karpik75 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam. ….to może kilka słów o nas Jesteśmy grupą ludzi których łączy wspólna pasja jaką jest rower, co zapewne nie jest jakimś zaskoczeniem. Poznaliśmy się na tym forum i nakręciliśmy już wspólnie trochę kilometrów, tak że zdążyliśmy się poznać w różnych sytuacjach na trasie i nie tylko co scementowało naszą ekipę. Preferujemy (na ile to możliwe) jazdę po leśnych szlakach, duktach, szutrach i wszystko co naturalne pod bieżnikiem, jednak bywa i tak że spora cześć trasy prowadzi po asfalcie (którego staramy się unikać). Mieszkamy w Katowicach i okolicach. Wszyscy jesteśmy pełnoletni, ale rozkład jest różnisty, od 20 lat w górę i zasadniczo tego oczekujemy od jadących (chyba ze jedzie z Tobą opiekun to nie ma problemu). Jeździmy tempem umiarkowanym, zawsze dostosowując je do najwolniejszego i nie zostawiamy nikogo samemu sobie. Wypady dostosowujemy do naszych możliwości. Bywamy w Pszczynie, na Paprocanach, w Lędzinach, w Przeczycach, a czasami jedziemy po prostu pojeździć po lasach Murckowskich lub Kochłowickich… gdzie koła poniosą. Na najbliższy rok mam kilka ambitniejszych planów, ale to wszystko w swoim czasie. Tak jak wspomniałem wcześniej, połączyło nas forum, szukaliśmy towarzystwa do wspólnego kręcenia - wiadomo - człowiek stworzenie stadne i zawsze milej i bezpieczniej jest jechać w grupie (my przynajmniej wychodzimy z takiego założenia). Mamy świadomość, że znalezienie dobrej ekipy to nie jest prosta sprawa, więc chcieliśmy trochę ułatwić sprawę poszukującym Zatem jeśli szukasz towarzystwa na wspólny wypad, chciałbyś pokręcić w miłym towarzystwie lub po prostu chciałbyś poznać pozytywnie zakręconych ludzi to dobrze trafiłeś. Zapraszam w imieniu Bikersów. karpik75 ------------------------------------------------------------------------------------ Wszystkich chętnych zapraszam na oficjalne rozpoczęcie sezonu, a będzie to wypad do Chudowa w dniu 20.04 (sobota). Wstępny plan: Spotykamy się o godz. 10:45 przy Panoramie na Zadolu Wyjazd o godz. 11-11:15 W Chudowie przerwa i smakowanie lokalnych wyrobów na podzamczu W drodze powrotnej (zgodnie z tradycję Bikersów) ognisko na Stargańcu połączone z pieczeniem kiełbasy Jeśli ktoś nie wie gdzie jest Zadole, to możemy odpowiednio wcześniej odebrać go z jakiegoś popularnego miejsca (np. spod żyrafy w Chorzowie). Chętnych proszę o obserwowanie tematu oraz potwierdzenie uczestnictwa wpisem w temacie lub na moje PW (będziemy wiedzieli że mamy czekać na przybycie). Jeśli macie jakieś pytania również proszę na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galadriel Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Ja sie pisze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lapec Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 byłem na tylko 3-4 wyjazdach z ekipą ale same dobre wspomnienia, wiec o ile pogada pozwoli chętnie pojade Karpik75 dobrze napisał wiec nic dodawać nie musze. Pozdro i do zobaczenia ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 i gites, szkoda że w grupy nie da się wejść. Jak by co Marcin zbiorę Tomka jak bd jechał na zbiórkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Chętnie Mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo coś zapowiadają niezbyt ciekawą na weekend. Zobaczymy, jak tam forma po zimie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik75 Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Właśnie spojrzałem na pogodę (http://www.pogodynka.pl/polska/katowice_katowice), faktycznie sobota wygląda średnio, zatem warto rozważyć zmianę terminu na niedzielę. Zobaczymy co pokażą w piątek i wtedy podam ostateczne info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
softnet Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Niestety pogoda nie wygląda optymistycznie, a jutro ma być tak super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeM Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam wszystkich, mam pytanie, czy mowa w tym temacie o klubie Panorama który znajduje się na ulicy Śląskiej dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkm Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam wszystkich, mam pytanie, czy mowa w tym temacie o klubie Panorama który znajduje się na ulicy Śląskiej dziękuję i pozdrawiam tak , rog slaskiej i studenckiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukeM Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 ok, dziękuję za info Jeśli nic mi nie wypadnie, to się zjawię. