- 0
jaki fotelik rowerowy/przyczepka
-
Podobna zawartość
-
[Przepisy] Jazda z dzieckiem w foteliku
Przez stanislaw92,
- fotelik rowerowy
- dziecko na rowerze
- (i 1 więcej)
- 1 odpowiedź
- 781 wyświetleń
-
- 3 odpowiedzi
- 683 wyświetleń
-
- 0 odpowiedzi
- 796 wyświetleń
-
- 4 odpowiedzi
- 3 071 wyświetleń
-
[Fotelik rowerowy] Tiger Standard - mocowanie
Przez BoosLejdi,
- fotelik rowerowy
- mocowanie
- (i 1 więcej)
- 0 odpowiedzi
- 3 199 wyświetleń
-
Pytanie
Gość Ola
Witam wszystkich roweromaniaków
Używałam szukaja, ale nie znalazłam potrzebnych informacji.
Ostatni mój rower to romet sprzed 19 lat (który zresztą jest sprawny do dzisiaj), jestem kompletnie niezorientowana w temacie, ale z racji rosnących kosztów utrzymania samochodu, itd., itp., a przede wszystkim posiadania dwójki wspaniałych dzieciaczków, prosze o radę w kwestii wyboru fotelika dla tychże. Nowy rower niebawem zostanie kupiony.
Moje pytania:
- do jakiej wagi i od jakiej wagi/wieku można przewozić dzieci w ten sposób?
- czy jest jakaś granica wzrostu, powyżek której rower z takim załadunkiem może się np. łatwo przewrócić?
Moje wymagania:
- fotelik na pewno nie może być montowany z przodu
- ma być maksymalnie bezpieczny, chińskie wynalazki za 50 zł mnie nie interesują, cena powiedzmy do 500 zł
Nigdy nie mierzyłam dzieci do takich fotelików, nigdy nie było potrzeby zakupu takiego sprzętu. Jednak sytuacja się zmieniła i chciałabym wozić dzieci rowerem.
W grę wchodzi również przyczepka typu Chariot - lecz w tym temacie także nie mam doświadczenia. Nie wiem, która opcja jest bezpieczniejsza - podobno zdarzały się przypadki, że kierowcy samochodów nie zauważali doczepionych przyczepek... nie wiem, ile w tym prawdy.
Bardzo proszę o radę.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.