Gość Ela Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Porady mi trzeba. Mam rower, który ma jakieś 13 lat. Góral, damka. Rower był "garażowany" przez te wszystkie lata, od kilku lat w ogóle nie był używany. Powiedzcie mi czy taki sprzęt, oczywiście po generalnym remoncie, nadaje się jeszcze do jeżdżenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onlybike Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Jeśli był garażowany to nic nie powinno mu się stać - ot zwróć uwagę czy opony nie są sparciałe i czy linki nie pordzewiały. Wypadało by też nasmarować łańcuch i psiknąć gdzieniegdzie brunoxa (chociażby na przerzutki).Jeśli możesz to zapodaj foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gienadij Dżonson Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Witam Aby pozbyć się zimowej nadwagi kupiłem wiosną piękny klasyczny rower męski marki MASSHOUSE Made in Holland w bardzo dobrym stanie. Jeździ się nim tak fajnie, że zacząłem po 20-u latach jeździć rowerem. 3 przerzutki w torpedzie działają pięknie. Zamontowałem w nim na kierownicy palmptopa z GPS-em (bo nie ma licznika) i robię nim co wieczór 40-50 kilometrowe rajdy poza miasto słuchając muzyki albo audiobooków. Z ciekawości, co to za marka MASSHOUSE zacząłem szukać w necie informacji. I... nic nie znalazłem. Dowiedziałem się tylko od znajomego, który przywiózł ten rower z Niemiec, że był produkowany w latach 60-tych lub na początku 70-tych ub. wieku. A jak już wspomniałem bicykl jest w stanie nienagannym - nie ma żadnych ubytków ani lakieru, ani chromu, ani zdartych naklejek, światła i hamulce sprawne. Wygląda jakby prawie nie był jeżdżony. A mimo to wszystko działa jak w nowiutkim rowerze. Ma nawet zamek na kluczyk. Jedyne co w nim zrobiłem - to po polerce chromów prysnąłem je lakierem bezbarwnym. Ale to bardziej z radości posiadania tak pięknego roweru i nadgorliwości, niż rzeczywistej potrzeby. A teraz prośba: jeżeli ktoś posiada informacje na temat rowerów MassHouse, to proszę o kontakt (e-mail lub telefon). Nie ukrywam, że jak nim się nacieszę, to będę chciał go odsprzedać jakiemuś pasjonatowi. Pozdrawiam silgum@o2.pl i szerokiej drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Ela
Porady mi trzeba.
Mam rower, który ma jakieś 13 lat. Góral, damka. Rower był "garażowany" przez te wszystkie lata, od kilku lat w ogóle nie był używany. Powiedzcie mi czy taki sprzęt, oczywiście po generalnym remoncie, nadaje się jeszcze do jeżdżenia?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.