Skocz do zawartości

[amortyzator przód] XCT v4 MLO czy XCM V3?

kporys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam rower który chcę kupić posiada seryjnie amortyzator Suntour XCT V4 z blokadą skoku(chyba wersja MLO) i nie wiem czy warto jest dopłacić w sklepie żeby wymienili na XCM V3 też z blokadą skoku(chyba wersja HLO, ale nie jestem pewien). Jakie są główne różnice między nimi?

Jak XCT da sobie radę pod osobą 100kg i pod osobą 60kg?

Pytam, bo jeśli nie ma sensu to wolę kupić licznik czy cokolwiek :)

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Xcm pod osobą 60 kg działa jedynie w skrajnych przypadkach. Na krzywej drodze, czy na kostce chodnikowej jest niewzruszony. Chyba nie ma sensu dopłacać. Sens jest zamontować np. Epicona, ale to już wydatek ok. 450 zł. Ja bym chyba zamiast xcm kupił licznik i ewentualnie w przyszłości kupił lepszy amor.

A myślicie, że podczas jazdy rekreacyjnej w lesie da radę? Wcześniej miałem 7letniego sprężynowca Sr Suntour to chyba wszystko będzie lepsze :D Czy podobnie działa XCT V4 do XCM V2, bo kolega ma i wydaje się całkiem niezły? A jak sobie da radę XCT pod osobą 100kg? 

Znając życie twoim kumplom słowo serwis jest obce

Z tym od XCT robiłem dzisiaj serwis :D

Po zdjęciu golenie praktycznie wylała się breja składająca się ze starego smaru, błota, wody i piasku. W środku golenie całe porysowane, ale po nasmarowaniu, złożeniu i zalaniu olejem znajomy jest zadowolony.

BTW Pozdrawiam właściciela - Koristo :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...