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitoupower Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 No ja juz z filipem sie ugadalem wiec spokojnie będę ale przed wyjazdem zrobie sobie jeszcze parę kilometrow dla rozgrzewki i obowiązkowo bieganie :-) Filip poki co wymięka przy mnie hihi. na pewno sie to zmieni niebawem ale daje mi to podstawe do ciężkich ćwiczeń. Np ćwiczenie na czas podjazdu z kostuchny do mikolowa jak jedzie 37 tam jest dlugi podjazd . Z dnia na dzien coraz lepszy czas . Ale sie rozpisalem. Będę ponktualnie nawet jakby lalo bo nawet deszcz dla bikersow niegroźny. Po ostatnim wypadzie z filipem mnie juz nic nie zdziwi Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express Grzegorz wkoncu mam dzialajace hamulceSent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik75 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 W związku z zapowiadanymi opadami w sobotę przenosimy wyjazd na niedzielę (21.04) Spotykamy się na Zadolu pod Panoramą (obok akademików) o 10:45 i wyjeżdżamy ok. 11 Do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitoupower Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 To wlasnie w niedziele ma padać a sobota ma byc ladnaSent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express Poza tym niewierze prognozom pogody dzis mialo niby byc 8 stopni i ulewy. A zasuwam w krótkich gatkach i zero deszczy tylko chmurySent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 To ja proponuje dla odważnych i nie bojących się deszczu w takim razie Wisłę w sobotę, Tomek się pisze może ktoś jeszcze chętny. A w niedziele już wiadomo naszą ekipą atakujemy Chudów i ognisko potem na Stargolu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitoupower Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Ludzie zglaszac sie na wisle. W grupie bikersow razniej Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 W związku z zapowiadanymi opadami w sobotę przenosimy wyjazd na niedzielę (21.04) Spotykamy się na Zadolu pod Panoramą (obok akademików) o 10:45 i wyjeżdżamy ok. 11 Do zobaczenia Dzisiaj też miało padać i co ? Ledwo, co pokropiło. Nie panikuj. To ja proponuje dla odważnych i nie bojących się deszczu w takim razie Wisłę w sobotę, Tomek się pisze może ktoś jeszcze chętny. A w niedziele już wiadomo naszą ekipą atakujemy Chudów i ognisko potem na Stargolu Wisła tam i nazot na kołach ? I jaką trasą ? Same kocie łby, czy szosa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitoupower Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Devilek jak mogę nawet wracac rowerem żaden problem sadze ze Filip tez da rade. Ja chce jak najwięcej spalać rano bieganko potem rower i wisla z wami Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik75 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Dzisiaj też miało padać i co ? Ledwo, co pokropiło. Nie panikuj. i padało... przynajmniej u mnie w Katowicach prawie cały czas Tak, że jak pisałem jedziemy w niedzielę, ludzie spoza forum już poinformowani Udanego sobotniego wypadu na Wisłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 To ja chyba byłem w innych Katowicach. Nvm ... w niedzielę mnie nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Tomek bierz km na zamiary, heh czy dam rady, sądzę że ty bd zdychał po połowie dystansu już Jaka trasa, a nadwiślanym szlakiem z drobnymi modyfikacjami pojedziemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Czyli kocie łby w większości Pewnie na DK81 byście się nie pisali ? Daj link do trasy z map google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik75 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 To ja chyba byłem w innych Katowicach. Nvm ... w niedzielę mnie nie będzie. Jeszcze będzie okazja Najważniejsze że się w końcu odezwałeś... teraz czekam na wspólny kufel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitoupower Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Filipem ja juz ci udowodnilem ze nie musisz sie o mnie martwic Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express Ten rok to wogole inny rozdzial w moim życiu dieta ćwiczenia bieganie rower non stop nawet zima 20 kilo mniejsza waga wszystko wplywa na ogólną sprawność nie tylko na wyjazdach z tobą ale ogólnie w życiu. Dbam o swoje zdrowie i sprawność dzien w dzien.Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Board Express Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Właśnie nie Devil, głównie nadwiślany niebieski szlak. Na DK81 samobójcom nie jestem jeszcze, a swoją drogą to nie wiesz, że tam zakaz jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Jeszcze będzie okazja Najważniejsze że się w końcu odezwałeś... teraz czekam na wspólny kufel Powiedzmy, że wcześniej czasu nie było. Okazja pewnie będzie jeszcze nie jedna. Właśnie nie Devil, głównie nadwiślany niebieski szlak. Na DK81 samobójcom nie jestem jeszcze, a swoją drogą to nie wiesz, że tam zakaz jest Zakaz, zakazem, a sporo osób tam jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.