie górek, nie widziałem od tamtego roku, to się nie napinam. Opon nie zmieniam, pojadę na RK 2.0 i AKA 2.2 + dętki w plecaku. Ewentualnie coś pokombinuję w piątek, sobotę.
PaulinaKatowice Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 To byłyby już 3 osoby Tempo jak mówiłem wcześniej spokojne. Gór, a nie górek, nie widziałem od tamtego roku, to się nie napinam. Opon nie zmieniam, pojadę na RK 2.0 i AKA 2.2 + dętki w plecaku. Ewentualnie coś pokombinuję w piątek, sobotę. Jakie tempo to jest wg Was na spokojnie?
katowiczanin Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Myślę że średnia będzie oscylowac około 30 km/h A tak na poważnie to pewnie i tak na podjeździe ludzie pojadą swoim tempem i dopiero na szczycie całą ekipa będzie razem. Mam nadzieję że Devil nie będzie za bardzo zawiedziony jak jakiś maruder będzie sz tyłu (mówię o sobie, jeśli o marudera chodzi)
biker90 Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Oj tam gadacie, zawsze się czeka na wszystkich. Podjazdy każdy w swoim tempie. Pojechałbym lecz wracam dopiero w poniedziałek, a po 15 planuje ten wyjazd na Pilsko, kto chętny dawać znać. Na Skrzyczne kolejką hmm dziwne macie upodobanie, na Skrzyczne aż źle się nie podjeżdża, tylko parę w nogach trza mieć. Ten czerwony szlak od Klimczoka przez Szyndzielnie do Bielska Białej polecam, lajcik taka mała uwaga jakby co w drugą stronę też da się lecz trochę więcej wysiłku jest zdecydowanie
MartinH Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Ja się nastawiam na średnią w granicach 10-15 km/h Jakie tempo to jest wg Was na spokojnie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.