Skocz do zawartości

[buty] jakie buty do 300zł MT43 czy M087/88

adash

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.

Kupiłem niedawno w bardzo dobrej cenie pedały M520 z nakładanymi platformami (których pewnie nie użyje :P ). Teraz zamierzam dokupić do tych pedałow buty za max 300zł (tyle moge przeznaczyc). Mam rower MTB, jeżdże do pracy/uczelni 10km w jedną stronę prawie codziennie + wakacyjne wypady 70-100km, czasami 3-4h, czasami całodniowe(cały sezon około 1200km). Ciągle zastanawiam się, które buty wybrać. Na początku planowałem buty turystyczne MT43, wyglądają całkiem fajnie, jednak naczytałem się na forum, że się nie opłaca, że będe narzekał i zdania są podzielone. Mam już zupełny mentlik w głowie.

Które buty wy polecacie? Być może ktoś miał styczność z tymi dwoma parami ?

Adam

Proponowałbym zakup butów Shimano M088, przymierzałem je ostatnio w sklepie i naprawdę są bardzo wygodne i przewiewne. Do tego masz klamrę, która stabilizuje stopę. Są to buty takie 50/50 (mtb/turystyczne) i swoją przygodę z spd mógłbyś spokojnie z nimi zacząć. Co do rozmiarów to proponowałbym przymierzyć je w sklepie ponieważ maja rozmiary z kosmosu. Na co dzień chodzę w butach o rozmiarze 43-43,5 a te M088 muszę miec 46. Na dniach sam będę je kupował :)

Także mam buty m088. Z rozmiarówką to jednak jest różnie, bo na codzien noszę 45 (wkładka 29cm) a shimano ma rozmiar 46 (wkładka 29,2cm) i te buty są na mnie właśnie idealnie spasowane. Do tego dociągam sobie klamerką i jest git. No i wygląd nienaganny. Ja polecam :)

Wkurza mnie tylko jak idę po schodach w tych butach i słyszę ten zgrzyt bloków o płytę na klatce schodowej. Aż ciary przechodzą mnie na ten dźwięk :D Masakra, gorsze niż połączenie szkła i styropianu... 

A ja dorzucę 3 grosze,  bo miesiąc temu kupowałem buty i też na początku nakręciłem się na Shimano M088 , ale jak je porównałem z butem northwave lizzard to od razu wiedziałem że wybiorę ten drugi . Shimano jak dla mnie trąci plastikową chińszczyzną. Wizualnie wygląda ładnie, ale po 'obmacaniu' tworzywa z którego został wykonany i przejściu kilku kroków wybrałem jednak NW, który był dla mnie mniej sztywny no i jakością wykonania przebił Shimano . + fajny design

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...