adash Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam wszystkich. To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Kupiłem niedawno w bardzo dobrej cenie pedały M520 z nakładanymi platformami (których pewnie nie użyje ). Teraz zamierzam dokupić do tych pedałow buty za max 300zł (tyle moge przeznaczyc). Mam rower MTB, jeżdże do pracy/uczelni 10km w jedną stronę prawie codziennie + wakacyjne wypady 70-100km, czasami 3-4h, czasami całodniowe(cały sezon około 1200km). Ciągle zastanawiam się, które buty wybrać. Na początku planowałem buty turystyczne MT43, wyglądają całkiem fajnie, jednak naczytałem się na forum, że się nie opłaca, że będe narzekał i zdania są podzielone. Mam już zupełny mentlik w głowie. Które buty wy polecacie? Być może ktoś miał styczność z tymi dwoma parami ? Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio833 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Proponowałbym zakup butów Shimano M088, przymierzałem je ostatnio w sklepie i naprawdę są bardzo wygodne i przewiewne. Do tego masz klamrę, która stabilizuje stopę. Są to buty takie 50/50 (mtb/turystyczne) i swoją przygodę z spd mógłbyś spokojnie z nimi zacząć. Co do rozmiarów to proponowałbym przymierzyć je w sklepie ponieważ maja rozmiary z kosmosu. Na co dzień chodzę w butach o rozmiarze 43-43,5 a te M088 muszę miec 46. Na dniach sam będę je kupował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unknow1 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Sam niedawno stałem się posiadaczem moich pierwszych spd- m088. Są wygodne, dobrze dopasowane i przewiewne. Co do wyglądu to już raczej sprawa indywidualna ale według mnie świetnie się prezentują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Również polecam 088. Klamra daje świetną możliwość lepszego dopięcia buta po ułożeniu się stopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EnJoy Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 I ja mogę polecić M088. Dobrze trzymają, są bardzo przewiewne. Mają o jeden nr zawyżoną rozmiarówkę. U mnie normą jest rozmiar 42, a przy tych butach 43 był na styk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adash Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Bardzo dziękuje Panowie. Wybór jest zatem oczywisty i lecę po nowe m088. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio833 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Właśnie dzisiaj też zostałem szczęśliwym nabywca M088 i jestem chudszy prawie o 300 zl xD Teraz tylko pozostaje zamówić pedały i można zacząć jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goorgoo23 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Także mam buty m088. Z rozmiarówką to jednak jest różnie, bo na codzien noszę 45 (wkładka 29cm) a shimano ma rozmiar 46 (wkładka 29,2cm) i te buty są na mnie właśnie idealnie spasowane. Do tego dociągam sobie klamerką i jest git. No i wygląd nienaganny. Ja polecam Wkurza mnie tylko jak idę po schodach w tych butach i słyszę ten zgrzyt bloków o płytę na klatce schodowej. Aż ciary przechodzą mnie na ten dźwięk Masakra, gorsze niż połączenie szkła i styropianu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonamed Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 A ja dorzucę 3 grosze, bo miesiąc temu kupowałem buty i też na początku nakręciłem się na Shimano M088 , ale jak je porównałem z butem northwave lizzard to od razu wiedziałem że wybiorę ten drugi . Shimano jak dla mnie trąci plastikową chińszczyzną. Wizualnie wygląda ładnie, ale po 'obmacaniu' tworzywa z którego został wykonany i przejściu kilku kroków wybrałem jednak NW, który był dla mnie mniej sztywny no i jakością wykonania przebił Shimano . + fajny design Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.